Германия за обозримото бъдеще: Без Украйна и Турция в ЕС

Ще търси алтернативни форми на сътрудничество с тези страни
26 дек 2017 11:00, Петя Славова
78
Германия за обозримото бъдеще: Без Украйна и Турция в ЕС
Снимка: БТА

Украйна и Турция няма да станат членове на Европейския съюз в обозримо бъдеще, прогнозира германският външен министър Зигмар Габриел в интервю за медийна група "Функе", цитиран от ТАСС.

Според Габриел трябва да се търсят "алтернативни форми за по-близко сътрудничество" с тези страни. Той смята, че пример за такива отношения може да стане споразумение, подобно на това, което Брюксел се опитва да договори с Лондон. "Ако успеем да постигнем разумно споразумение, което да регулира отношенията с Европа след Брекзита, то може да стане образец за други страни - за Украйна или за Турция", отбеляза министърът, цитиран от БТА.

По отношение на Турция той не изключи възможността в крайна сметка да се стигне до по-тясна форма на митнически съюз, но подчерта, че това не може да стане, докато ситуацията в Турция не се промени.

Отношенията между Германия и Турция в последно време са накърнени от множество арести на германски граждани, заподозрени във връзки с терористични организации и в опит за подготвяне на държавен преврат. По данни на германското външно министерство в затвори в Турция се намират повече от 50 германски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
15
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Украйна излязоха по големи тъпун.гери и от нас. Хак им е.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то в Германия един българин забременя вече...
53
12
 
9
 
! Отговори
Селянина преди 6 години
Турция е нежелана в ЕС,заради продължаващите все още опити да забременее мъж.А Украйна заради шоколадения им бос,чийто фабрики работят в Русия.
52
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече дори и третостепенните европейски политици лягат и стават с Ердоган и Турция на уста. Хахаха, Ердоган им е взел ума.
51
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да сте чули човек да иска да емигрира в дивашка туркия????????.От последната война в залива в Турция са емигрирали над 16 млн души. От българия за 15г. без война са емигрирали 4,5 млн души. Нищо лично, само статистика.
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво иска Габриелчо? Терористите от пкк с немски паспорт да се шляят безпрепятствено както в Германия ли? Да, изгодно му е да взривяват бомби в турция, но дали ще е на същото мнение когато почнат да ги взривяват в Германия?!?!
49
4
 
18
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
мизерната заплата в турция е 2 пъти поголяма отколкото на българина турчина се пенсионира на 52 год а българина сами знаете недей да се сравнявате с турция гладните година отдавна минаха турчина е спонсор на български у-ща.а украйна са гладни фашисти за тях закон не съществува като на наще роми.ромите в бг са по чуствителни отколкото украйнците украйнците *** в чинията откъдето ядат
48
10
 
13
 
! Отговори
ДО Анадолец преди 6 години
От ЗА .Това което пишеш беше в Турция преди 10 години , когато се бореха за членство в ЕС .Днес Инфлацията изяде Пенсиите и Заплатите , живота им се промени към лошо .
47
6
 
19
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До ЗА"В Турция е Мизерия и Глад и Мафия , в Украйна е същото .Украйна ще се оправи , а Турция никога няма да се измъкне ."Ще можеш ли да ми отговориш "мизерната" Турция, на кое място е в икономиката и на кое място си ти европеецо... Обясни ми защо ти като преял не си на Г20, а ние гладните сме седнали на масата там! Защо в "мизерната" Турция заплатата надвишава твоята???
46
14
 
14
 
! Отговори
ЗА преди 6 години
Турция и Украйна нямат място в ЕС .В Турция е Мизерия и Глад и Мафия , в Украйна е същото .Украйна ще се оправи , а Турция никога няма да се измъкне .
45
5
 
15
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До УМЕН"А да сте чули човек да иска да емигрира в дивашка туркия????????"Не искат разбира се, не ни и трябват... Ама ние диваците се питаме защо ли не искат и в Европейската българия!?
44
3
 
8
 
! Отговори
орбан преди 6 години
Дядо Мраз да защити християните!
43
2
 
12
 
! Отговори
Еее, преди 6 години
Сътрудничество може,но членство- никога!!!!
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна винаги ще бъде сателит на русия
41
6
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименГръмна ли са медиите в ***, защото Рошен е марката на Порошенко. А бонбоните наистина са хубави.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един от югоизтокаБонбоните са с токсични вещества,всички медии бяха гръмнали.Продължавай да си ги купуваш от украинските олигарси.
39
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ГЕРМАНЦИТЕ,НЕ ЩАТ ТЕРИОТИРИИТЕ ТУРЦИЯ И УКРАЙНА,ТЕ ИСКАТ ТЯХНОТО НАСЕЛЕНИЕ,КАТО НАШЕТО ДА ИМ ХОДИ ДА ИМ СЛУГУВА,ЗАКАКВО ИМ СА ДЪРЖАВИТЕ,КАТО ИСКАТ РАБОТИЦИ ТОВА Е ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,НЯМА НАРОД НЯМА ДЪРЖАВА ИЛИ ПОСУШНА КАТО НАШАТА.
38
7
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Украйна е обречена да влезе в ЕС, заедно с Беларус, но дали в обозримо или необозримо бъдеще, зависи от обзора на изказващият се.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам какво точно се случва,но изглежда се вкарва клин между ЕС и Русия,с един куршум два заека,така Европа се разцепва на две и отслабва,а западна Европа се лишава от ресурсите от изток.И Европа като цяло става слаба и послушна,без значение източна или западна.
36
10
 
2
 
! Отговори
един от югоизтока преди 6 години
До Един от СеверозападаПолзвам украински трактори - Т-150 и ЮМЗ - здрави и качествени са. Наскоро си купих бонбони Рошен - страхотно качество и евтини.