Европа във война: Всяка битка е предпоследна, а победата – временна!

Не сме готови за тази битка, обяснява експерт по антитероризъм
21 авг 2017 13:23, Петя Славова
44

Европа е във война, в която всяка битка е предпоследна и всяка победа е временна. Води се тотална война, за която Европа не е готова. Тя излъчва сигнали на жертва, които водят до нахъсване на агресора. Това обяви експертът по антитероризъм Христо Смоленов пред Bulgaria ON AIR след атаката в Барселона.

По думите му тероризмът нанася своите удари много по-бързо, отколкото механизмите на демокрацията могат да сработят.

Според Смоленов рисковете за България се увеличават не само заради предстоящото европредседателство.

Още по темата

"В насипното състояние на нашата система за национална сигурност, това е покана: "Ела, вълчо, изяж ме". България няма специализирана агенция за противодейтвие на терора", подчерта той.

Христо Смоленов е на мнение, че в Европа трябва да се изгради нещо ново, което няма да зависи от подаянието на една или друга служба. Той настоя, че Европа трябва да се държи като субект на историческа отговорност.

"Време е за коориднирани кохерентни мерки. Италианската система на противодействие се оказва доста по-ефективна, защото своевременно експулсира хора, заподозрени в симпатии към тероризма", даде пример експертът по антитероризъм.

Смоленов посочи още, че е дошъл краят на камикадзетата и на сцената има нов профил на терориста - човек, който успява да нанесе своя удар и в много случаи се спасява.

"На пръв поглед безсмислените атентати играят мрачна роля в самообучението на тази самоорганизираща се система, каквато представлява съвременният тероризъм. Кутията на Пандора е отворена", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа да спре да избива хора в Близкия изток и да иска прошка и помирение от тези страни които съсипа заради пари и за петрол. Иначе нищо няма да постигне с бойни лозунги или пък с гейски акции от рода "аз съм шарли" във фейсбук
6
0
 
34
 
! Отговори
точка преди 6 години
В Европа няма място за ислям.Изселване на всички алаходупци до последният. Отворилите вратата на тероризма за европейските народи-Меркел и сие на съд в Хага за геноцид над нормалнив европейски данъкоплатец.В цялата история на човечеството няма такова безумие да поканиш, отглеждаш, размножаваш и изхранваш унищожителите си.Това трябва да бъде прекратено ВЕДНАГА.
5
0
 
19
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Като не може демокрацията да се справи,има два пътя-загива или идва диктатура,която се справя.Въпрос за един милион долара-кое зло е по-малкото?Кое да изберем?
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западната Европа, правителствата, се правят на разсеяни, че сме във война. Защо, по много причини. Обикновените хора ще се обединят, когато разберат, че импотентитр по върховете само отлагат радикалните мерки. Такива са наложителни!! Само Източна Европа удържа положението. Хората са изпатили, България, Сърбия. Полша и Чехия не искат амуджи. Унгария категорично не ги приема. В Русия трепят на място, бият като у нас и амуджите избягват да идват и се правят на герои.
3
1
 
34
 
! Отговори
веднага преди 6 години
Европа е обречена,ако не се сдобри с Русия и заедно да водят войната срещу тероризма до победа,всяко разделение е в полза на терористите както виждаме.....
2
1
 
30
 
! Отговори
Не се преди 6 години
е родил оня, който може да спре фанатик готов сам да загине в атентат! Няма такава агенция, решението е просто-вън от Европа!
1
0
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Начини има много, желание няма или по-скоро така им е наредено на ЕС лидерите.