Меркел: Мислите ни са с ранените, с Великобритания!

Германия и Франция се замислиха за борбата срещу терора
15 сеп 2017 19:00, Петя Славова
65
Меркел: Мислите ни са с ранените, с Великобритания!
Снимка: БТА


Германската канцлерка Ангела Меркел и френският премиер Едуар Филип заявиха, че бомбеното нападение в лондонското метро само укрепва решимостта им за засилване на международното сътрудничество в борбата с тероризма, предаде Асошиейтед прес.

"Нашите мисли, разбира се, са с ранените, с населението на Великобритания", заяви Меркел след срещата си с френския премиер в Берлин.

Взривът в Лондон и опитът за нападение срещу войник на станция на парижкото метро "показват до каква степен ние заедно, във Франция, в Германия и във Великобритания, сме изправени пред голяма заплаха", заяви френският премиер. "Трябва да намерим отговори на национално равнище и всички заедно да осигурим на нашите съграждани възможно най-голяма сигурност", включително чрез сътрудничество в сферата на разузнаването, подчерта той.

Още по темата

Германската канцлерка изрази подкрепа за програмата за икономически реформи на френското правителство. Ппланът "е важен и в крайна сметка ще доведе до положителни резултати за хората във Франция - въпреки че знаем от собствен опит, че резултатите не идват веднага, а след известен период", каза тя. През 2003 г. предшественикът на Меркел Герхард Шрьодер започна реформа на германската трудова и социална система, припомня АП.

По време на посещението си в Берлин Едуар Филип заяви, че главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние няма за цел да бъде твърд към Великобритания в преговорите, а просто се придържа към плана, приет от останалите 27 страни от блока, предаде Ройтерс.

"Наша отговорност е да гарантираме, че излизането ще бъде извършено по систематичен начин", заяви френският премиер, след като изложи плановете за реформи на своето правителство. Той обаче призна, че преговорите са трудни.

Това беше първото важно дипломатическо посещение на Едуар Филип в чужбина, отбелязва АФП. Той беше приет на обяд от Ангела Меркел, след реч пред германските икономически среди, в която увери събралите се, че е "поддръжник на Европа, но съм преди всичко поддръжник на френско-германските отношения". "Пред вас стои премиер, ръководещ германофилско правителство", подчерта той в речта си, произнесена на немски.
Парламентарните избори в Германия предстоят след девет дни и преизбирането на Меркел изглежда гарантирано, но далеч не е ясен съставът на правителствената коалиция, която ще определи германската политика през следващите години. Париж гадае какъв ще е този състав и френският президент Еманюел Макрон заяви миналата седмица, че ще изчака резултатите от изборите в Германия, за да представи своя проект за реформи на ЕС. Според източник от френското правителство той ще направи това на 26 септември.

"Мисля, че всички в Европа в момента разбират, че се намираме в ключов момент", заяви Едуар Филип. "Имаме 12, може би 18 месеца, за да вземем правилни решения", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите ви са единствено с арабските нашественици и интегрираните им брат'чеди тук.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите ми са с Меркел!Да почива в мир!
21
0
 
13
 
! Отговори
Фиу фиуу преди 6 години
И царя Тиква иска мислите му да са там..но,..А него е мисия невъзможна това с мисълта..
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да не се "лъзгаме" по религиозната пързалка, поне не и ние.За каквото и да говорим става дума за пари...и власт, останалото са косвени жертви.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Във всички случаи не сме с мръднали русофоби...
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** много весело мислят тия двамата за борбата срещу тероризма. Но хич на наглата Мерел не и "идва на", че тя е в основата на ужасяващия тероризъм отнел живота на толкова много европейци. Това отклонение от нормалната психика заслужава Нюрнбергски процес.
17
1
 
8
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
Мама мЕркюл много ви се молим милиони бедни българи с сълзи на очите премахнете този ШЕНГЕН този европейски КОНЦЛАГЕР 70 години след приключването на Втората световна война все още съществува това УРОДЛИВО ПРЕГРАДНО СЪОРЪЖЕНИЕ
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази болна жена, обзета от натрапчива идея и изпълняваща чужда воля за ликвидиране на Европа, няма ли сама да се махне. Та тя унищожава Европееца. Тя кани изчадията в Европа, прикривайки се и светотатствайки с християнското милосърдие! Ще върне ли този скрит звяр живота на хиляди убити от нечовеците хора заради нея! "Добре дошли?!?!?". Хитлер? *** прави бебешки муцунки, полуотваря и надува "невинно" устнички, кокори очички, прави се на доброжелателка към опонента си Шулц, взема идеите му..
15
1
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 6 години
Голямата демокрация на Меркел защитава терористи
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън дрън та пляс.
13
0
 
17
 
! Отговори
Апел! преди 6 години
Затвор за Меркел!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел трябва да се помни, Хитлер-също, тази нация бюргери винаги я избива на желание да се изкарат богоизбран народ.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Защото са клоуни, лицемерни, изядени в червата от дива злоба към Русия, а нашите държавници, забравили род и порода,им се кланят и ежечасно нагло ни убеждават колко сме добре, а ние ежедневно се борим с немотията и несправедливостта, която ни налагат приятелски на правителствата монополи - мошеници, бандити, наглеци - изчадия на партийците от след 60-те години, които сега са ни яхнали несменяемо. А властта си гледа кефа и лъже, лъже, лъже...
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново клишета, отново празни приказки, отново "са с тях в мислите си", отново лицемерие! Докато говорят всички тези глупости, продължават да дундуркат "бежанци", които рано или късно се превръщат в терористи. Стига лицемерие, стига цинизъм! Меркел да си ходи. Надявам се името й да бъде заличено от всякакви регистри и всички да я забравят, все едно никога не е съществувала.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо европейските деца да си губят времето с идеологически дисциплини като европеистика и сие, можехте да си обучите работна ръка за индустрията и обществения сектор, а не да окрадете трудовите ресурси на бившия соцблок и да си вкарате в задния двор нискоцивилизовани елементи с надежда, че ще цивилизовате децата им на местна почва.Е, не ви сработи схемата!
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато в Русия взривиха бомба в метрото и загинаха десетки нито един не излезе от тия клоуни да изкаже съчувствие , а тук съчувствията защо са и то без загинали
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
усмихнати, те не се движат по улиците, в метрото, тях няма да ги оцели бомба, нас може, да си хванат ислямските си любимци и у саудитска арабия!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,а моите псувни са с Меркел и Филип!Цинизмът на горните е потресаващ !
5
2
 
13
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
Действително се замислихме за борба с тероризма смятеме да увеличим производството на мечета, свещички и цветни букети. Нас не ни е страх! Ай ем лондонер!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес да не е ден за хумор и забава? Гръмнала пластмасова кофа за боя и двама уплашени и двадесет сеирджии. Въоръжена полиция за една почти спукана кофа? Меркел съчувства...