Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?

Представихме кандидатурата си за домакин на Европейската агенция по лекарствата
19 сеп 2017 16:00, Екип на Dnes.bg
203
Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?
Снимка: visualhunt.com

Хомосексуалните служители на Европейската агенция по лекарствата се притесняват, че правата им ще бъдат ощетени, ако тя бъде преместена в някоя от шестте европейски държави, които не признават еднополовите бракове. Това стана ясно по време на обсъждането на кандидатурата на България за домакин на агенцията, която трябва да промени местоположението си от Лондон в друга европейска държава, след като Обединеното кралство напусне ЕС през 2019 г.

Още по темата

София и още 18 града в Европа се състезават за домакинството на една от най-големите и престижни европейски агенции, която се занимава с лицензирането на лекарства и медицински продукти в ЕС.

Служителите са изпратили писмо до eврокомисията и до медиите, в което изразяват притесненията си за правата си в 6 държави, които се състезават за домакинството, сред които и България. Кандидатурата на страната ни беше представена днес в Постоянното представителство към евроинституциите в Брюксел от зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков и от зам.-кмета на София Дончо Барбалов.

"Българите сме отворени хора. Винаги сме живели на кръстопът в Европа и смятам, че хората с различна сексуална ориентация не са дискриминирани у нас", заяви зам.-министърът.

Той подчерта, че хомосексуалните всяка година провеждат своя парад в София и не са обект на несправедливост.

Кандидатурата на България залага основно на цената за издръжката на агенцията и на искането за справедливо разпределение на европейските агенции из ЕС. Според правителството, за европейския бюджет ще бъде най-евтино да пренесе агенцията в София, а справедливостта изисква България да получи поне едно домакинство - 10 години след влизането си в Съюза.

Според зам.-министър Ненков, България е готова да вдигне специална сграда в "София Тех Парк" в столицата, според параметри, зададени от самата агенция, с площ между 30 000 и 40 000 квадратни метра и да я предостави безплатно за ползване през първата година. Освен това, столицата е готова да задели един медицински център, който да обслужва само служителите и техните семейства.

Мирослав Ненков заяви, че здравната система в България "не е толкова лоша" и направо "чудесна за парите, които инвестираме в нея". Той изтъкна, че в София има 29 болници, 9 от тях - университетски, и че спешната помощ е напълно безплатна.

На семействата ще бъде дадена възможност да работят в София, а на децата – достъп до училищата – държавни и частни.

Като предимства на София се изтъкват още евтиният градски транспорт, наличието на 12 000 хотелски стаи и работна сила, от която 60% владее чужди езици. България се промотира и с близостта си до три планини и две морета, както и с възможностите за ски и голф, и със слънчевото време.

По данни на зам.-министър Ненков кампанията за българската кандидатура струва "по-малко от 50 000 евро".

След 10 дни Европейската комисия ще оцени 19-те кандидатури за домакин на ЕМА по 6 предварително зададени от европейските лидери критерии. Те са свързани с качеството на живот, свързаност с Европа, достъп до международни училища и до работа за семействата на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм евротлантизъм все паради !
21
7
 
1
 
! Отговори
Dr.J преди 6 години
До Стефне специални а равни - примерно гражданско съжителство както за хетеро така и за хомо двойки, с възможност за онследяване, имиграция на партньор и т.н.
20
4
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Колко хомо служители има в тази агенция,че сгради,болници,училища и цялата ни държава да бъде ангажирана с ***......?Споко.Бой не оправя ***.ера.тията.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми Бойко твой ред е баце, да спасиш положението. Комунист ли не беше, дядо ти ли не убиваха, от *** ли не беше, сега ако се изкараш и гей и сме спечелили. Веднъж бъди държавник!
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия еврочиновници май толкова и ще работят, по-скоро си търсят град, в който ще могат най-безопасно да се таковат... Явно това е най-важният критерий.
17
2
 
14
 
! Отговори
Изкукал еврочиновник преди 6 години
Повече мюсюлмани ви трябват за да пазят гейовете!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A вие давате ли на майммунчовците да управляват ядрените ви мощности? Толкоз специалист зареза клона да дойде у Европа, а вие даже палми не посадихте. И те като гейовете ла'на продуцират, но след 9 месеца. Можете ли да си представиш за 9 месеца какъв продукт излиза, че след време и продукта дава още - верижна реакция?
15
0
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Dr.JКажи според теб някакви специални права ли трябва да имат?Специалните желания получават специално отношение...
14
3
 
25
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Засега даже не съм и напсувал някой гей открито, но ако ще разрешават браковете между тях, може и да започна да ги бия, да.
13
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
Аз знам как им е отговорил Бойко:Без да мисли (както обикновенно) той им отвърнал:"А искате ли да ви биеме?!"После погледнал "умно" и казал:"К'во бе цветанов на някои им харесва сигурно и затова питат."
12
1
 
14
 
! Отговори
Златния телец преди 6 години
... Остап Бендер и компанията му са преследвани в реката от разгневени селски шахматисти, които са измамили по-рано ... Остап:- Но, другари, ще ни биете ли!?- Ще ви бием, ще ви бием, и още как! :)
11
3
 
19
 
! Отговори
Nemeca преди 6 години
Истината е, че западните държави цоцкат милиарди евро за заплата на еврочиновници, и им е най-добре тези структура да са в западните държави и хората на запад да получават заплати - нас кучета ни яли. Ами като не искате тази структура да е на наша територия, дайте някоя от старите да дойде при нас. Колко институции има ЕС у нас? Всичко е в Западна Европа. Аман от империалисти.
10
34
 
1
 
! Отговори
Dr.J преди 6 години
Хората са прави да се притесняват. Това, че ти разрешават едно шествие в годината не значи равни права и липса на хомофобия.
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такъв чиновник като ми зададе подобен въпрос такъв ромски шамар ще му бия, че ще му пищят ушите 2 дена после.
8
2
 
34
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Боже,боже...олигофренски свят и толкова объркани хора.
7
10
 
13
 
! Отговори
БО преди 6 години
Това че някой е гей не значи че е ***.... И аз съм бисекс амам две висши и изкарвам прилични месени доходи. Просто да не се парадира толкова че си гей и всичко ще е ок.
6
3
 
36
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Ами бием ги да защото боят лекува много размътени от слободия мозъци
5
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Всички бием, почти всичко пием и .................................... (авто цензура)!
4
1
 
26
 
! Отговори
изумен преди 6 години
До къде я докарахме. Да дойдат, може и да ги напляскат, но ще се намерят наши активисти да ги опрявят.... за компенсация. Ха ха.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не искат евтино за себе си , какъв аргумент им дали. Те искат за тях лукс, за нас дюшаме. Това е евро бюрократа.