Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!

Те не желаят да стават част от европейското общество, заяви Расмусен
22 мар 2018 08:40,
144
Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!
Снимка: архив Reuters

Много мигранти не споделят ценностите на ЕС и не желаят да стават част от европейското общество, заяви премиерът на Дания Ларс Льоке Расмусен в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ТАСС.

"Приветствам това, че мнозина млади мюсюлмани постъпват в нашите университети, но остават твърде много хора, които не споделят нашите ценности и не са част от нашето общество. Това представлява опасност, особено когато такива хора са съсредоточени в определени градски райони или общини", казва Расмусен, цитира БТА.

На властите понякога се налага да се сблъскват с факта, че в страната живеят имигранти от второ или трето поколение, които не са интегрирани в обществото.

"Те живеят тук от 10, 20 или 30 години и не говорят датски. В Дания отдавна имаме проблеми с паралелни общества в някои квартали", отбелязва датският премиер.

Контролът по вътрешните граници на ЕС е необходим, "докато незаконната миграция продължава да е сериозно предизвикателство", казва Расмусен и признава, че през 2015 г., в пиковия период на мигрантската криза, "положението излезе от контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро Пено!
43
3
 
28
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Мигрантите не искат да стават жендъри и да бачкат срещу пари и какво трябва да се случи ? Много християни и местни също не искат ценостите на ЕС ,време е либералите да си ходят. Юнкер е дърт шарлатанин и никой не е гласувал за него Каква е гаранцията, че Юнкер не е човек на ЦРУ и сега ще вдигнат митата със САЩ, като си играят на добро и лошо ченге, а обикновенният човек ще плаща.
42
0
 
44
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Не само в Дания а и Норвегия и Швеция са в същото положение .С тази ,,отворена" социална политика повече от 30 години си вкараха автогол.Сега Скандинавия не е онзи спокоен и уреден рай за живеене.Имам преки впечатления и положението през последните години се влошава все повече.
41
1
 
44
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Тези европейци или са ненормални или се правят на такива, много ясно че "имигрантите" нашественици няма да се променят по скоро вие ще спрете да ходите на църква и да ядете свинско, глупави толерасти такива.
40
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Пеерасмрусен, зацепи ли най-накрая? А изцепките ти за руската "заплаха" дет никой не я е виждал, де останаха? Отглеждайте си сега безценните цветни метали и не квичете.
39
1
 
29
 
! Отговори
Росенов преди 6 години
Браво бе Расмусен, ти са ли стигнА до това прозрение.
38
0
 
42
 
! Отговори
Циник до 30 преди 6 години
Пропускам много неща! Няма да ми стигне времето и мястото да ги напиша! Колко МИЛИАРДА спечели немската икономика от почти робския черноработник от Източна Европа? За "благодарност" ни изкараха най-долната измeт на света!Днес ако арестуват някой изнасилвач от Нигерия и Афганистан - го "наказват" с мъмрене, и екип от специалисти се грижат за духовното му здраве! Никой не говореше за интеграция...па и каква интеграция ?
37
0
 
18
 
! Отговори
защо преди 6 години
Президенте, казваш ТРЕТО поколение, за какви вътрешни граници говориш?? Каква нелегална имиграция?
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо днеса не пусне една реална статия за това как в евроатлантическите държави дискриминират де що има българско? Да стане ясно доколко толерантни и демократични са таканаречениет "западни демокрации"...
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пък гадните комунисти толкова зле се справиха с турчеещите се българи че вече 30 години демокрация и те все още не могат да забравят българския език!
34
1
 
30
 
! Отговори
сс преди 6 години
Много мигранти не споделят ценностите на ЕС и не желаят да стават част от европейското общество, това можеше да им го кажем още преди да почнат да идват ама нас Българите кой ли ни слуша, извикаха ги и ги посрещаха с мечета сега било грешка късно ще се сетите че трябваше да се стреля на месо от самото начало, сега вече като един *** се настаниха в европа и полека лека ще ви пият кръвчицата....докато един ден не ви унищожат напълно.
33
2
 
34
 
! Отговори
коя е другата? преди 6 години
Може ли някой да изброи поне две "евроатлантически ценности"? Подсказвам: едната е хомосексуализма, а другата коя е?
32
0
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
А стига бе ,без майтап ,реално понятието евроценности се изврати и доведе до това всеки *** или грешка на природата да има право да налага вижданията и вярванията си ,такова общество без социални норми е обречено на гибел ;) !!!
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя откри топлата вода.Естествено.
30
0
 
21
 
! Отговори
Трудовакъ преди 6 години
Ако действително едва сега е "загрял" тази свръх очевАдна истина, г-н Расмусен проста няма качествата, необходими за поста, който заема. На такава като него, а и на широката читателска общност препоръчвам внимателно да прочетат и при необходимост да конспектират фундаменталната творба на Джек Лондон - разказът "Неизбежният бял"...
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Циникпропусна само да добавиш, че след като ги хванеха ги депортираха обратно с черни печати и 5 годишна забрана да влизат в ЕС.поздрави от ГРУ
28
0
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Добро утро г-н Расмусен!
27
0
 
60
 
! Отговори
Циник преди 6 години
89 .... източноевропейците - не бяха "клети бежанци"... даже и обикновени мигранти не бяха! Преследваха ги с полицейски хайки, митничари, и обучени немски овчарки! Хора с християнски хинтъргрунд...търсещи работа, и бъдеще на родния си КОНТИНЕНТ.Третираха ги като престъпници...днес обучени муджехидини, и талибани от Афганистан , Мароко , Алжир , Судан .... са обгрижвани , и ухажвани с милиарди социал...докато от чиста скука изнасилват и обарват жените и дъщерите на европейците.
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо гнило в Дания....
25
0
 
38
 
! Отговори
Така е! преди 6 години
Ами то отдавна си беше ясно че тея "мигранти" няма да се интегрират, нито цивилизоват, нито ще работят някаква работа. Джобни, безплатна топла храна, квартири, комфорт... Ха сега хранете си ги и си ги отглеждайте!