Ердоган от Евксиноград: Елате да работим заедно за сигурна Европа!

Турският президент заяви, че се надява лошите отношения да останат в миналото
Обновена: 27 мар 2018 08:29 | 26 мар 2018 22:08,
181

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Преди срещата проведохме една много ползотворна среща с Бойко Борисов и имахме възможност да се срещнем с представителите на ЕС, посочи турският президент Реджеп Ердоган в началото на своето обръщение след срещата в Евксиноград. Надяваме се периодът на лоши взаимоотношения между Турция и ЕС да е останал в миналото, подчерта турския президент.

Той припомни, че Турция вече е кандидат за член на Европейския съюз от 63 години.

"Турция все още не е нищо повече от кандидат и ние искаме час по-скоро да направим решителна стъпка", заяви турският президент.

Още по темата

Ердоган посочи, че в предишните си срещи с ЕС са обсъдени стъпките, които трябва да бъдат предприети.

"Турция изпълнява своите ангажименти, начело с борбата с тероризма и с бежанската криза. Само от Сирия в момента има 3 млн. бежанци, а ако се добавят и тези от Ирак бройката стига 4 млн. Европа имаше определени ангажименти - отначало за 3 млрд. евро, от които към момента сме получили 1,8 млрд. евро", посочи Ердоган.

Той допълни, че Анкара очаква втория транш от парите да бъдат изпратени, за да може Турция да подобри състоянието на бежанците в страната.
 
Ердоган постави на дневен ред и либерализирането на визовия режим за турските граждани. Турският президент припомни, че страната е поискала от ЕС процесът да бъде финализиран още през февруари. Ердоган призова ЕС да направи нужното час по-скоро.

"Нашите граждани не бива да губят доверие в ЕС", посочи той.

Турският президент допълни още, че Турция очаква и влизането си в митническия съюз на ЕС.

"Смятаме, че тези глави, от които имат полза и двете страни, трябва да бъдат приключени най-скоро".

Реджеп Ердоган заяви, че Турция в момента е цел на много терористични организации и води усилено борбата с тях.

"Към настоящия момент Турция е цел за редица терористични организации - Ислямска държава, ПКК и още много", посочи той.

Ердоган посочи, че Турция е остранила хиляди войници на ИД и така е допринесла за сигурността не само на гражданите на Сирия, но и за сигурността на Европа.

"Затова очакваме не критики, а силна подкрепа", подчерта Ердоган. Той заяви още, че операциите срещу терористичните организации ще продължат дотогава, докато има и заплаха.

"Турция е държава, която силно уважава човешките права и това се доказва от народа ни, който се стече на улиците на 15 юли, когато се случи опита за преврат", посочи турският президент.

Той заяви, че ще бъде грешка да се изолира Турция от процеса на партньорство с ЕС, защото тя е икономически силна държава и има трайни исторически и културни отношения с Европа.

"Ние днес предадохме на ЕС в писмен вид информация за това, което правим и очакваме, че ЕС ще анализира тази информация. ВЪпреки негативите, Турция подкрепя отворения диалог", посочи Ердоган.

"Обръщам се още един път към ЕС - елате заедно на Балканите, да работим заедно за осигуряване на сигурността. Елате да работим заедно да работим в Сирия, Ирак, Пакистан, Йемен, Афганистан. Елате заедно да създадем стабилна и благоденстваща Европа", призова Ердоган за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
9
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анализ на Боци 139 Баце не бил фактор.. А Корнелия какъв фактор е ?Пощуряхте от злоба това комунистите , ей!
138
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква беше ролята на Банквнския Бабуин в тази среща? Да му сервира кафето, гледа страхливо и с надежда, кога и къде ще ни удари. Защото удари ли България, Тиквето ще бъде ликвидиран от нас, защото заради неговата простотия и корупция, сме станали толкова безпомощни и разделени. И той обграден с охрани, слуги и бронирани коли, си мисли, че управлява България.И я докара до там, да трепери от един социопат и ненормалник, за да властва.Когато имахме СС20 и СС 23 турците трепереха.Днес трепери той.
137
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се е харесал Ерсдухан на някои тук, явно от ненормалните поддръжниците на Турция, които искат да ни убедят, колко е добър сатрапа. А той е болник, страдащ от диабет, с фалшива диплома за образование, доказан социопат, убиец и страхливец, манипулатор на огромната част прости турци, вързали се на приказките му, че са нация. На този не трябва да се вярва и една дума. Неговият край е предвидим, като на Кадафи, с палка в *** и куршум в тиквата. Кюрдите ще ги очистят, колкото и да го пазят.
136
9
 
12
 
! Отговори
10 преди 6 години
Елате да работите за нас!Това каза Султан!Нещо от това,което каза да е от полза за България?А за тракийци не обели и зъб!Такава дипломация като нашата мога да водя и аз!
135
6
 
20
 
! Отговори
Игран мач преди 6 години
Защо иматолко роми по българските земи? Ами с такива султани изнудвачи, кой знае колко са изхвърлили насам още от оно време. И от тогава до сега се чудим кво да ги правим - седят си по гетата. Да е за урок на Европа и да не пуска пак тия бразилци В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! ИНАЧЕ ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ КАТО ФИЛИПОВЦИ!
134
5
 
17
 
! Отговори
ЧАК СЕГА РАЗБИРАМ преди 6 години
ЧАК сега разбирам защо в бг има толкова ромби - явно турчилята са я играли тая карта с бежанците и през оно време и са ни заринали с бразилците, за да ни изнудват и да ни е гадно. Долно племе от оно време. АМа им знаем номерата... кво си мисли тъппия Реджеп?!
133
4
 
21
 
! Отговори
14+века история преди 6 години
Кой друг народ ще се похвали с този генофонд?Саш? Расия? Мехико? Османската империя? Римската империя? Византийската империя? Евреите? КОЙ? КОЙ? КОЙ? НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ. ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ - ВЕЛИКИ ХОРА! ДАЛИ СТЕ ЕЗИК НА ЦЕЛИЯ СЛАВЯНСКИ СВЯТ. НАУЧИЛИ СТЕ СВЕТА КАК ДА СЕ БИЕ, НАУЧИХТЕ ГО И КАК ДА ОЦЕЛЯВА! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА!
132
3
 
15
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Българина е важна клечка в световния генофонд - не сме като останалите помиярри. ДА СИ ЗНАЕТЕ. НИЕ ИМАМЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ПРОДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ИСТОРИИ, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ПОМИАРЧЕТА. ИСТИНАТА
131
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
С други думи - айляк народ сме. Боли ни фара. Браво българи! САМО ТАКА. МАЧКАЙ МИШОЦИТЕ С ПРЕЗРЕНИЕ! ГОРД СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
130
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Защо ни мразят всички народи?Доста е просто - ние не търпим безкрайните опити за контрол върху нас. Идват американците - псуваме ги, идват руснаците, псуваме ги, идват турците - псуваме ги.. идва българин - псуваме го, защото не е добър.Ние сме народ, който мрази всички други народи. И това е защото сме народа с най-старата история на света и всички други народи са абсолютни мишки. За това и не успяват да ни вземат знаме - защото са мишки, а ние сме босове. Само си почиваме. Това е истината.
129
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
139На ББ му предстоят избори ама след 3години.Дотогава др.Нинова ще е част от историята на БКП.Понял ***
128
9
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ердоган се моли на Бойко да му уреди среща с лидерите на ЕС.Даже и Желязната църква ремонтира за да се подмаже на ББ.Шит отвсякъде.Пред козарите на площада реве и заплашва а във Варна църкаше като мишка.Хващам се на бас че до 10 дни ще освободи гръцките граничари.Пълен мишок.
127
5
 
11
 
! Отговори
Анализ на Боци преди 6 години
Ами Боци е безсилен - на него му предстоят избори и той прави всичко възможно да спекулира с всичко, за да се изкара фактор.Истината е, обаче че Боци не е фактор, никога не е бил и няма да бъде, защото за да си такъв трябва да си допринесъл с нещо за държавата, а не да си станал милиардер с кражба.Боци сега ще спекулира с 3та световна война, защото иначе няма как да го изберат занапред. Хитър е ама не се прави така. В България има много умни хора, които ще го прочетат... ИЗЛАГАЦИЯ
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-***...н Ердоган не съм го виждал...
125
5
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Истината е, че баче Реджеп има хомосексуални наклонности и за това дойде в свободна европа да му ударят едно хубаво беличко хойченце. Защото в Тарция и в Расия ще го помислят за ***, ама тука ще си го нашием кат си пише по книгите. Сигурно е посетил и площад македония тоя гейзир
124
6
 
6
 
! Отговори
Г-н Реджеп преди 6 години
Уважаеми дами и господа! Представяме на вашето внимание поредния гном и ваш унищожител - г-н Реджеп - ***. Сега - радвайте му сеот Медиите
123
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На първо време трябва да си сменим националния празник. България не започва от 1878г. и чествайки го проявяваме неуважени към поколенията живяли през вековете и към славните български царе.
122
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
В този сайт има много хора, които сриват българския авторитет И човека, който иска смяна на националния символ не е от тях.
121
6
 
5
 
! Отговори
Попа преди 6 години
За българина съществуват 2 вида хора. Лоши и страхливи. Средно положение като добър човек няма, понеже той самия не разбира от доброта.ПОПА
120
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
националния символ на България трябва да е мишка а не лъв