Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини

"Не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини"
Обновена: 20 яну 2018 16:38 | 20 яну 2018 15:45,
152

Работна група за фалшивите новини вече е сформирана и работи. Това каза в интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR еврокомисарят Мария Габриел.

Подадени са 350 кандидатури, от които са избрани 40 експерти. През месец март се очава те да излязат с конкретни предложения.

"Медийната грамотност стои много високо в моите приоритети. Работните групи ще се концентрират върху три измерения в борбата с фалшивите новини. Най-напред е необходима дефиниция. Трябва ясно да очертаем периметъра на този феномен, защото към днешна дата нямаме общо определение на ниво Европейски съюз и не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини", посочи Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се обясни на тази кухоглавкаче фалшивите новини се произвеждат наконвейр в бнр , блумберг , бнт и т. н.И затова се плащат пари от бюджетаи то сериозни и бълг . данъкоплатци не са съгласни това да продължава .
133
0
 
3
 
! Отговори
Ит преди 6 години
Хахаххахахяххахххаха таз къва болница с пилешки мозък е.... Таз е пълен нууб как се прай social engineering. С тия думи само се показа каква смешка е ой момееее има мнооо да пасеш докато разбереш как чичо Ади го е правил туй изкуство...
132
1
 
4
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Браво!Искам да знам колко е бюджета на тази група!Колко пари ни струва ?
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава група не и ли се викяше ЦЕНЗУРА? Егати и гейския начин за прекратяване свободата на словото! Ако пускат неманипулирани новини с обективната истина, предполагам че хората и сами ще се ориентират без помощта на "експерти"!
130
0
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
А, жираф...А, не! Друго дживотно ще да е?!Сега по- сериозно: тази ли е каймака на експертите/ капацитетите, че я избра Бойко за комисар? Ай сик**р
129
0
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Къде завършиха и се обучиха тези "експерти" по фалшиви новини ? И тези ли ще бъдат държавни служители? Аман.
128
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврокомисар Габриел освен кибер некомпетентност, демонстрира перфектно владеене на метода "дърдоризъм". В обширното си интервю например подчерта приоритетните си намерения да " кодира 50% от образованието" и да провежда "кохезионна политика", каквото и да означава според нея това.
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е една --тази е к*за!!!!!
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Библията е казано за синагогата на сатаната и знаците на идването на антихриста, защо се учудвате? Според юдаизма, те не чакат антихрист, а пророк, който ще създаде последното юдейско царство, в което те ще живеят щастливо без да работят - т.е гоите ще им слугуват. Според новият завет това царство ще бъде унищожено след второто пришествие. Наблюдаваме точно този период от историята. Важен момент е, всички билети са разпродадени.
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивите новини идват от централата на ЕС - от Брюксел, от Париж - също идват fake news.
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е смешна тая Мария Габриел-омъжена за фресни масон и глобалист , близък до Макрон................тръгнала акъли да дава.Освен това в областта на цифровизацията тя е абсолютно некомпетентна..............тая овца едва ли е чувала за цифрова схемотехника и за цифрова обработка на сигнали.
123
1
 
19
 
! Отговори
user преди 6 години
Тази как лъже и единственото, което прави е да произвежда фаливи новини. Никой не я харесва, защото е фалшива.
122
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали основата на демокрацията е всеки да може свободно да си каже мнението, а вие правите точно на обратното. И кой ще решава кое е фалшиво? Някой транс-комсолски секретар?Някакъв европейски колониален социализъм се заформя. 510лв минимална заплата - има няма 3лв/час, каква новина е? *** храни в България по-скъпи отколкото на запад, каква новина е? Бездарни послушковци на комисионна в европейския парламент каква новина е?....
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оруел-1984-министерство на истината. Той човека е написал книга и всички всячески се стремят да го копират
120
0
 
15
 
! Отговори
дядо ви преди 6 години
Момиче намери си истинска работа, а не слугувай на ***
119
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Медийната грамотност стои много високо в моите приоритети."Какво признание само! Наистина има нужда.
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе паТТко ***!Как така т***пите ви Исперкали били по петите на фалшивите новини,а още никой не е дал определение,какво представляват те?!!!Патологична пат***логия ги тресе тия изперкали шебеци,ама и ние си го тъсим,вместо най-после да ги изметем, като гнили листа от брюкселско зеле,докато не са ни заразили с гнилотата си!!!Още ли ще чакаме?!
117
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини........Да се смея ли или да плача, от това по-долу може ли някой да падне?
116
0
 
14
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Мустафа, миришат ти краката! Ходи се измий и ако искаш не се връщай.
115
0
 
7
 
! Отговори
ДО ГАБРИЕЛ преди 6 години
Трябва да вкарате закон за използване на еднакви батерии и акумулатори в ЕС .