Губим ?100 млн., заради дъмпинг мерките на Макрон

Бъдещето на българите, работещи във Франция, коментират експерти
30 авг 2017 10:07, Петя Славова
81

Социалният дъмпинг, който се оказа в центъра на разговорите по време на визитата на Макрон у нас, е продиктуван от лакомията за осигуровките на командированите работници. А това безспорно ще се отрази негативно на страната ни, категоричен бе пред Bulgaria ON AIR бизнесменът Васил Василев.

"Ако 15 хил. души са командировани и месечно те получават по 1500 евро, осигуровките върху тази сума ще бъдат около 500 евро. Това прави 7,5 млн. евро месечно, които влизат в касите на НОИ и НАП. И ако българското правителство приеме френския натиск и се съгласи с тезата на Еманюел Макрон, страната ни ще загуби между 90 и 100 млн. евро годишно. Това ще е национално предателство", отсече Василев.

По време на визитата на френския държавен глава у нас, премиерът Бойко Борисов изрази готовност България да подкрепи плановете на Макрон за затягане на европейските правила по отношение на т.нар. командировани работници от по-бедните страни на ЕС. А Макрон от своя страна повтори уверенията си, дадени пред Борисов преди два месеца в Париж, че ще подкрепи стремежа на България за влизането ѝ в т.нар. чакалня на еврозоната и Шенгенското пространство за свободно движение.

За Макрон социалният дъмпинг не е цел, а средство, чрез което да разреши външно и вътрешнополитичексите си проблеми, посочи в студиото на "България сутрин" финансистът Мика Зайкова.

"Преди ваканцията си френският парламент направи нещо безпрецедентно - подписа празен чек на президента и правителството на страната, като по този начин им разреши да правят реформи на пазара на труда и трудовото право без участието на депутати", добави още Зайкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
17
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Учудвам се как наистина по едно подвеждащо заглавие се пишат коментари без да се прочете статията. Как точно ще загубим тези пари? Държавата нищо не губи ,даже ще спечели. Работниците също ще им е от полза да бъдат осигурявани на по-висока заплата. Да работодателите ще трябва да се примирят с по-ниски печалби заради по-високите осигуровки и сигурно някой от тях е платил за тази статия с точно това заглавие и подпомогнати от платени *** да манипулират обществото.
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равносметката: губим пари, за да влезем в Шенген. Но влезем ли в Шенген, отсъствието на граници от север моментално ще ни направи привлекателна дестинация за мигрантската напаст. Така че загубата е двойна. Честито!
13
2
 
28
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Поредното подвеждащо заглавие.Когато го види човек остава с впечатлението ,че България губи някакви големи пари в тоя случай. Всъщност става дума за пари които работодателите трябва да дадат на работниците си и като данъци...Къде тук е ГУБИМ???
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да направят един протест пред МС и Боко веднага ще се завърти кат вентилатор! А Макарона му пада рейтинга главоломно, поредния ***, който се спасява на наш гръб...
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойка Симитлийска пак вкара България в ролята на булката. От солидарност и за да не е само тя пре..баната. Много дашна таз жена беее.....
10
9
 
15
 
! Отговори
Бонапарт преди 6 години
След визитата на Микрон всички ще ядем още по-постна от пицата на Дянков и ще тракаме само бабички. Човекът дойде и ни даде личен пример все пак. Никакви глезотии повече, никакви 20 годишни моделки. Сух хлеб и бабета за вас, негодници! Затягай коланите!
9
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Абсолютно безсмислено и даже вредно е да ли*ем френски за*ници!Франция НЕ е важна за нас държава,а и авторитетът и силно спада с времето.Виж с Германия е друго-пак е унизително,но поне може да се извлече полза.
8
6
 
24
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Много ясно ,че работодателите ще мрънкат,нали трябва да дават повече пара......Това е добре за ХОРАТА , А НЕ ЗА ЧОРБАДЖИИТЕ КЪДЕТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ КАТО ХВЪРЛЯТ ЕДНИ 1500ЛВ В ФРАНЦИЯ НА ЧОВЕК И КВАРТИРА СА ГОЛЯМА РАБОТА,А ТЕ ВЗИМАТ ОСТАНАЛИТА 1000 ЕВРА ЗА ТЯХ...АЙДЕ БЕГАЙ
7
2
 
25
 
! Отговори
Тиквени глави преди 6 години
Българска поука:*** човек и вързано куче го хапе!
6
0
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
От 17 мнения 6 изтрити от цензурата !!!
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тва е!Гостоприемни сме българите!Разхождаме гостите и техните баби, и на изпроводяк по 100 милиона им подаряваме.
4
3
 
26
 
! Отговори
8888* преди 6 години
Край на псевдо работодателите.Вече трябва да работят... Хахаха Май идва време за реални заплати в България.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука всичките са парле во франсе)))
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фелиситасион, Борисов.
1
1
 
32
 
! Отговори
Боко Франсеза преди 6 години
Викам му "парле ву франсе"?