Войната САЩ – ЕС отложена! Тръмп я дръпна за 1 юни

Митата от 25% за стомана и 10 на сто за алуминий още тегнат
Обновена: 1 май 2018 08:01 | 1 май 2018 08:00,
26
Войната САЩ – ЕС отложена! Тръмп я дръпна за 1 юни
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да удължи решението си за налагане на митнически тарифи за стомана и алуминий върху Европейския съюз до 1 юни, заяви представител на администрацията на Тръмп, цитиран от "The Wall Street Journal".

Още по темата

Информацията идва само часове преди изключенията за тарифите да изтекат в полунощ за ЕС, Канада, Мексико и други, след което големите вносители щяха да се изправят пред вносни мита от 25 процента за стомана и 10 процента за алуминий.

1-месечното отлагане ще остави изключението в сила.

Миналата седмица Брюксел започна да следи вноса на стомана и алуминий в Европа, който се очаква да залее континента след затварянето на американския пазар. Синдикатите се опасяват, че по-евтините метали ще доведат до масови фалити на производители и уволнения на работници. ЕС заплаши да внесе иск и пред Световната търговска организация срещу американските тарифи, който заплашва с колосални глоби САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
Запиши си преди 5 години
Нищо не е стиснал, аркадаш нещо си се объркал. Тръмп е бизнесмен и прави бизнес, а политиката е бизнес с други, чужди пари.Андъстенд му?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дон ще тупа топката, защото е в полето му, сега. Ще тупа и ще чака брюкселските зелки да кандисат. Това си е чиста сделка.А да не забравяме, че той е бизнесмен....с милиарди под възглавницата.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в какви нови военни авантюри ще поиска Тръмп да се включи ЕС срещу отлагането на високите мита на стоманата и алуминия?Внимавайте, Новичок дебне отвсякъде. Може да се появи в Германия, Гърция, че даже и в Унгария, ако сте непослушни.
12
16
 
5
 
! Отговори
факт преди 5 години
Русия е бедна и изостанала държава.Руснаците бягат да живеят на Запад и в САЩ.Рускините се женат за български мъже за да се измъкнат от великата Раша.Путин и Лавров са си пратели децата на Запад.Русия е една клоака и тагава ще си остане.Факт.
11
12
 
6
 
! Отговори
до тинев преди 5 години
Я кажи на кои държави САЩ ограбва ресурсите,щото всички държави които търгуват петрол със САЩ са богати.Всички съюзници на Русия,богати на природни суровини са бедни.То май по добре САЩ да те експлоатира,отколкото Русия да та ти помага.Отделно САЩ е една от най големите дъежави в света и една от най богатите на природни суровини.Въпроса е на вас русофилите плащат ли ви да сте без мозаци или така сте си родени.
10
4
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Докато съществува терористичната държава САЩ, мирът на земята ще е заплашен.Основателите / предците им, по-точно / на САЩ избиха индианското население. Въведоха робството. А в наши дни, в стремежа си да грабят природните ресурси на други държави сеят смърт навсякъде . Като почнеш от Виетнам .......... та до последното избиване на невинни деца и жени в Сирия.Убийци!
9
3
 
25
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Тръмп знае какво иска и действа за да го постигне.Проблемът е,че няма опит,но грубата сила на САЩ го компенсира.Китай и Русия също работят целенасочено за собствения си интерес,според възможностите си.А ЕС?В Брюксел нито знаят какво искат,нито как да го постигнат!И се получава един безплатен слугинаж на Америка и предаване на добрите позиции отпреди.Впрочем,още преди години в американската доктрина за развитие бе записано,че Европа трябва да плати цената за запазване на американския стандарт.
8
5
 
22
 
! Отговори
Джордж Лук..Сорос де преди 5 години
Мдааам и Войната на клонираните така почна - некакви търговски федерации се санкционираха, сепаратисти се отцепваха....и т.н. Време е Император Владимир да изпрати некой Вейдър да ги вразуми тия дебилли.
7
4
 
29
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Въпросът към меркел е същия като към ортака й ББ. След като зачеркнахме юп и стана турски какво спечелихме, а като наложи санкции от ес към русия по искане на саш, какво спечели ес освен митническа война? Има ли един лидер в тоя скапан ес който да не е еврейски ръжен? Явно не, ами хората търсят такива като Орбан и цивилната версия на Хитлер
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще поддържа напрежениетоВ следващите 3 години Тръмп ще спечели много отстъпки от много държави като ги държи под напрежение и после отлага с месец взимане на решениеСтара търговска практика
5
2
 
30
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Че то САЩ са във война със целия свят(изключая Израел*) под една или друга форма!На "Изключителната" държава и трябва всичко и веднага.Което не става с "блага" дума се постига с пистолет(бомбене)....Ама здраве да е и тая ще мине.*Отношенията с Израел са от типа Господар-слуга,като естествено САЩ не са шефа,но то е друга тема.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, когато коментарите и минусите ви се разминават с реалноста сте просто смешни!
3
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ойната е САЩ и ЕС срещу...:) Няма по-голяма глупост от "по-евтините метали ще доведат до масови фалити на производители и уволнения на работници"! Къде? В ЕС НЕ СЕ произвеждат подобни неща. Освен в Сърбия и Черна гора алуминий. Евтината стомана ще направи само ЕС икономиката по-рентабилна. Всички знаем къде се произвежда стомана и алуминий. В Бензиностанцията.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярва ли на "войната" м/у Сащ и ЕС?
1
0
 
26
 
! Отговори
колибри преди 5 години
Шантава работа - вече не знаят какво правят, защо го правят, дали да го правят...правете си изводите и си гледайте живота.