Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!

"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"
Обновена: 25 дек 2017 12:17 | 25 дек 2017 12:15,
156
Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!
Снимка: Reuters

Унгарският министър-председател Виктор Орбан написа обръщение по случай Коледа към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал "Magyar Idők".

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: "В Европа дори атеистите са християни".

Според Евангелието на Марк втората заповед на Христос звучи като: "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християнин, ние не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: " Трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство.

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни.

Основите на европейския живот сега са подложени на атака. Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
66 преди 6 години
Къде сте воювал?
60
20
 
3
 
! Отговори
Стар пенсионер преди 6 години
Кадърно момче е Орбан, но обича да залита към Русия. Ний които помним войната, знаем по-добре.
59
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дордее е мъничка змията .....главата ний да и строшим ..СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ , възстанете срещо продажниците от ГЕРБ ДПС БСП и тем подобни ..всички тези продажни мутри са за бесилото
58
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62Путин е един ПР продукт. Какво точно е направил за народа си? Ти имаш ли идея какво е в Русия или си я виждал само на картата? Ти знаеш ли, че ако не изнасят газ са живи умрели?
57
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е това е истински лидер, също като Путин защитават и се борят за добрито на народа си - не мога да кажа същото за групировката ГЕРБ
56
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60То и вие толкова представа имате какъв е Орбан. Прочели два параграфа в некав сайт и вече се подмокрили целите.
55
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест е поискал от един литературен герой да защити вярващи в друг литературен герой... ок.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BORISOV KYDE TURQSCH DO TIQ AKO BE S TOPKI SEGA DA IMAXME IUJEN POTOK AEC BELENE A NIE SAMO GUBIM DO TUK KOI MU SVIRNE VSE E KLEKNAL
53
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Слава на Орбан .....Слава на Путин ....Слава на тия които имат чест и достойнство да не продадът държавата и народа си ! За тия които са противници на Путин само ще им кажа ....Путин управлява държава много пъти по голяма от Европа и са бойна сила на първо място !
52
1
 
15
 
! Отговори
ЦК на Либерстите преди 6 години
Европейците (кореняци)не обичат семити и ционисти и това си е!
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Запада сгреши за насМи отивай там бе,БЪЛГАРИНО,знаеш много добре,че третополовите там се жените и осиновявате деца!При нас еврогейзерските агитации не минават!Между другото,все ми е тая дали запада е сбъркал или не!Аз живея на моята земя,и пет пари не давам за мнението на запада или изтока!А комплексари като теб могат само да се навеждат!И последно,днес е Коледа,свят ден,и просто престани с простотиите!
50
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християнството е удобна догма. В него има всичко. Позовавайки се на текстове от Библията могат да оправдаят това, което вършат привържениците на политиката на Орбан, но позовавайки се на текстове от Библията могат да оправдаят действията си и тези, които искат точно обратното. Религията е опасно нещо - първо убеждаваш хората, че е нещо свято, ценностно и справедливо и след това с текстове от светите писания може да ги убедиш в каквото си поискаш.
49
5
 
2
 
! Отговори
Yoda преди 6 години
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
48
0
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Един МЪЖ ..който казва кое как е с точните му думи за това не е храресван ! Путин е същата работа ! В днешно време "въртиопащките" са на мода, а истинските мъже ги наричат ЛУДИ ! Слава на мъжете на които не им пука от второ мнение !
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е прав Орбам, всичкото гнъс муслиман обратно в Афганистан. До един, без изключение! Тази отвратителна религия трябва да се забрани и това ще стане. А който не иска да приеме Християнството, Арабския свят е негов, Турция също. Анадола ви чака гнусове, само като дишате мърсите земята. И като сте толкова велики, защо подавате на аллаха си задните си части, ама много се гъзурчите бе? Не забравяйте, армията и оръжията в Европа са в Наши ръце. Ще дойде време и ще заработят за изчистването и.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито ви Рождество....да не забравите след 6 дена да отпразнувате и обрезанието Господне!!!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO EDIN OKAT LIDER DRUGITE SA SLEPCI
44
33
 
5
 
! Отговори
Запада сгреши за нас преди 6 години
До всички орбанофили, които ми цъкат минуси... какво да ви кажа, господа? Личи ви социалистическото образование :) За щастие на Запад повечето хора са милосърдни и приемат всякакви хора, дори българи. :)
43
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не може да се промени вече в Европа. Ислямът ще бъде новата религия на Европа, това е неизбежно колкото и да се пенят тук драскачите.
42
38
 
4
 
! Отговори
Запада сгреши за нас преди 6 години
Орбан е фалшива личност и човек на Путин. ЕС да ги изхвърля заедно с Полша. Той Путин ще ги оправи :)) Руснаците обичат да оправят поляци. ЕС трябва да се гради около западните страни. Грешка беше да се приемат бивши соц държави, закърмени в марксизъм и краен национализъм (фашизъм).