Тръмп за еврокритиките: ЕС се държа ужасно в търговията!

Загубихме 151 милиарда долара, търгувайки с ЕС!
18 май 2018 20:40, Елка Василева
16
Тръмп за еврокритиките: ЕС се държа ужасно в търговията!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че е ненадежден партньор, като каза пред репортери, че Европейският съюз се е държал "ужасно" със САЩ в търговията, предаде Асошиейтед прес.

По време на среща с генералния секретар на НАТО в Белия дом Тръмп отговори на въпрос на репортер по повод думите на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че предвид неотдавнашните действия на президента на САЩ "при такива приятели кой има нужда от врагове".

Още по темата

Тръмп отново повтори отдавнашните си оплаквания от дефицита на САЩ в търговията с Европа и търговските бариери пред продукцията на американското селско стопанство и автомобилостроене.

"Загубихме 151 милиарда долара, търгувайки с ЕС. Затова могат да ме наричат с всякакви думи, ако бях на тяхно място, аз също щях да го правя, защото това няма да продължава повече", каза Тръмп, седнал до Йенс Столтенберг в Овалния кабинет на Белия дом.

Тръмп добави, че много добре познава и Туск, и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, обръщайки се към репортерите: "Кажете "много поздрави" на Жан-Клод".

Очакваше се Тръмп и Столтенберг да дадат обща пресконференция след срещата си, но вместо това двамата лидери отговориха на въпроси, отправени от журналистите, докато позираха пред камерите в Белия дом, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
Тръмп: - Извадете чадъра от *** ми!
14
1
 
13
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До АнонименОсвен някои видове професионална и специализирана техника,всичко друго произведено в САЩ не струва.Хеле пък автомобилите!Та техните са поне 2 поколения назад технологично и горят като лами(бензин А86!!!)!Впрочем,европейските коли са значително по-скъпи от американските,но пак се търсят.Изобщо всички са криви на САЩ...Впрочем,те откровено заявиха,че Европа трябва да направи жертви,за да спаси благоденствието на САЩ!?Е по-голяма наглост светът не е виждал,освен еврейската,естествено.
13
1
 
9
 
! Отговори
FATİH преди 5 години
tiya evrei skoro pak ste predizvikat svetovna voyna
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сти глупости бе, никой не иска американските *** - нито гмо-тата им, нито ск***паните им коли. Нормалните хора искат Мерцедеси, Поршета, Аудита и БМВ-та. Дори айфоните им вече не струват и хората масово си купуват самсунг. Германия била лоша защото американците предпочитали ауди пред форд - краварска логика! Явно се са чували за търсене - предлагане или за свободна търговия? Нали бяхте бастион на свободата? Сащ са фашисните на 21 век, абсолютно побъркан народ, ще запалят света.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците защо купуват Тойоти, а не Хамъри? Що не са патриоти? Щото петрола вече и там струва пари.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трампи, ко стаа бе, нещо Европа не ще да те гали по козината, а? Нещо Европата излезе от вцепенение. Щото вие нали сте окупирали сте се настанили на *** земя вече 230 години, та сте понаучили разни шамански номера - бяхте хипнотизирали наследниците на Френската революция, на крал Артур, на Вилхелм и Бисмарк, на Серано и т.н. А ся, я, ко стана - Юропата не ще да слушка, не стои на задни лапи, УЖАСНО, УЖАСНО отношение...
9
3
 
19
 
! Отговори
СТРАХОТНА НОВИНА! преди 5 години
ПО-ДОБРЕ, НЕ НИ ТРЯБВА ГМО!!!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Тромпетов, предложи нещо конкурентноспособно и ше спечелиш, като Бойнг да речем. Вие предлагате екскременти, а хората ви предпочитат качеството от Европа. С трици ловиш прасета. Всичко ви е бъкано с химикали и ГМО, колите са ви под всякакви еко норми... Ами как да стане. Айде като се научите на конкурентноспособност, пак елате.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат отрицателно търговско салдо и с Мексико, и с Канада, и с Китай.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободна пазарна конкуренция? Къде са либералите и либертарианците и другите марсианци?
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се държи ужасно с целия свят.............заедно с приятелчетата им в Англия и Франция!!!
4
5
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Знам само че преди едва смогвахме да изнясяме за Русия царевица .....сега купуваме гумени царевички в пъти по скъпи от същите продаващи се в чужбина .....Тръмп Мръмп ......да живее БЪЛГАРИЯ ! Чедата и трябва да я поддържат такава каквато е била векове !
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако знаеш ,колко си далече ..?Макар ,че дядо ти е от ГДР -то !Не се напъвай !Гледай си стрелбищата в училищата !!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политика и бизнес са различни неща !Но ,те си го избраха !
1
3
 
44
 
! Отговори
Тръмпи , тръмпи преди 5 години
Че кой ви кара да търгувате с ЕС-то ????Не стига ,че окрадохте целия свят , ами и ревете