Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?

Представихме кандидатурата си за домакин на Европейската агенция по лекарствата
19 сеп 2017 16:00, Екип на Dnes.bg
203
Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?
Снимка: visualhunt.com

Хомосексуалните служители на Европейската агенция по лекарствата се притесняват, че правата им ще бъдат ощетени, ако тя бъде преместена в някоя от шестте европейски държави, които не признават еднополовите бракове. Това стана ясно по време на обсъждането на кандидатурата на България за домакин на агенцията, която трябва да промени местоположението си от Лондон в друга европейска държава, след като Обединеното кралство напусне ЕС през 2019 г.

Още по темата

София и още 18 града в Европа се състезават за домакинството на една от най-големите и престижни европейски агенции, която се занимава с лицензирането на лекарства и медицински продукти в ЕС.

Служителите са изпратили писмо до eврокомисията и до медиите, в което изразяват притесненията си за правата си в 6 държави, които се състезават за домакинството, сред които и България. Кандидатурата на страната ни беше представена днес в Постоянното представителство към евроинституциите в Брюксел от зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков и от зам.-кмета на София Дончо Барбалов.

"Българите сме отворени хора. Винаги сме живели на кръстопът в Европа и смятам, че хората с различна сексуална ориентация не са дискриминирани у нас", заяви зам.-министърът.

Той подчерта, че хомосексуалните всяка година провеждат своя парад в София и не са обект на несправедливост.

Кандидатурата на България залага основно на цената за издръжката на агенцията и на искането за справедливо разпределение на европейските агенции из ЕС. Според правителството, за европейския бюджет ще бъде най-евтино да пренесе агенцията в София, а справедливостта изисква България да получи поне едно домакинство - 10 години след влизането си в Съюза.

Според зам.-министър Ненков, България е готова да вдигне специална сграда в "София Тех Парк" в столицата, според параметри, зададени от самата агенция, с площ между 30 000 и 40 000 квадратни метра и да я предостави безплатно за ползване през първата година. Освен това, столицата е готова да задели един медицински център, който да обслужва само служителите и техните семейства.

Мирослав Ненков заяви, че здравната система в България "не е толкова лоша" и направо "чудесна за парите, които инвестираме в нея". Той изтъкна, че в София има 29 болници, 9 от тях - университетски, и че спешната помощ е напълно безплатна.

На семействата ще бъде дадена възможност да работят в София, а на децата – достъп до училищата – държавни и частни.

Като предимства на София се изтъкват още евтиният градски транспорт, наличието на 12 000 хотелски стаи и работна сила, от която 60% владее чужди езици. България се промотира и с близостта си до три планини и две морета, както и с възможностите за ски и голф, и със слънчевото време.

По данни на зам.-министър Ненков кампанията за българската кандидатура струва "по-малко от 50 000 евро".

След 10 дни Европейската комисия ще оцени 19-те кандидатури за домакин на ЕМА по 6 предварително зададени от европейските лидери критерии. Те са свързани с качеството на живот, свързаност с Европа, достъп до международни училища и до работа за семействата на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Само ги бием, другото е за вас!
61
1
 
13
 
! Отговори
Бием! Заповядай... преди 6 години
Всички ***..ли на Европа ще се сродят с нашите! Гадост непоносима
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко дай пример
59
1
 
8
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
ами ако не ги бием, те ни .. таковат
58
1
 
26
 
! Отговори
жена преди 6 години
ще повърна.
57
2
 
36
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Никой не бива да бъде репресиран заради сексуалните си предпочитания. Освен ако не започне да натрапва собствените си разбирания и начин на живот на другите. Гарантирам Ви господа пеераси от ЕС, че в БГ никой няма да ви бие ако не нарушавате добрите нрави на обществото, не парадирате и не пропагандирате пееерастията. Но ако си мислите да правите това може и да ви ступат и то доста здраво. А паради има защото полицията ги пази, иначе колко бой щяха да изяждат не е истина просто.
56
1
 
16
 
! Отговори
Мне преди 6 години
Правим ги министър-председатели.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилие не трябва да има, но тези чиновници да си пренаредят приоритетите защото Европа се пълни с "бежанци" и скоро нито гейове ще останат нито чиновници които да се грижат за тях, а само джамии и забрадки по улиците
54
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има доста гейове които са повече мъже от форумните "мъжкари" тука.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирослав Ненков заяви, че здравната система в България "не е толкова лоша" и направо "чудесна за парите, които инвестираме в нея".Той си го каза в прав ред - системата ни е прекрасна, за парите които инвестираме, а ?Да го *** в калъфа.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И мигранти бием, но искате да ни ги пратите.Стига двоен стандарт.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и защо да ги биеш тя природата достатъчно ги е убила така че от един бой няма да стане по добре! Най доброто е да не им си обръща никакво внимание от това по големо наказание няма. Те се опитват да се впишат в обществото като под носа ни размахват достойнствата си. Но нормалните хора не ги приемат. А и как да ги приемш такива които незнаят какви са. Нито с мъжете мъже нито с жените жени. Нещо като нищо!
50
1
 
14
 
! Отговори
Официална нота преди 6 години
Бием брюкселски чиновници. Гейовете-не.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов не е гей, той просто не искаше да обиди кмета на Симитли.
48
1
 
8
 
! Отговори
O преди 6 години
Разбира се, те са нормали хора и са това, което са не по собствена воля реално. Просто няма да е лошо да се спре с всичката тази показност, понякога граничеста с нахалство, неуважение и липса на респект към обществото. Носете си розовите дрехи, просто не искайте да сте винаги център на вниманието :)
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе можем да ги дискриминираме, но това не ни пречи да ги използваме когато очакваме някакви облаги.
46
1
 
16
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Ако условията за равнопоставеност в ЕС зависят от отношенията на хората към извратеняците то е редно да си зададем въпроса какво правим в съюз в който за да си равнопоставен трябва да си гей или да си слуга на геййове и извратеняци. Сексуалните отклонения трябва да се третират като душевно заболяване. Напълно неприемливо е да се допуска парадиране, пропаганда и демонстрация на подобни извръщения. Всеки може да е какъвто си иска но да не пречи на останалите.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги бием достатъчно, щом още смеят "паради" да правят.Тия от Брюксел да ми кацнат с парашуто у наше село кат ония франсета, здраво място и по тях няма да оставя!
44
0
 
8
 
! Отговори
до Др. Дж преди 6 години
Няма против с кого си лягате и за кого се омъжвате, но за осиновяването за деца го виждам прекалено. Иначе за наследства, пенсии нямам против.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С проблемите на левите ставаме и си лягаме. Един не е бит, защо трябва да ги бием ли? Ако това ще ги вразуми да почнем първо от Брюксел, защото може да имаме ***, но са си наши. Как да набиеш някой с меки китки, сърце не ни дава.