Евролидери умуват: Мигрантите в центрове извън ЕС?

Те ще бъдат ползвани за отсяване на икономическите мигранти
20 юни 2018 14:45,
83
Евролидери умуват: Мигрантите в центрове извън ЕС?
Снимка: архив Reuters

Евролидерите обмислят планове да изпращат спасените в морето мигранти в центрове извън територията на ЕС, което е признак за по-твърд подход по въпроса с миграцията, пише в. "Файненшъл таймс".

Центровете ще бъдат използвани за отсяване на "икономическите мигранти" от "тези, които имат нужда от международна закрила". Предложенията ще бъдат обсъдени следващата седмица в Брюксел на срещата на лидерите на ЕС, пише британският вестник, като цитира проект за заключителен документ на предстоящата среща.

Идеята е следствие от нарастващото политическо напрежение заради миграцията в Европа, пише БТА. Новият твърдолинеен италиански вътрешен министър Матео Салвини отказа миналата седмица да допусне в Италия кораб, превозващ над 600 мигранти, а германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред криза заради разногласия с коалиционните си партньори по мигрантската политика.

Още по темата

Предложението обаче може да се натъкне на правни пречки, включително на забраната да се изпращат хора в страни, смятани за небезопасни. Остава неясна и съдбата на мигрантите, чиито молби за убежище в ЕС не бъдат одобрени, което създава опасност тези центрове да се напълнят с хора, които нито могат да отидат в Европа, нито да се върнат у дома, пише "Файненшъл таймс".

Вчера трябваше да бъде денят, в който френският президент Еманюел Макрон да получи дългоочаквания си отговор от Германия за големите си идеи как Европа отново да стане двигател на либерализма в света. И той донякъде успя. Но срещата му с канцлера Меркел мина под знака на неотложния въпрос за гасене на разрастващите се популистки пожари, породени от миграцията на континента, включително в самата Германия, пише в. "Ню Йорк таймс".

Меркел, изправена пред бунта на баварските консерватори, който за малко да събори правителството й в понеделник, има краен срок да постигне до 10 дни европейско споразумение за ограничаване на миграцията, каквото ЕС не успява да сключи вече много години.

Отчасти защото се нуждае от подкрепата на Франция за постигане на европейски консенсус за миграцията, Меркел даде съгласието си по друг въпрос, за който Макрон активно лобира. Става дума за общ бюджет на страните от еврозоната, различен от този на ЕС - мярка, което преди бе немислима за финансово консервативната Германия, посочи американският вестник.

Срещата им в двореца Мезеберг край Берлин, състояла се преди срещата на върха на ЕС в края на юни, трябваше да обхване широк спектър от теми от европейския дневен ред, но бе белязана от вътрешнополитическите предизвикателства пред всеки от двамата лидери. Макрон се нуждаеше от напредък по предложението си за бюджет на еврозоната, с който да се похвали у дома. Меркел в замяна се нуждаеше от подкрепа, за да синхронизира разпокъсаните политики в Европа за предоставяне на убежище, пише "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67 да Русия е приела много имигранти но разликата е там че това са етнически руснаци които мигрират от бившите републики към Русия. За нелегална имиграция и дума не може да става там.
68
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Препоръчвам ви да следите внимателно за това,какво ще заповяда фрауто на нашия!Може да я спаси само ако някой се нагърби да замита оа_каното от нея,а по-подходящ от Тиквата няма..
67
0
 
14
 
! Отговори
бай х преди 5 години
кой откъде е дошъл ... обратно с черен печат
66
4
 
4
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До чудна работа ? 54 Я пак !!!Погледни в нета статистиката , затова колко имигранти е приела Русия през последните години На едно от първите места е по брой имигранти заселили се в нея
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DOKATO NE IZCHISTIAT KHAZAROZIONIZKATA POLITIKA I TIAHNITE MARIONETKI PO VARVNITE UPRAVNICHESKI MESTA V EVROPA NISHO NIAMA DA STANE
64
14
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Кога бе, кога последно ще се разпада ЕС? Аман от елементарни *** и путинофили! Глад за вас и лабут!
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко предложи на Меркел да засели емигранти в Украина. Защо не се съгласихте. Като участвахте в американските коалиции и "хуманитарни интервенции" на бабаите се правехте, а сега 1 милион мигранти обърнаха хастара на 500 милиона европеида. Един "философ",много отдавна ви каза нещо за "супата".
62
1
 
4
 
! Отговори
Top news преди 5 години
Reshili sa da gi nastaniavat v Vatikana ot utre.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези мошеници първо ще направят ЕС на скорости,като България направо ще бъде натикана на първа и единствена задна скорост!След това ще бъде разположена великодушно извън ЕС,като санитарна зона с Турция и след това ще стане санитарна зона "извън ЕС"!Това нещо се пече вече толкова време от Тиквун,след толкова ходене на хаджилък при султан Ердоган и вече е договорено,като първа стъпка към реализиране на "стратегическата дълбочина"!И западните балкани се подготвят за тази цел!!
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олеле! Ами ако наистина се създадът мигрантски центрове извън ЕС? Какво ще плюят тогава еврофобите-рубладжии-тръмписти? На тях това им е радостчицата в живота, а вие сега ще им я отнемате? Сега ако им изкарате и статистика, че процентно гийовете в Русия са повече от тези в Европа и ще има самоубийства. Моля ви се, не ги карайте да им се зачервяват лицата. Нито дума срещу страна огромная.
59
3
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ааа не не, евролидерите-лапачи да не замазват нещата. Мигрантските центрове ИЗВЪН ЕВРОПА, НЕ ИЗВЪН ЕС!! ЯСНО!!
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евролидери умуват: Мигрантите в центрове извън ЕС?"---Сетила се Мара да се побара. Късно е чадо! Умуват!Докато умувате, тия "мигранти", дето ги пуснахте в Европа, ВЕЧЕ СЕ НАПЛОДИХА!Развъждат се като дървеници, с любезното съдействие на евролидерите!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия все едно отиват на парти на Снууп Дог.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мигрантите да се заселват само в страните, които им разрушиха и окрадоха държавите. Payback is a bitch.
55
7
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До чудна работа ?Хахахаах, БГ-путинистите не искат и те в Сибир :))))))))))))))) Там ще им дадат големи /по обем/ заплати в рубли, направо в чували :)))))))))))
54
1
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
ЕТО РЕШЕНИЕТО: 1. Мигрантските центрове не извън ЕС , а извън Европа! 2. Минаване само през КПП с документи с доказване на бежански статут (като проучване навремето за член на БКП) 3. За нелегалните - директна депортация. 4. Одобрените - в страните с най-голямо участие в конфликта на съответния район (обикновено САЩ). Няма "ценности", няма "солидарност". Какво толкова ***/масони/ционисти се правят, че не може да се реши проблема???
53
19
 
6
 
! Отговори
чудна работа ? преди 5 години
Всички мигранти искат в западнала Европа ! Нито един няма желание да отиде в тази огромна и богата на природни ресурси руска *** ! Ходете там бе , газ в изобилие ,нефт в изобилие , ще гребете с кофи нефт от кладенците и ще си зареждате резервоарите , реки и езера дал Господ колкото щеш , ще дупчите леда и ще ловите риба , в тайгата диви животни колкото щеш , ще ловувате елени ,сърни ! Животът е там в руската *** , тук в Европа е кофти ,ама все тука идвате дори и руските диваци идват тука !
52
0
 
26
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Решението е само едно-затваряне на външните граници и депортиране на вече пристигналите!Пределно ясно е,че сегашните политици нямат смелост да го направят.Значи трябва да бъдат сменени!
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу црните мигранти ревът най-много белите тарамбуки защото им подяждат социала. За белия европеец му е все едно кой му чисти нужника.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези на снимката приличат на преоблекли се като туристи,терористи от африканскияклон на ИД-Боко Харам.Обратно в Африка да облагородяват Сахара.Или в Сирия да възстановяват страната след ИД.