Германия напът да узакони еднополовите бракове

Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение
28 юни 2017 14:30, Елка Василева
77
Германия напът да узакони еднополовите бракове
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският парламент откри пътя за легализиране на еднополовите бракове в страната и гласуването може да се състои още в петък, след като канцлерката Ангела Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение на проблема, съобщиха Франс прес и ТАСС.

След решение в комисията по законодателна дейност социалдемократите успяха да внесат за гласуване в пленарна зала законопроект, който разрешава браковете между представители на един и същи пол и за пръв път предоставя на такива двойки разширени права за осиновяване.

Кандидатът на германските социалдемократи за канцлерския пост и техен настоящ лидер Мартин Шулц заяви в неделя на партиен конгрес, че левоцентристката формация няма да подпише в бъдеще коалиционен договор с никоя партия, ако тя не склони на легализиране на еднополовите бракове.

Консервативната коалиция в Германия, водена от Меркел, винаги се е противопоставяла срещу това. В понеделник обаче канцлерката изненадващо за всички заяви по време на ток шоу, че темата трябва да бъде "въпрос на съвест" за всеки парламентарист, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Вече е сигурно /не само изглежда така/, че Меркел е поставена начело на германия за да съсипе и досъсипе народа и страната си!
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия ме разочарова много в последно време.Дано шведите да удържат Европа.
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам да си задавам въпрока кое е по-голямото зло? Нацизма или толерастията? Германия е управлявана от болшевики, отхвърлящи семейните ценности и християнството. Германия сърди Бог, който й даде шанс след ВСВ. Но най-ммного ме дразни факта, че Германия и Франция се опитват да наложат на останалите страни вижданията си. Гей бракове, приемане на огромни маси от мюсюлмани, пропаганда, псевдоценности, разврат, заплахи срещу несъгласните... ЕС се превръща в тоталитарен режим!
13
9
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Не ме интересуват особено еднополовите бракове, то така или иначе в напредналото общество бракът е паразитна институция и със затихващи функции, ама я да кажат неолибералите какво мислят за полигамните бракове. А за полиандрийните.
12
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори са закъснели, някои Европейски страни са приели подобни закони преди повече от 10 години.За нашия регион не говоря тък не е Европа, по скоро нещо междинно към Близкия Изток, Азия...
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На път се пише отделно ***
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един роб може да иска разрешение от господаря си дали да се жени как и за кой, днес Германия узакони робството. ЕС е най-позорното нещо съществувало на земята.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
светът спи, немците също. или поне 70-80 % от тях.ако се събудят и усетят, че тази дебелана им готви генетичен геноцид, ще я линчуват в парка пред бундестага!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма проблем, нали затова бежанците правят по няколко деца
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а после - рев ! има демографска криза ! европа застарява ! - ами,кой да ражда ?
6
1
 
34
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Гейове...лесбийки...транссексуални...бисексуални...явно се увеличават!Щом Амуджа Мурксул " им клекна" след като 3 мандата преди това - казваше Не!Изборите идват..и за тази безскруполна старица никакви принципи не важат - освен един! С всички средства да остане на власт!
5
4
 
39
 
! Отговори
до 2 статистика преди 6 години
Нещо ти е грешна статистиката. Не само не намаляват хомосексуалистите ами се и увеличават. Наркотици, ценности и гей паради водят до увеличаване на гейовете.
4
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм твърдо за, обаче трябва да се забранят двуполовите абсолютно.
3
20
 
7
 
! Отговори
пффф преди 6 години
Гражданския брак не е нищо повече от един договор за "учредяване на фирма (семейство)" където изработения капитал се дели по равно. Ето защо не ми пука дали договора ще е между мъж и жена, двама мъже, човек и кактус, трима мъже и т.н. това е просто един договор. Това което не ми харесва обаче е натиска който всякакви "модерни" хора се опитват да оказват над църквата да "усъвремени" църковния брак с тази пародия наречена граждански брак
2
23
 
10
 
! Отговори
статистика преди 6 години
Броя на хомосексуалистите намалява в страните където се узаконяват еднополовите бракове. Един вид, когато нещо не е забранено, не е толкова желано
1
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Германия пропада а от там и цяла Европа. Началото на края на ЕС.