Ангела Меркел видя добра воля от срещата в Брюксел

Макрон и Конте също излязоха доволни след сбирката
Обновена: 24 юни 2018 22:41 | 24 юни 2018 22:25, Красимир Ангелов
42
Ангела Меркел видя добра воля от срещата в Брюксел
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на дискусиите за миграцията по време на минисрещата на върха днес в Брюксел, е проявена много добра воля, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Участниците в срещата са единодушни, че външните граници на Европа трябва да бъдат охранявани по-добре, за да не се допуска нелегално влизане на хора и че "всички страни трябва да споделят всички тежести" на миграцията, продължи Меркел.

"Страните, където за първи път влизат повечето мигранти, не бива да бъдат оставени да се справят сами с мигрантския наплив. Освен това не бива мигрантите да избират в коя европейска страна да кандидатстват за убежище", добави Ангела Меркел, цитирана от БТА.

"Ние всички сме съгласни, че искаме да намалим нелегалната миграция, че искаме да пазим нашите граници и че всички носим отговорност за всичко това. Не е допустимо някои да се справят с първичната миграция, а други - само с вторичната. Където е възможно, искаме европейски решения. Където не е възможно, онези, които имат общи стремежи, трябва да намерят общи рамки за действия", подчерта Меркел.

Тя посочи, че когато става дума за външното измерение, за отношенията със страните на произход или на транзит, споразуменията между ЕС и Турция служат за пример, "но трябва също да платим втория транш, за да може Турция да изпълнява задачата да подкрепя мигрантите с европейска помощ".

Испанският премиер Педро Санчес пък призова партньорите от Европейския съюз да помогнат на Испания да се справи с потока от хиляди мигранти, пристигащи от Африка през Средиземно море. "Ще поискаме подкрепа от нашите другари, от страните в ЕС, за да контролираме по-добре потока, от който страдаме сега, идващ от западното Средиземноморие", каза Санчес.

Френският президент Еманюел Макрон също изрази задоволство от срещата в Брюксел.

"Доволен съм, че на тази среща не бяха взети решения, противоречащи на нашите ценности. Решения, които биха използвали тактиката на принудително връщане или биха противоречали на международните закони за човешките права, на европейското право", заяви  Макрон.

"На масата бе италианският премиер, който изрази позиция, съвсем сходна с позициите на другите участници в преговорите", продължи Макрон, цитиран от Ройтерс.

"Дали тези проблеми, които обсъждаме сега, са най-неотложните? Не толкова, колкото преди година. Защото предприехме решителни действия и трябва да го признаем. Днешното предизвикателство е политическият натиск в някои страни членки и онова, което наричаме вторична миграция в Европейския съюз", отбеляза Макрон.

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че се връща в Рим доволен от срещата между лидерите на 16 страни от ЕС, посветена на миграцията, предаде ДПА. "Неофициалната среща в Брюксел за миграцията завърши и ние със сигурност сме доволни, връщайки се в Рим. Поведохме дебатите в правилната посока", добави премиерът, който представи план на Италия за радикална промяна в миграционната политика на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
2
 
! Отговори
Трайчо преди 5 години
Тихо бе , хора ! От приемането на бежанци у нас държавата само може да спечели и то милиони еера.
14
3
 
13
 
! Отговори
3000 евро преди 5 години
Германия стана известна по Света че дава Социални пари безразборно как няма да идват Бежанци , като спрът Социалните пари тогава няма да идват , я прочетет немска преса как дават 3000 евро на 4 членно семейство Бежанци
13
15
 
1
 
! Отговори
Мкд преди 5 години
Сега е момента ние македонците да изгоним имигрантите и бежанците с конските опашки дошли тук от Азия през 681 год.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ви е казал че Бежанците ще спрат да идват в Европа , като не гледате друга тв освен българска нищо няма да знаете така ви науче Комунизмъ тоест всичко други чуждо забранено , тогава цял живот нищо за знаете освнен да крадете статии от БТА или 24 часа
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата "говорилня" трябва да я напишат на всички езици в Европа.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го гледам Борисов големо тупане по гърба е било. А може и някоя целувка да е отнесал. А Вишеградската четворка не отиде. Ама са пичове, а не . като нашия.Докога ще се срамуваме, че сме българи? Докога клоуна на ЕС винаги ще е българин??
9
21
 
3
 
! Отговори
Велко преди 5 години
Трябва да приемеме бежанците ,няма защо да се дърпаме.Иначе лошо.
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел сигурно е намерила половинки за българските жени.
7
2
 
7
 
! Отговори
къде е Симеонов? преди 5 години
Краден Текст от БТА , като не им хареса на тоа дето крал Статията и блокира да не му пишат негативни коментари , къде е Симеонов да ви провери Медията дали работи по правилата
6
0
 
14
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Тоа кукундел почна да говори също както генерален секретар на комунистическа партия.На германците чавка им е изпила акъла!Пък и нашия папуняк: Ако е изтекло времето! Той дал на Меркел хронометъра и чака тя да му мери вярно времето! ??? Къде отива?
5
1
 
14
 
! Отговори
Принудително връшане преди 5 години
Ако аз мина нелегално границата Франция какво следва? Затвор и принудително връщане или се лъжа?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига тоя цирк.
3
1
 
20
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
Който си ги е канил да си ги отглежда. Ние българите никого не сме канили тук. Така,че баста.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само преливат от пусто в празно. И така години наред. Виждаме резултата.
1
2
 
14
 
! Отговори
TOP SECRET преди 5 години
Какъв е тоа Дезинформационен материал по Медиите тука за тоа сайт ясно краден Текст , по една немска тв Министърката на външните работи на Австрия каза как идват Мароканци в Европа , схемата много елементарна купуват си самолетен билет за полет Казабланка-Истанбул-Виена и така директо идват с самолет без никакви лотки а Борисов тругнал за Бежанците да говори , или нищо не разбира или некомпетентни Консултанти има