Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел

Доклад на белгийските служби: Призовава се за въоръжени действия
9 май 2018 22:24, Елка Василева
42
Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

В централната джамия в Брюксел се проповядват джихад и антисемитизъм, сочи доклад на белгийските служби, цитиран от местни медии.

Отбелязва се, че проповедите на арабски призовават за въоръжени действия, насърчават изказвания срещу евреите и посегателства над хомосексуалисти.

В доклада от 40 страници се допълва, че помагалата за образованието на белгийските имами са заимствани от ръководства за дейността на терористичната мрежа Ал Кайда.

През март белгийските власти разтрогнаха договора със Саудитска Арабия за стопанисването на джамията, сключен във втората половина на миналия век.

Действителното прекратяване на този договор е с отсрочка от една година. В края на миналата година белгийското правителство прогони имама на джамията, саудитски гражданин, определен като "изключително радикализиран, консервативен и опасен" за обществото и за националната сигурност.

Цитираният доклад на службите е изготвен покрай парламентарното разследване на атентатите в Брюксел от март 2016 г., за които отговорност поеха терористите от "Ислямска държава". Миналата година Федералният парламент на Белгия настоя за преразглеждане на отношенията с Рияд. В документа се призовава за "задълбочен размисъл" по дипломатическите, търговските и другите връзки със Саудитска Арабия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: джамияджихадбелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
След дълго търсене вие най-после открихте Америка: честито!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие какво очаквахте да се проповядва в една джамия-свърталище на дявола,чието място не е в Европа- Етичния кодекс и неписаните морални правила ли? Е-ех оглупели наивници,имате нужда от повече Български уроци за да не тънете в невежество!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Халал да ви е, зелки.
32
0
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Добро утро...Кога най после чиновниците от Брюксел ще разберат че Европа не е разграден двор...стига криворазбрана толерантност...
31
1
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Това е началото на края. Леля Ванга го каза в пророчеството си - Европа ще се ислямизира. Когато турците превзеха територията на днешна България през 14. век, турците първоначално толерираха хриятиянските църкви, после стана обратното. Ислямът вече е част от Германия "благодарение" на г-жа Меркел и ръководената от нея партия с голямо Х - уж хриятиянска. След втората световна война тази партия беше народна, после стана противонародна. Пълно съвпадение с т.н. комунисти.
30
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
Вярно ли ? Не мога да повярвам !Най - миролюбивата религия да си говори за война !Абсурд !Къде се е видяло ислямист да : говори за война, да се самовзриви, да взриви самолет, да убива хора с камъни, да открива огън с картешница по автобус с деца.
29
0
 
13
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
Нещо не ми е ясно - нали от Брюксел учеха нас, които от 700 г. живеем заедно с всякакви раси и религии как да си интегрираме малцинствата? Те, които имат пришълци от 50-тина години? Какви са тия гонения на имами? Това съвсем не е мулти-култи, кога Сащисаните ще бомбардират Белгия?
28
4
 
12
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Бидейки Исляма е религията на мира и любовта към друговерците, както ние, редовните читатели на Днесa най-добре знаем, сигурното е едно - тази публикация е лъжа и най-долна пропаганда с невярно съдържание, написана от някой Ислямофоб! Спрете да ни лъжете, че Исляма е агресивен! Аллаху Акбар. Ако не ми вярвате, попитайте Мустафа!
27
2
 
29
 
! Отговори
af преди 5 години
значи в Брюксел разваляли договорки с Рияд??? и затварят джамии, а БГ натискат да отваря? Отново демокрация по европейски..
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бой и само бой по юдейската тиква докато не се научат,че не са богопомазаните и единствени с право да се разпореждат с всичко и навсякъде. Най-вече с територии,в които насилствено са се настанили навремето,благодарение на юдейския британски министър Дизраели,който им поднася на тепсия земите в които още в древноста са живяли и палестинци и които те окупират само за себе си!.Единствено хубавото в тази статия е пасажа с проповядването срещу евреите.
25
1
 
15
 
! Отговори
. преди 5 години
Да си подготвят цветя и мечета.
24
2
 
33
 
! Отговори
мислещ преди 5 години
Забрана и унищожението на исляма-това е решението.Иначе-война, и милиони жертви.Това е дилемата.Не го ли проумяха деградиралите западни ръководители.Мюсюлманите убиха вече хиляди невинни в западна европа,изнасилват дъщерите и жените им,и те пак говорят за "мирната ислямска религия".Безумие.
23
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А в нашите има оръжие и ко от туй че е в нечии доклад? От доклад на доклад ще има джихад на централния площад не само в брюксел
22
0
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Няма начин.Инженери,доктори,зъболекари,психолози и ядрени физици няма начин да говорят такива такива неща.Това е безумие просто.Чакаме следващото прегазване/наръгване,взривяване от "мирната" религия....
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел"Как бе?! Не е възможно! Меркелица обеща че тези по-тъмните с турбаните са архитекти, доктори, учители и инженери.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименто всичките сме братя по Първокнижие от Ной Адамов след Потопа край Варна - трима Сим, Яфет и прокълнатия Хам, но за Апокалипсиса четиримата конника при арМегидо засега се очертават Турция, Русия, Иран и... Китай с Пакистан да се разберат кой ще препуска през Ефрат. после обичайната касапница, и кофти край с типичното заключение в персийски стил "след като много дни безумците се клахме, решихме най-подир да сключим траен мир"
19
1
 
3
 
! Отговори
hm преди 5 години
tova ne go vqrvamne e vu3mozno samo dnes da go 3nae. po zeliq svqrt tekat ednakvi *** na vsi4ki e3izi
18
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран ще си го отнесе.Може да ги попържат първо в олио за урок.
17
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Белгия, Швеция, Франция, скоро няма да са християнски бели страни, ще ронят крокодилски сълзи... но ще е късно...! Най-ироничното ще е че тези които ще страдат най-много от ширещата се ислямизация ще са именно толерантните , нео_либерални овце...!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то любов се проповядва само на гейпарадите.