Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?

Европа е независим континент, не приемам да ни диктуват, заяви председателят на ЕК
15 юни 2018 07:08, Елка Василева
67
Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?
Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп го е нарекъл "брутален убиец" на срещата на Г-7 в Канада в края на миналата седмица, предаде Ройтерс.

Вчера в реч в областния парламент на Бавария Юнкер, който също участва в разговорите на Г-7, разказа за срещата си с Тръмп.

"Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод - Вие сте брутален убиец", заяви Юнкер, който е бивш премиер на Люксембург.

"За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен".

Срещата на Г-7 не доведе до затваряне на увеличаващата се пропаст между САЩ и другите сили, много от които Тръмп обвинява във водене на търговска политика, третираща несправедливо Щатите, пише БТА.

Вчера държавите от ЕС единодушно подкрепиха план за вносни мита на стойност 2,8 милиарда евро за американски продукти в отговор на митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий от съюза, казаха източници от ЕС.

"Не може да оставим митата без отговор. Не съм настроен за война, но не приемам да ни диктуват отнякъде другаде какво да правим в Европа", заяви Юнкер. "Това е независим континент. За това са се борили немалко хора." /ВС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
Джони преди 5 години
Правилно...точно този ще разтури европа...намерете клипа как слиза от колата,и не мой да оправи крачките...беше пиян като мотика.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен".Дам, както знаем САЩ правят "комплименти" на държави, които считат за опасност.
5
1
 
33
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ДЕБЕЛАШКИТЕ шеги не са чужди на държавните мъже. Спомням си как преди време Юнкер се ръкува с унгареца Орбан и му вика "Как си, бе, диктатор?" Или как Юнкер, преминавайки зад Бойко го погали по главата, като тънка ирония на Бойковия тъпизъм- "Тази глава три папи са я галили".
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 Болшинството от хората коменриращи тук са независими.... Независимо колко напредва света, те живеят в някакъв техен си свят
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой е независим в този глобализиран свят.
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПедеЮнкер, Тръмп не ти казва какво да правиш в Европа, а какво не може да правиш в САЩ - да внасяш стомана и алуминий
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен"."Юнкер, ти си *** като гъбена чорба. Да знаеш, че може да е комплимент, ама не е сигурно.