Ердоган от Евксиноград: Елате да работим заедно за сигурна Европа!

Турският президент заяви, че се надява лошите отношения да останат в миналото
Обновена: 27 мар 2018 08:29 | 26 мар 2018 22:08,
181

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Преди срещата проведохме една много ползотворна среща с Бойко Борисов и имахме възможност да се срещнем с представителите на ЕС, посочи турският президент Реджеп Ердоган в началото на своето обръщение след срещата в Евксиноград. Надяваме се периодът на лоши взаимоотношения между Турция и ЕС да е останал в миналото, подчерта турския президент.

Той припомни, че Турция вече е кандидат за член на Европейския съюз от 63 години.

"Турция все още не е нищо повече от кандидат и ние искаме час по-скоро да направим решителна стъпка", заяви турският президент.

Още по темата

Ердоган посочи, че в предишните си срещи с ЕС са обсъдени стъпките, които трябва да бъдат предприети.

"Турция изпълнява своите ангажименти, начело с борбата с тероризма и с бежанската криза. Само от Сирия в момента има 3 млн. бежанци, а ако се добавят и тези от Ирак бройката стига 4 млн. Европа имаше определени ангажименти - отначало за 3 млрд. евро, от които към момента сме получили 1,8 млрд. евро", посочи Ердоган.

Той допълни, че Анкара очаква втория транш от парите да бъдат изпратени, за да може Турция да подобри състоянието на бежанците в страната.
 
Ердоган постави на дневен ред и либерализирането на визовия режим за турските граждани. Турският президент припомни, че страната е поискала от ЕС процесът да бъде финализиран още през февруари. Ердоган призова ЕС да направи нужното час по-скоро.

"Нашите граждани не бива да губят доверие в ЕС", посочи той.

Турският президент допълни още, че Турция очаква и влизането си в митническия съюз на ЕС.

"Смятаме, че тези глави, от които имат полза и двете страни, трябва да бъдат приключени най-скоро".

Реджеп Ердоган заяви, че Турция в момента е цел на много терористични организации и води усилено борбата с тях.

"Към настоящия момент Турция е цел за редица терористични организации - Ислямска държава, ПКК и още много", посочи той.

Ердоган посочи, че Турция е остранила хиляди войници на ИД и така е допринесла за сигурността не само на гражданите на Сирия, но и за сигурността на Европа.

"Затова очакваме не критики, а силна подкрепа", подчерта Ердоган. Той заяви още, че операциите срещу терористичните организации ще продължат дотогава, докато има и заплаха.

"Турция е държава, която силно уважава човешките права и това се доказва от народа ни, който се стече на улиците на 15 юли, когато се случи опита за преврат", посочи турският президент.

Той заяви, че ще бъде грешка да се изолира Турция от процеса на партньорство с ЕС, защото тя е икономически силна държава и има трайни исторически и културни отношения с Европа.

"Ние днес предадохме на ЕС в писмен вид информация за това, което правим и очакваме, че ЕС ще анализира тази информация. ВЪпреки негативите, Турция подкрепя отворения диалог", посочи Ердоган.

"Обръщам се още един път към ЕС - елате заедно на Балканите, да работим заедно за осигуряване на сигурността. Елате да работим заедно да работим в Сирия, Ирак, Пакистан, Йемен, Афганистан. Елате заедно да създадем стабилна и благоденстваща Европа", призова Ердоган за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е разделена на 2. Интелигентните турци, професори, учени, инженери са противници на Ердоган и той ги вкарва по затворите и ги цензурира. Простите турци, които са много, защото турците са много *** народ, са фенове на Ердоган. В момента простаците управляват Турция чрез Ердоган.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Напротив,вярваме му на всяка дума!А ти кой си,конско копито такова,та говориш в множествено число?
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган им го наби като газар,работете бе,пича ви предлага мир и бизнес хахахаха я да видя сега руските националисти.Сега плана Сидеров или плана Ердоган ?
96
3
 
6
 
! Отговори
ФИНАЛА преди 6 години
НА ФИНАЛНАТА ПРАВА СМЕ ПРЕДИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ОЧАКВА СЕ САМО СРИВ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПАЗАРИ.ЧЕСТИТА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!
95
1
 
6
 
! Отговори
БИТКОЙНИ преди 6 години
СКОЧИ ЛИ БИТКОЙНА ОЩЕ ВЕДНЪЖ - ТОВА ЩЕ ВИ Е ФИНАЛНОТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТО В ПУСТОШ И ПОВЕЧЕТО ХОРА ЩЕ УМРАТ.
94
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на Ердоган е ясна. Той е агресор и окупатор като Хитлер. Целта му е да завладява територии и да краде от съседите, каквото може. Не знае човекът, че лакомията и кражбата не са богоугодни дела. Ердогане, ще можеш ли да вкараш в гроба си всичко, което си откраднал от сиромасите ?!
93
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на Ердоган е ясна. Той е агресор и окупатор като Хитлер. Целта му е да *** територии и да краде от съседите, каквото може. Не знае човекът, че лакомията и кражбата не са богоугодни дела. Ердогане, ще можеш ли да вкараш в гроба си всичко, което си откраднал от сиромасите ?!
92
1
 
6
 
! Отговори
ТРЕТА СВЕТОВНА преди 6 години
ОСТАВАТ САМО НЯКОЛКО ПАРЧЕНЦА ЗА ДА СЕ СЛУЧИ - ЕДНОТО ОТ ТЯХ Е СРИВ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПАЗАР ИЛИ "НОВА ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ" БИТКОЙНА БЕШЕ НА РЪБА ДА Я НАПРАВИ НО ГО СПРЯХА НАВРЕМЕ - ЗА ДА МОЖЕ ДА ГО ПУСНАТ КОГАТО ИМ Е УДОБЕН.ЧЕСТИТА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!П.С. КАТО ВИДИТЕ БИТКОЙНА ДА СКАЧА ПАК, СЪБИРАЙТЕ БАГАЖИТЕ И СЕ СПАСЯВАЙТЕ ПО ЕДЕНИЧНО!
91
4
 
5
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До 1"Идеята на емсдухан е да рекетира и ислямизира Европа, защо не ги връща обратно? А те защо тръгват на такъв дълъг път, а не отидат в Саудитска Арабия или Емирствата?"Върна тези, които са от местностите освободени от Ефратски щит след като им ремонтира някои сгради...малко са да, сега ще върне малко и тези от обл Африн... Че те да не са всички от там!!! Я ми кажи сащ кога ще ремонтира Ракка, Мусул??? Не отидаха там, защото неканените ТЯХНИ гости не бяха от Емирствата... Капиш???
90
3
 
3
 
! Отговори
ТОРЧЕ преди 6 години
ХОРА ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ПРАВИЧКАТА - ПРИЯТЕЛКАТА МИ Е ПЛЕМЕННИЧКА НА ЕРДОГАН И СЕ ИЗНЕСЕ ОТ ПАНЕЛКАТА ЗА ТРИ ДНИ КАТО РАЗБРА ЧЕ МУСТАКА ЧЕ ИДВА. ДАЖЕ ОТИДЕ В ТУРЦИЯ ПРИ СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ УЧЕНИ И ПРОФЕСОРИ, КОИТО СА В ТУРСКИЯ БАН, НО АЗ НЕ РЕВНУВАМ.
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора, искам да ви кажа, че турция не е ердоган, макар че османските ни съграждани си мислят така. българин съм, приятелката ми е от истанбул, от стар известен род там, беше ми на гости във варна до вчера и категорично отказа да остане, докато мустакатия чичко е в същия град - просто се прибра за 3 дни; ще дойде пак в края на седмицата. познавам и доста нейни колеги професори от университетите ...Веднага ти повярвахме за приятелка с колеги професори. Та ти човече дори не можеш да пишеш правилно
88
4
 
6
 
! Отговори
ВОЙНАТА НА ВОЙНИТЕ преди 6 години
ЗАПОЧВА ВОЙНАТА НА ВОЙНИТЕ - ПРОДАВАЙТЕ ВСИЧКО ЩО ИМАТЕ И СЕ ПОГРИЖЕТЕ ЗА СЕМЕЙСТВАТА СИ. ТОВА ЩЕ Е КРАЯ ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА, КОЕТО Е 8млрд човека8 000 000 000 човека - ЩЕ СЕ НАМАЛЯТ С ВИРУСИ и ВОЙНИ. ЧЕСТИТО! ЗАПОЧНА НАЙ-ТЕЖКИЯ ПЕРИОД ЗА ИНДИВИДА, ОТ КАКТО ИМА СВЯТ - ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!ПОКЛОН ПРЕД КРАЯ НА СВЕТА, ДАНО НЕ МЕ ЗАПОМНИТЕ С ЛОШО. СБОГОМ!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А те защо тръгват на такъв дълъг път, а не отидат в Саудитска Арабия или Емирствата?Организаторите на този пьклен план искат да отслабват Европа и да се заселят там и да се мразят арабите кои се те
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От срещата султана си тръгна с нови 3 млрд. Кипър и гърците ще изстудяват таратора, а гръцките войничета ще топлят наровете в зандана и ще забавляват кюрдите. Това е резултатът от срещата. На българите ще ни остане удовлетворението, че Турция няма да бъде приета в ЕС. Това много ни топли когато сме гладни. Разбрахте ли сега защо Ердоган е велик политик?
85
2
 
7
 
! Отговори
ЗАПОЧНА! преди 6 години
Как започва ВСВ? Срив на американските пазари, анекси на територии, активни международни процеси, провокации.ЧЕСТИТА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и хитлер е най-великият оратор на 20 век, ама вижте какви ги забърка. само с ораторство не става, трябва да се мисли и за хората.
83
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнадолецИдеята на емсдухан е да рекетира и ислямизира Европа, защо не ги връща обратно? А те защо тръгват на такъв дълъг път, а не отидат в Саудитска Арабия или Емирствата?
82
3
 
4
 
! Отговори
ЗАПОЧНА! преди 6 години
Процесите за трета световна война са вече на лице. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е!ЧЕСТИТА СВЕТОВНА ВОЙНА! БЪДЕТЕ СИЛНИ И ГОРДИ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ!
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интеркоектор ще има, газ от Русия ще има, газ от Кипьр през турските газ трьби ще има. След прочита на флашките на някои евролидери ще им почервенеят ушите освен утре на някой с флашка не пуснат в действие люински.
80
2
 
8
 
! Отговори
НЕУСЕТНО И ПЛАВНО преди 6 години
Неусетно и плавно, но сигурно се движим към трета световна война - ЧАКАМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ПАЗАРИ ДА РУХНАТ И СЕ ЗАПОЧВА. ЧЕСТИТА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА НАРОДЕ!