Германия напът да узакони еднополовите бракове

Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение
28 юни 2017 14:30, Елка Василева
77
Германия напът да узакони еднополовите бракове
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският парламент откри пътя за легализиране на еднополовите бракове в страната и гласуването може да се състои още в петък, след като канцлерката Ангела Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение на проблема, съобщиха Франс прес и ТАСС.

След решение в комисията по законодателна дейност социалдемократите успяха да внесат за гласуване в пленарна зала законопроект, който разрешава браковете между представители на един и същи пол и за пръв път предоставя на такива двойки разширени права за осиновяване.

Кандидатът на германските социалдемократи за канцлерския пост и техен настоящ лидер Мартин Шулц заяви в неделя на партиен конгрес, че левоцентристката формация няма да подпише в бъдеще коалиционен договор с никоя партия, ако тя не склони на легализиране на еднополовите бракове.

Консервативната коалиция в Германия, водена от Меркел, винаги се е противопоставяла срещу това. В понеделник обаче канцлерката изненадващо за всички заяви по време на ток шоу, че темата трябва да бъде "въпрос на съвест" за всеки парламентарист, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Европейския съд вече ще съди хетеросексуалните, защото не са се из*е*ерасили.
35
0
 
10
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Чудесно-скоро нормалните хора ще са малцинство а населението на Европа ще се сведе до минимум.Всички векове култура и прогрес ще изчезнат.Много жалко.
34
10
 
4
 
! Отговори
Либерален социалист преди 6 години
А в България кога? Оставете хората да се взимат, като се искат! Нека се смесват народите и обратните, младите със старите и т.н.! Германия поведе хорото на прогресивния свят! Огромен успех за прогресивните сили ще е да се узаконят гей браковете в Германия. Удър по консервативните елементи в обществото и по християнството! Браво Мути, терминатор на консервативните общества! Макрон ще ти помага в тази нелека битка. Семейни ценности, дрън-дрън, отживелици :))) Разврат да има!
33
0
 
11
 
! Отговори
напът преди 6 години
До Анонимен 24Знаеш ли, следях отдавна "дискусиите" и не доумявам, как от 32 коментара, има само 3 вкл. и моят плюс, които не обръщат внимание на неграмотността. Лошо, дано не сме забравили да четем и пишем!
32
1
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Мда. Между един трансджендер и един флуид-интерсекс.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн Убералесабе тук не става въпрос дали имаш право или не, никой не те упреква с кой живееш.става въпрос за ислямизация, редуциране на европейците и геноцид.забравих името на този американец от правителството който беше казал - целта е да създадем една раса с ниско IQ и бешев цвят, която да е достатъчно умна да работи, но не и да мисли.ето това е начина да се постигне това.
30
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
6-ти мандат за бабушкерата!Още не е съсипала европа!
29
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Брак се прави между две РАЗНОПОЛОВИ човешки същества.Точка.
28
16
 
3
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Значи най-силните аргументи срещу еднополовите бракове са че са "див сатанизъм" и че са против "бог". А семейство без брак какво е? И то ли сърди "бог"А който не го е страх от Сатаната или не смята че "бог" го интересува кой с кого прави семейство?Нямам нужда от разрешение нито от "бог", нито от църквата, нито от държавата, нито даже от кварталните клюкарки да правя семейство с кого си поискам. Стига да е доброволно и осъзнато.
27
2
 
23
 
! Отговори
Европеец с идеи преди 6 години
Браво на г-жа Меркел! Сега ще мога спокойно да се омъжа за дългогодишният си партньор Абу Аби от Северен Судан. За нас, европейците, са важни две неща: белите европейци да се венчават за хора от своя пол, а мюсюлманите да правят деца и да разпространяват Исляма. Така ще постигнем мултикултурен баланс и ще създадем истинско прогресивно общество!
26
1
 
19
 
! Отговори
ердоган преди 6 години
не се притеснявайте, след 20 год. ще ви оставим една църква и една немска партия, да не кажете че сме нахални
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Тя може да каже, че е ходила на Марс, но дали е истина? Меркел съсипа Европа и това е достатъчно. Самовлюбена, инатлива, бездетна и жадна за власт жена, която е готова на всичко само да си вдигне рейтинга и да се докопа до четвърти мандат. А най-лошото е, че Шулц е още по-голям комунист и от нея. И двамата обслужват едрия бизнес и не им пука за бъдещето. Ако сте били в Германия преди 20-тина години и се разходите сега ще останете шокиран от етническата трансформация.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, "Напът" си да покажеш грамотност, но освен напън за това нищо друго не е на път. Хайде другия път на път за библиотеката и с правописния речник в ръка може да се получи по-добре.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо и как Меркел узаконява гей-браковете в редица държави да ги узаконява в Германи. а не в целия ЕС. Eгати утрепания съюз. Време е за референдум за излизане от ЕС и НАТО тия да се оправят без нас.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20може и да е била от религиозно семейство, но сега е от интернационалното семейство на поклонниците на сатаната
21
2
 
14
 
! Отговори
асан и айше преди 6 години
ние - асан и айше ще помагъме с къквоту можим!докату асан и айше раждът, чувечествуто нямъ у да се затрийе !
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв атеизъм?Тя е от силно религиозно семейство.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай,вай и затуй ли търсиха едни да им намерят половинки за издаване на брак,че то щом един пътък е за брак то и чифта си е за брак,сега от шкарта ще нагаждат кой как уйдсва за да са в комлект заради комплимента-ай как тия пътъчки ви подхождат и на чифтовете крака за по нататък с реклама,а като рекламация-ако ви стягат,ще преровим отдела за някой друг пътък,стегнация-криза е и по единично да отиват,брей че ви вървят тия пътъчки точно като вас със сини петолъчки в допълнение как коланче тъй и каиш
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей браковете са див сатанизъм и всеки нормален човек трябва да е срещу тях. Няма да забравя едно изказване на Хелмут Кол за Меркел преди много години "тя разрушава моята Германия". Сега разбирам какво е имал предвид човека. Личи й на Меркел, че е расла в ГДР и денонощно са й набивали в канчето атеизъм и марксистки просстотии. Найджъл Фараж неслучайно беше казал на Орбан, че в европарламента ще види повече комунисти, които нямат един работен ден, от където и да било другаде по света.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като загубиха ВСВ как стана тъй, че Германия трябва да командва там няма ли подписани редица договори.