Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност

Само с взаимни усилия можем да борим терора и нелегалната миграция
Обновена: 9 сеп 2017 17:53 | 9 сеп 2017 17:47,
114
Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз трябва да проявява солидарност, за да има съществено влияние на международната арена, за да се бори с тероризма и нелегалната миграция. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел на предизборна проява в град Ройтлинген, предаде ТАСС.

"Има недостиг на солидарност. Ще обсъдим това с нашите партньори от ЕС. Ако не постигнем съгласие, ще обсъдим противоречията помежду ни", заяви тя на митинг преди парламентарните избори на 24 септември.

Меркел отново посочи, че съжалява за решението на британците да напуснат ЕС.

"Оставаме 27, но пак ще имаме достатъчно сили, за да постигаме необходимото. Става дума за свободата на изразяване на мнение, свободата на вероизповедание, на движение, за независимото правосъдие", каза тя, предаде БТА.

"Не можем сами да решим трудните задачи", добави канцлерът на Германия и уточни, че има предвид борбата с международния тероризъм и действията срещу нелегалната миграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Личев преди 6 години
Лельо Ангела,на се заяждай с Русия,само и само,да се харесаш на швабските русофоби.Подбирай си приказките,за да не си късаш ризата после.Вземай си пенсията и освободи нациите от своето банално присъствие.
86
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
В ЕС има недостиг на патриотизъм и национализъм, а те са жизнено необходими в момента. В ЕС има огромен излишък на либерализъм, непукизъм, рушветчийство, мързел, безотговорност и липса на национално самосъзнание. Пример - целия контингент от работещи в европейските структури продажни лапачи и лентяи, които спешно трябва да бъда пратени да копаят на полето или да работят в производството и да видят как се вади насъщния. А не по цял днес с клюки да се занимават.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски конгресмени отишли в индиански резерват, за да поговорят с вожда за бъдещето на Съединените щати.Индианецът изгледал бледоликите, попушил мълчаливо и мъдро казал: Обърнете особено внимание на нелегалните имигранти Защото ние навремето подценихме този въпрос</body></html>
84
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голема борба срещу миграцията де, мигрантите се регистрират, настаняват, хранят и поят. Живеят в условия на които много европейци-данъкоплатци, могат само да завиждат.
83
0
 
25
 
! Отговори
Да преди 6 години
Най-вече има недостиг на солидарност от страна на европолитиците към собствените им народи !
82
4
 
10
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименНяма как да стане френското масло струва 3 евро=6 лева и в Бг струва 5-6 лева ама за французина 3 евро са нищо докато в Бг магазина никой не го купува а купуват българско или немско за по 2 лева!Франция произвежда от спътници през автомобили до подводници и има БВП а Бг не произвежда нищо! И това няма да се промени!НИКОГА!
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм. Трябва и в западна европа да ядат храните за източноевропейските пазари и да ползват същите перилни и миещи препарати. Това ще го приема за минимална доза солидарност. Най - вече политиците им да минат на източноевропейската гама от продукцията на немските концерни. Е те - това е солидарност.
80
2
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До ЦиникМи гласувай *** Меркел пак щебие бе Го.но!
79
3
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До *** до ФактИ от кво неразбирам бе *** през екрана ли ще ме биеш бе Брус Лии?Клооун!Ауу ще набия само те фана ще набия ела на село и ще набия.Толко сте зле с тва мислене!Германеца Петър ахахахах!
78
4
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Циника гласува за Алтернатива за Германия немският вариант на Сидеров.*** го е страх да им отиде на митинга за да не го спукат от бой крайно левите.
77
6
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До *** до ФактНаучи я бе клоун.В тва българина е най-добър да псува майката на некой без да я познава и да заплашва с бой виртуално.Жалка държавица с питеци с немско гражданство.По нищо неразличаващи се от немеца Мехмед освен с това че са по-мързеливи от него!
76
6
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименЕ много ясно законите не винаги са правилно формулирани и при тяхното създаване не са взети всички особенно бъдещи неточности и възможни противоречия и неудобства!Ние сме виновни че мишкуваме там!Сел.ндур!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ!наричаш другите "Селянд.ри такива!" а типично по бай Ганьовски отказваш да приемеш концепцията за равенство пред закона. Ирония
74
4
 
3
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До от 84Е много ясно как ще забранят на американски инвеститори и тн да идват заради бг студентчета бежанци които се крият и мишкуват!Селянд.ри такива!
73
0
 
18
 
! Отговори
от 84 преди 6 години
До ФАКТ!четенето с разбиране явно ти убягва. Никъде не критикувам САЩ за решението им - те са си независима страна и си решават сами какво да правят. В ЕС обаче има закон за реципрочност - ако някоя страна има въведени визи срещу членка на ЕС, то всички членки трябва да въведат визи срещу тази страна. Това е официялен закон, който Европейската комисия отказва да спази.
72
4
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименДа ама нямаш а и да имаш ще си същият псевдогерманец с името Петрун колкото и е псевдогерманеца Мюмюн!
71
5
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименМи престанете да емигрирате и оставате нелегално в Сащ и ще паднат и визите що французи германци и италианци да си развалят рахата те ходят и се връщат вие бягате и се криете в Сащ.Много ясно визи до дупка!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сме орел, рак и... значи. И накъде вървим... значи? Докъде ще стигнем? Ако изобщо.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имах право да гласувам щяп солидарно да пусна бюлетина за всеки друг, но не и за този киликанзер!
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че има недостиг на солидарност:-9 членки се нуждаят от визи за САЩ, но в разрес със закона ЕК отказва да въведе визи за САЩ-България е принудена да трепери дали Урките няма да спрат газта от Русия за България докато Германия си строи още една тръба -Най-бедната членка е принудена да отделя повече пари за един бежанец, отколкото за един пенсионер