Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд ТускЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46за хард острието орбан ставаше въпрос
33
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нещо така острова, който си купи *** няма ли да кажете, нали сте медия? За хотелите на агент Гоце, селянина от Сиришник?
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече от три дни на БЕЗМЕР самолети докарват емигранти от Германия. Договора е за 100 хиляди да приемем.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз *** край мене не искам.Който е обещавал да си ги заселва на острова.
30
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме ли един лидер в България, който да направи референдум, че разходите за мигрант не могат да надхвърлят минималната пенсия, а за мигранти под 18 години - 40 лв. С тези пари да си осигурят жилище, отопление и храна. Нали това се полага на нашите родители с по над 40 години стаж.
29
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотук нищо не разбрахме за какво се споразумяха. Разбрахме само, че някакви богати чиновници и бивши комсомолци заседавали на някакъв конгрес 10ч. и после един по един ръсели лозунги за благото на данъкоплатците, от които ще вземем едни стотици милиони за да "живее Европа с мигрантски натиск дълго време". Поредния кьорфишек на наш гръб!!
28
17
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До АнонименТи не се коси за турската лира бе, кауун! Гледай си празната си копаня и не надзъртай в чинията на агата!! И да, изборите в Турция минаха, Ердоан е на власт още най-малко 5 години и ... помни ми думите - ЕС не само ще клекне пред Турция, но и ще премине в класическа кюрвенсска стойка 9 - "челото плътно на земята, дюпето високо във въздуха!"
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И може да провери кои укрива данъци спокоино ако го интересува имам дори разрешение от нап че съм си платил от до явно съм по редовен и от тях а колкото до прецакването са ме прецакали поредно за програмите с валчери с клиенти явно далаверата е на ниво
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия трябва да са над всичко и без партиии принадлежности че да видим що иде реч а не да са от татово време че такива ем не знаят ем завиждат
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко гато един човек ти каже имаш много а тои има повече от теб попитаи го какво завиждаш държавна работа заплата 2000 лева пич форд мондео поръчков кросов мотор и какво ли още не е това господа е човек в системата работи в гдин зависта на тем подобни е побъркала държавата баце остави ги на 500 лева с малко клиенти и да видим как е и без тия коли които има
24
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УЖ СЕ БИЛИ (РАЗБРАЛИ) А НАКРАЯ КАНЦЛЕРА НА АВСТРИЯ ,ЛИДЕРИТЕ НА ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА ПРЕМИЕРА НА ИТАЛИЯ ОБЯВИХА,ЧЕ ТЕХНИТЕ СТРАНИ НЯМА ДА ПРИЕМАТ ОБРАТНО МИГРАНТИ ОТ ГЕРМАНИЯ И ДРУГИ СТРАНИ.ТАКА ,ЧЕ ТОВА С(РАЗБИРАНЕТО) Е МАЙ САМО ЗА ПРЕД ПУБЛИКАТА ,А ИСТИНАТА Е,ЧЕ ВСЯКА СТРАНА ОТ ЕС СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО ,ВСЕКИ СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НАШАТА ТИКВА КОЙТО Е ГОТОВ НА ВСИЧКО,СЛУГА НА ВСИЧКИ И НАВЕДЕН ПРЕД ВСЕКИ.
23
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все си мислех, че наистина т.н. ес има желание да се отърве от арабите и да си ги върне по родвните места.уви, пак съм много наивен, да продължавам да мисля, че доброто побеждава в тоя живот.африка е празна от към площ, някои ще "покоряват марс и сатурн" в търсене на "срещи от третият вид", а не могат една пустиня да облагородят и да върнат хората там, където са живяли. щото е "по-ефтино" да ги натикаш при ханс и при бай спиро и да им нарушиш рахатлъка.
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след стрелбата срещу перата полиция не допуска журналисти и медии до него,защо ли и кой се страхува от това което може да каже Перата
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандал: Властта (разбирай Тиквите + Паричния Фонд) дала гражданство на 114 ислямистки престъпници, издирвани от Интерпол
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЕРАТА: АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ Е ПОРЪЧИТЕЛ НА СТРЕЛБАТА СРЕЩУ МЕН! ПОЛИЦАИТЕ СА ПРОС-ТИТУ-ТКИ И ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКАТА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРОС-ТИТУ-ТКА БОЙКО БОРИСОВ. ДОКАТО СЪМ ЖИВ, ЩЕ СЕ БОРЯ С ТЕБ, БОРИСОВ, ЗАЩОТО СИ ПРЕСТЪПНИК! ВМЕСТО ДА ТЪРСЯТ УБИЙЦИТЕ, ВЗИМАТ НАТРИВКИ ОТ МЕН!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Всичко се дирижира от световната ционистка ***==изпревари ме!това "съгласие" в 12 без 1 минута, само доказва за пореден път, че всичко отдавна е планирано, подготвено и сметката ще я плащат обикновените хора!значи тия ще продължават да "разпределят порциите", пърдон - мигрантите, вместо просто да ги върнат от там, от където са дошли, което е най-простото нещо! значи те НЕ искат да ги връщат! И идвая въпроса - защо не искат? защото искат да разтворят европейците, като "сол във вода"!
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нещо така за новата цена на тока ?1 юли е след два дни ?Собственика на ГЕРБ, ЧЕЗ и на Острова, наистина ли ще вдигне ц;ената с 38% ?Моля да ни информирате. Нали сте медия. При това независима.
17
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги всичко се решава с "едни пари"! Още от едно време така са лъгали *** - с огнена вода и цветни стъкълца! А на нашия Урко това му е най-слабото място!
16
3
 
52
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
За да няма миграция атлантическите лицемери трябва да престанат да рушат държавите, които не им се подчиняват. Примери: Афганистан, Ирак, Либия, Сирия. Красноречив пример е бумерангът Либия - от тази разрушена с помощта на европейските атлантически ястреби държава, днес се изсипват безконтролно мнозинството от мигрантите в Европа..
15
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Победи колективното самоубийсто, браво на Началниците!