Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!

Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС
28 юни 2018 12:52, Елка Василева
169
Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос.

"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.

В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".

Още по темата

Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.

Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия въпреки напреженията в алианса и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.

Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма подобно на други бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.

"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
8
 
! Отговори
мъкааа преди 5 години
ако се разпадне ЕС, Хелоуийна откъде ще краде? Само от бедна България не става- малко е прихода))):
100
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Европа сега и пречат мигрантите, както преди тях и пречеха българите, румънците и всички от втора категория хора. Като изгони мигрантите ще изгони и българите и ще се оправи...
99
2
 
28
 
! Отговори
Дойче Веле преди 5 години
Моля ви, не вярвайте на лъжи. Европа благоденства! Мигрантите са образовани и безценни лекари и инженери. Като видят минувач да си изтърве портмонето го взимат и търчат да му го върнат. Също така са много влюбчиви - нощем пред катедралите видят ли германка и тръгват да я гонят. Тя пищи и вика, те я гонят. Млади хора, забавляват се! :) Колко прекрасен и демократичен е нашия любим ЕС! Колко симпатична е нашата Мути :) Сякаш вратите на земния Рай са отворени за нас бюргерите!
98
6
 
34
 
! Отговори
войник преди 5 години
е...2 световни войни бяхме в съюз с германия - и понесохме 2 национални катастрофи и 2 пъти бяхме победени...ама акъл не ни дойде и за трети път се убутахме пак с тях то и бб си го избрахме 3 пъти....явно ни харесва да ни чешат отзад....явно вече сме си дженръри
97
3
 
14
 
! Отговори
Меркел вземи Динко преди 5 години
Бабо Меркел,там в Германия вече нямате ли си едни дружини от едни яки момчета дето не харесват черни и ги пердашат?Нали им горяха преди бежанските центрове?Ако ти искат много пари аз имам предложение.Следващят от като се видиш с Бойко да му кажеш да ти извика ДИНКО ОТ ЯМБОЛ.Той с неговите авери ще им ударят един бой, ще ги вържат със свински опашки, натоварвате ги на един камион и обратно в Сирия.ДИНКО дето ги лови с голи ръце ще те спаси и ще ти излезе евтино. Потърси го да се спасиш и ти
96
2
 
19
 
! Отговори
муспи преди 5 години
За Европа си има един сценарий на закриване, а за България друг. Територийката й ще се освободи, за да се настани Ню Изсраил. Ние сме хора европейци и не можем за живеем в пясъците. Наистина областите Родопи и Шуменско Разградския комплекс заедно с отбора Лудогорец са спорни, и по всяка вероятност ще бъдат отстъпени на нашия Голям приятел Султан Ердоган. Бойко Борисоф не е забравен, за добрата си служба ще е назначен Главен Мюфтия на Джамията на Витоша, виждаща се прекрасно от булевард Витоша.
95
1
 
20
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
По силата на Правилото : " С когото сме съюзници - все е губел !"... Очаквам да видя краха на Евроидеята, после на Североатлантическия и накрая, понеже Германия "много държи на нас" - и тя !
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам за Меркел дали ги е канила, явно накои хора си представят Меркел че седи на един стол и само дава команди и всички изпълнават, ама в България бежанците ги държаха на сила в лагери, но те пак успяваха да избягат и да напуснат страната.
93
2
 
29
 
! Отговори
"-" преди 5 години
Не! Тази трябва да си ходи! Колкото по-рано, толкова по-добре!С нейната фикс идея за "мултикултурализъм" и емигрантското Цунами заливащо Европа, тази ще разруши ЕС.
92
6
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
ЕС иначе си е стабилен, всичко се развива прекрано в ЕС, но само мигрантите са проблем. Ако се изчистиме от мигрантите нищо повече няма да ни липсва до пълното щастие.
91
11
 
6
 
! Отговори
Бял Българин преди 5 години
Основният проблем на българите сега са мигрантите. За всичко е виновна Меркел. Европа трябва да се изчисти от Меркел и на Германия да и дойде един як и стабилен канцлер който да изгони мигрантите, САМО И ЕДИНСТЕНО тогава ще се оправиме и ще взимаме големи заплати за да имаме пари и да можеме се кефиме яко на живота като истински -бели хора.
90
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ме извинява Баба Меркел, ама тя ги покани, а не периферните държави, които се съсипаха заради тях.
89
1
 
25
 
! Отговори
историята се повтаря преди 5 години
Гурбачов разби СССР, Меркел ще разбие ЕС.
88
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създадоха чудовището ГЕРБ,убиха китната ми държава,над милион са в гробищата,тотална катастрофа!Страната живее в страх,Босия умира от гладна стачка.Стига!
87
2
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Сега ли го разбра, *** како ? Напълни Европа с *** , па сега се чудиш и се маеш какво да ги правиш.Ми интегрирайте ги ,ама те не искат по лесно им е да папкат помощи ,като нашите "българи" , дето вършат куп поразии из Европа и ги пишат по вестниците.
86
2
 
12
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
нали преди ни казваше "ще се справим"?! сега Тръмп като им би дуспата и ЕСССР изпадна в същото състояние като протопита си СССР!
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като казвам ,че без Русия сте обречени те ми слагат минуси !
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАГЛОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ - какво друго може да се очаква от това швабско същество изповядващо комунистически "ценности" !
83
1
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Европа приключи.А ние сме член на ЕС....Лошо Седларов..
82
2
 
19
 
! Отговори
Германофил преди 5 години
До светло бъдещеТочно така!! Нека се превърнем в бежански лагер срещу потупване по рамото! Дори само заради това че Фюрера Меркел се обърна към Вожда със "скъпи Бойко".. трябва да се откажем завинаги от всякакви стратегически проекти и национални интереси!! За нас *** не е важно да сме добре, а да сме сателити на Германия и да помагаме на Райха да помпа мускули с каквото можем! Ако трябва ще изгладуваме немското благоденствие! Може да сме територия, но немска територия!