Срещата на върха мина. Реално решение няма!

Коментар на Гергана Венкова и фоторепортерът Олег Попов
Обновена: 18 май 2018 16:53 | 18 май 2018 10:07, Петя Славова
20

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани приключи. До реално решение за евроинтеграцията на страните от региона не се стигна, но се даде тласък на темата.

"До някакъв огромен резултат не може да се каже, че се е стигнало. Но беше направен значителен прогрес за Балканите. Македония и Гърция са сближили позициите си. Косово и Сърбия също се срещнаха. Прогресът и ролята на България в европейската политика е изключително голям", отбеляза репортерът на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова.

Още по темата

По нейните думи организацията на събитието е била на изключително добро ниво, тъй че евролидерите не са усетили никакви проблеми или притеснения.

"Важно е да уточним, че имаше червен килим. Опитните политици малко или много позират пред камерите. Тереза Мей отстъпваше назад. Дори поиска да бъде най-отзад на груповата снимка. Нейната роля е почти изчерпана в тази група от политици. Снимката на Моста на влюбените на Макрон, Меркел и Мей не беше обявена, но със сигурност не е случайна", подчерта фоторепортерът на Investor Media Group Олег Попов, акредитиран да отразява събитието.

Темата за превозвачите и готвения "Закон Макрон" също намериха своето място на масата за преговори на срещата.

"Темата за мобилността беше поставена на масата за преговори. Все още не е ясно кое от "Закон Макрон" е отпаднало. Борисов отбеляза, че прогрес има. Може би има известни поправки, но тепърва ще става ясно какви са", поясни Венкова.

За финал на разговора журналистите обобщиха, че дори и срещата да е режисирана – лидерите на Балканите споделяха идеи, разговаряха и казваха с какво не са съгласни, а това е добра стъпка напред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
Срещата на върха мина. Реално решение няма! Яли, пили ***!
16
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
"поредния спукан балон, както срещата с Ердоган във Варна, което показва,че никой не брои за нищо Борисов...само той си вярва на глупостите". Естествено, всички брояха и уважаваха само Корни. Всички от ЕС се биеха да се срещнат с нея. По нейно време цял свят говореше и пишеше за България. И да не забравим и другите й заслуги: направи мин.заплати 2000 лв., мин.пенсии - 1000 лв., пенсиите за хора с увреждания - 1000 лв. Искаме си Корни/БКП/БСП!!! Тя направи хиляди неща за България!!!
15
4
 
2
 
! Отговори
какво очаквахте? преди 5 години
Бойко е будала ако е мислил,че с едно парче баница и една чаша банкянска вода ще му се вържат на сладките приказки.Дипломатите да не са вчерашни? 3 часа са се мъчили да разберат превода,накрая са махнали с ръка. Макрон от куртоазия е казал,че ни иска в Шенген. Да се е подписал черно на бяло,че Франция подкрепя България за Шенген? Меркел и Мей дори не коментираха, а на другия ден Меркел отиде при Путин и го е информирала за положението в България. Защо си мислите,че на ЕС му пука за България?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани приключи. На всички стана ясно, че тя беше чист ПР за еднокнижника без реална полза. Единственият въпрос, който вълнува народа е:Колко струва това нищожно мероприятие на българския данъкоплатец?Има ли в България професионални журналисти, които не се страхуват да зададат и да получат отговор на този най-важен въпрос?
13
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
Нищо,но от сърце,това може да се каже за срещата на върха,историческа,щеше да бъде срещата,ако нямаше 1.8милиона ,живеещи под прага на бедността, в България.
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важните решения се вземат на голф, между 6-та и 8-*** дупки.
11
6
 
7
 
! Отговори
да преди 5 години
поредния спукан балон, както срещата с Ердоган във Варна, което показва,че никой не брои за нищо Борисов...само той си вярва на глупостите
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какъв връх е това ?
9
6
 
3
 
! Отговори
минало незабравимо преди 5 години
Спомням си за един съветски филм "Много вярност за нищо" се казваше и неволно правя аналог със срещата на върха.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой е очаквал нещо? Важното е банкети да се правят и да се харчат народни пари!
7
5
 
6
 
! Отговори
хах преди 5 години
Ами както се казва много шум за нищо!
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мддаааа........пир по време на чумa!!!! Да умреш от смях.......или да ревеш...........все едно..........безнадежно е!!! Всичси виждат, че светът лети към пропаста........и нищо не правят да спрат пропадането.........само бла-бла-бла....
5
4
 
12
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Сефте
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е примера които предвещава провала на срещата!България е най корумпираната държава,държава на олигарсите мафията без работеща съдебна система,без свобода на медиите с най бедния и болен народ да бъде пример и да иска прием и на други като нея в ЕС.България прави псевдореформи само ако е заплашат със спиране на еврофондовете. Нито един осъден крадлив политик за чудовищните кражби. Да има как ще ни изхвърлят веднага от ЕС но ако продължаваме така ще намерят начин да спрат парите и да ни
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оформиха протокол за намерения,демек много говорене и нищоправене...:(
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тиквун нали щеше да ги храни с продукти второ качество от супермаркетите - вместо това милиони лева отидоха за най-висок клас храни и глезотии, всички ядоха, пиха и се веселиха - а народа намалява ежеминутно - терминал 1 и терминал 2 не смогват да поемат емигрантите и доволните от стабилната политика на мутрата премиер
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма и да има. Само ГЕРБ ще надува фанфара на ББ, колко е велик и колко милее за единството в съюза.