Нападателят от Париж – на 20 г., родом от Чечения

Той е бил идентифициран по пръстови отпечатъци
13 май 2018 10:56, Елка Василева
62
Нападателят от Париж – на 20 г., родом от Чечения
Снимка: Reuters

Мъжът, който вчера вечерта атакува с нож минувачи в центъра на Париж, е роден през 1997 г. в руската република Чечения и е имал френско гражданство, съобщи неофициален съдебен източник, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Родителите на нападателя, който бе обезвреден от полицията, са задържани за разпит. Засега не са дава друга информация за извършителя на атаката, който е бил идентифициран по пръстови отпечатъци.

Отговорност за нападението, при което загина един човек, а четирима бяха ранени, пое организацията "Ислямска държава".

Атаката бе извършена в събота вечер в центъра на Париж, в оживен квартал с много ресторанти и барове. По разкази на очевидци и полицаи младият мъж започнал безразборно да напада с нож минувачи, успял да нанесе рани на петима души и побягнал, държейки окървавения нож в ръка. Твърди се, че викал: "Аллах е велик!".

Полицаите пристигнали много бързо, за по-малко от пет минути, и го обкръжили. Той се опитал да ги нападне, но бил неутрализиран и прострелян два пъти смъртоносно.

Според източници на радио Ер Те Ел, цитирано от ТАСС, нападателят не е бил в списъка на потенциалните терористи.

Атаката бе извършена в момент, когато Франция живее под постоянна терористична заплаха, отбелязва Франс прес. Последното смъртоносно нападение датира от 23 март в Каркасон и Треб, в южната част на страната.

Общо 245 души са били убити при атентати на френска земя от 2015 г. Някои от тези терористични актове бяха извършени именно с нож, като този в Марсилия през октомври миналата година.
 

/БТА/
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ПарижнападениеЧечения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските ценители вече не ги ловят и съдят, а им изпълняват присъдите на място. Без съд и присъда.
41
4
 
3
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Напомня на БКП крилото "черните ангели" студенти и младежи нападаха и убиваха по идеология, достойни българи, като ген.Луков,журналисти, немски офицери...Убиеца на ген.Луков след 9ти44 става доктор и депутат...
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47отвлекат чети отвлекът
39
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е люлката на съвременната цивилизация. Русофилите не могот да преглътнат това и затова измислят всякакви глупости за да я очернят или поне да отвлекат вниманието.
38
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ви е виновна Франция? Този е россиянин.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От организацията ИД-ДАЕШ се обадили за поета отговорност по случая,а не е ясно от къде се обаждат заради непонтенциален техен член кат че ли само по време на рамадан попаднал в богат квартал с ресторанти,барове,оживени улици и му се замаяла главата от туй,че цял ден не ял кат само пил вода през деня заради техни ритуали,но от туй че му замирисало на вкусна кухня с питиета направо се побъркал ама извикал,че техният е велик затуй,че ги приучил да постят само през деня,а през ноща ядат и съобщават.
36
2
 
0
 
! Отговори
има много инфо преди 5 години
обсебването е мигновенно.. Прослушайте записите на катастрофиралия египетски боинг 1999 година..Военни се връщат от САЩ . В Един момент пилотите са обсебени с черно сатанинско оръжие и самолета пада..Обсебването е мигновенно .. озверяват госто примениците вкл срещу близки и роднини.черните паразитi масови убиици вероятно са оцелели след тн Първо пришествие на жестоки врагове../въпреки взети извънредни мерки з а неутрализиране на тяхната техника и тела поразили повърхноста.
35
2
 
1
 
! Отговори
Внимавайте преди 5 години
при ключови думи *** обсебват госто приемника вкл с ярост ,злоба ненавист или умопомрачение..
34
3
 
1
 
! Отговори
От Париж преди 5 години
Данни за военно терористичната Мафия имаме от времето на Мохамед.Чрез *** в тела на негови близки декодират част от посланието подавано от ГАвраил Архангел Джубраил..
33
0
 
10
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Нищо чудно този чеченец да е получил статут на дисидент и да се е представил като репресиран от режима на Путин. Иначе е много трудно руски гражданин да стои повече от 14 дни в ЕС защото за да се пусне руски гражданин на територията на ЕС за по дълго време трябва куп документи а бюрокрацията е убийствена.
32
3
 
1
 
! Отговори
У Нас цакат яко преди 5 години
Облъчена позната изпадна в ярост заради автомобил пречещ и да кара с превишена скорост в населено място до здравен пункт.Почна да ругае яко невъздържано готова да мачка жестоко.Облъчването от нагло престъпните холограмни оръжия продавани с полицейскир рекет е видимо..Пораженията на милиони водачи са диагностицирани автоматично от нагло НЕЗАКОННИТЕ КАМЕРИ на МВР И КАТ>ЗАКОНА ЗАБРаНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА отвличащи вниманието стикери вкл холограмни оръжия за масови поражения
31
1
 
1
 
! Отговори
У Нас е страшно преди 5 години
лично видях как водач на опел корса бе готов да смачка ТИР с включени авариини до гумаджииница.Спокойния иначе водач/личен познат от над 20 години изпадна в ярост защото с е наложи да пропусне насрещна кола.Несъзнателно се опитваше да даде ГАЗ ДО ДУПКА за да смачка Тира..
30
1
 
1
 
! Отговори
у НАС Е СТРАШНО преди 5 години
У нас военно терористичната мафия продава тежко терористични холограмни оръжия.Милиони водачи имат трайни психични и нервни увреждания от нагло престъпни холограмни стикери продавани чрез полицейски рекет след тех прегледи.Тестове след получени сигнали доказаха исключително жестоки поражения над иначе спокойни уравновесени граждани>облъчените видимо от скенери на предни стъкла жертви са готови да мачкат тирове,джипове ,велосипедисти и пешеходци ако им сбъркат внушената висока скорост.
29
1
 
1
 
! Отговори
От снимката преди 5 години
обемно проникващо обсебване след наркотизиране и микро импланти в тялото подават снимката..Черни микро импланти на военно терористичната мафия с е ползват за психизиране на хора,кучета, и други..
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Слабо*умник, защо ли очаквах такъв текст, ама точно такъв, 1:1? КГБ не съществува от1991 г. Не знаеше ли, или инструкцията е такава? Кажи на пидерите, които ви спускат задачите, малко да осъвременят репертоара! Хайде обясни, за какво му е на "терориста - джудже" този акция? Помисли и дай своето интелигентно обяснение!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вноса на кроманьонци води фр, гер и анг към каменната ера
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция умря заедно с Де Гол, оттогава има мароканско-тунизийско-африкански бардак. А сега и чеченски.787
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия чеченци нали се бореха против Путин или сега са му станали роби и го слушат?
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ и терориста-джудже от Кремъл задействаха спящите си клетки в ЕС.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С действията си всеки сам заслужава съдбата си, та и франция така