В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти

Ярослав Качински иска компенсации за членството на страната в ЕС
1 юли 2017 16:04,
222
В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти
Снимка: архив Reuters

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност.

Това обяви лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

"Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем "не", заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Той допълни, че въпросът опирал не само до тероризъм, а и до обикновена сигурност.

"Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот", каза още Качински. Той допълни, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на "Право и справедливост" обяви още, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

"Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм", посочи той.

Качински допълни и, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а "отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение".

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 149 НИКОГА НЕ СА БИЛИ ВЪШКИ. ВЪПРЕКИ ЧЕ И РУСНАЦИ И НЕМЦИ СА ГИ НАПАДАЛИ.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 150 ПОЛЯЦИТЕ 1980Г. МУ СКРОЙХА ШАПКАТА НА ПРОРУСКИЯ ГЕНЕРАЛ.
73
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пане Качински за всичко друго ОК ама за ЕС НЕ СИ ПРАВ,ПРЕДИ ЕС БЯХТЕ ГЛАДНИ ВЪ..КИ!!АЙДЕ ПО-СКРОМНО!!!НЕ НАГЛЕЙТЕ КАТО ГРЪНЦИТЕ,НЕ Е ВЪЗПИТАНО И Е ПРИЗНАК НА ПРОСТА.ИНА!!!
72
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХА,АШКОЛСУН ПАНЕ КАЧИНСКИ,ДОБРЕ ИМ ГО РЕКНА!!!Па сте и далече от БИ и Африка и нямате причина кат наш Бойко дет се праи на мноо вежлив на което ние хората му викаме плужевщина а наште "златни политици"дипломация!Наш Бойко е мнооо притеснителен човек ,мазни се на Ердо и "пази"ЕВРОПА иначе е голем мъжкар пред бабите по селата!!
71
2
 
30
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
Браво, Качински!!!Нашите мухльовци да вземат пример!
70
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК, НЕ Е КУКЛА НА КОНЦИ КАТО НАШИЯ ПОЖАРНИКАР.
69
1
 
41
 
! Отговори
До Бойко преди 6 години
Бойко,я се обади на този политик,вземи от него уроци по патриотизъм и защита на национални интереси. Стига си звънял на семинара баба Меркел,*** такъв.
68
2
 
30
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Право куме в очи!!!! Долу герб, Граждани за Еничарство на Република България. А ние явно сме експлоатирали!!!
67
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На германците дадоха някакъв отпор, но много се зарадваха на Холокоста поляците. Съдействаха от душа и сърце.
66
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези плачат за окупация на НАТО. Не се държат като лоялни съюзници. Ще пратим и ние батальон, за да защитим европейските ценности и западният начин на живот. Може да са решили да се измъкнат от ЕС и да се присъединят към Украйна.
65
23
 
2
 
! Отговори
Язе преди 6 години
До SOSa. И да ти кажа, е ако се прочете доста внимателно ясно се вижда, че е преправен и написан сега. Иначе излиза, че този е живял в 21 век после се е върнал в миналото, появил се е в 19ти и 20ти век за да организира всичко. Пълна шитня копирана от руските хибридни сайтове. Само рептилиите не разбрах къде ги е скрил.
64
16
 
4
 
! Отговори
Язе преди 6 години
До SOSa. Това е елемент на хибридната война, играе си със страховете на хората. Нищо вярно няма в това освен имената на хората. Идеята на Този човек е била обединение на европейските народи като християнски народи и всичко което е заложено там, като права на човека се има предвид само за хората от обединена Европа. Евреите нямат интерес да умира ЕС и белите хора. Те самите са бели и не са самоубийци. Ако белите изчезнат, таранбуките живи ще изядат евреите ей така за мезе по рамазан.
63
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Гледайте и филма "Шоковата доктрина".Също отваря очите!
62
1
 
24
 
! Отговори
марин преди 6 години
След САЩ и Англия пляците пратиха най много войници в Ирак и бяха много активни. Сега каква песен пее този, да си сърбат попарата.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еее ква стана тя запяхте това дето ви разправяха комунистите едно времеама те били лоши ами лоши буха казваха истината- а сега да ви идим как ще се оправяте с началниците си от сащ дето и вас ви прилепиха към колониите дето издояват- дали ще ви стигне вътъка да лазкарате *** им дето ви управляват - инак си оставате обикнавена колония
60
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе ме извиниш, но си в голяма грешка. Докато режимите в Сирия и Ирак бяха комунистически и съветски, тероризъм нямаше. Започна, след като дойдоха твоите приятели-американците. Факт.
59
1
 
28
 
! Отговори
Язе преди 6 години
Защо в БГ такива хора не стигат до политиката? Тук има някаква организация на тъмно (преди и викаха ДС) която не допуска до политиката почтени хора патриоти. Не допуска да има референдуми,не допуска да има мажоритарен вот, не допуска нищо което ще заплаши комфорта и лапачката на едни 1000/1200 бивши комунисти, сега милионери на гърба на българския народ.Докато в другите соц. страни си демонтираха комунизма ние си демонтирахме икономиката.Без кръв няма да стане, продадоха ни и сега запада ги пази
58
3
 
24
 
! Отговори
до SOS преди 6 години
Аз вчера, заради теб го прегледах този план Калерги и се оказа че сте прав .Този план се осъществява съвсем законно от много властоимащи в Европа на високи етажи -има им и имената . При нас се наричат ПанЕвропа -атлантическия клуб, отворено общество и тн тн са в него , а плана е европейското християнско общество да се смеси със други раси и обезличи . Призовавам и други да потърсят за този "план"
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомняте ли си Набуко, който трябваше да се реализира и БЕХ участва във финансирането му, но ЕС предпочете не австрийския респективно и наш, а немско-британския Трансадриатически газопровод?Защото става дума за пари, а Набуко гарантираше само парите на частните участници, някой от пъстроцветния политически елит да се е отчел колко пари загуби БЕХ?!
56
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на полския политик! Казва истината и защитава страната си. На България също й трябва такъв държавник.