Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд ТускЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
13
 
! Отговори
Dragon преди 5 години
Първо, нека се научат някои от вас да пишат грамотно и после да подкрепят, когото си искат. Второ, Меркел първо ни ги натресе тия мизерници, сега се опитва да се оттърве от тях. Да си ги държи в Германия като ги обича толкова. И трето, каквото и да са решили, пак ние ще им ринем ***, щот всички държави ще ни ги пратят тук.
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 130Долбоеб *** вымойся а то завонялся совсем!
132
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До И мигрантът е човек: Ако някой мигрант получи гражданство на страна от ЕС никой не може да го спре на пътува и да работи в друга държава. Така че това ограничение на практика ще се окаже свързано със законите на отделните държави за даване на гражданство. Ако ние в България например даваме бързо гражданство на мигрантите и те бързо ще се изнасят на запад.
131
3
 
5
 
! Отговори
И мигрантът е човек преди 5 години
.. не трябва сами да избират в коя страна да останат !!!Значи, платил толкова пари, колкото могъл да събере, зарязал всичко, рискувал и живота си, а накрая, когато се добере до желаната Европа, някой друг ще му каже къде да иде?Ако не е възможно да отиде там, където иска, той трябва да знае това още преди да тръгне, за да прецени дали да рискува и да плаща разорителни за него суми.
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно затова стреляха по Перата...да го ликвидират и да ни навлечат, мигрантите.
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не разбирам кво има да се договаря - меркел нали й трябват да й оправят държавата и икономиката - товарим й ги на самолети, както предложи Божидар Димитров и й ги пращаме, да се оправя! И Испания има страшна нужда от ***, за тва почна напоследък да ги приема с хиляди от корабите. Тия пък са хептен ненормални - айде германците са ливади, но Испания е била 700 г. под мавританско мюсулманско робство - повече от нас...
128
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ейй ореваха руските песове тука форума! пфууу! то се не диша! абе вие нали сте си добре в Русия, кво ви е еня за ЕС? Кисело ве гроздето, а? И голем футбол си имате - кой ви фане ви бие))):
127
0
 
19
 
! Отговори
марин преди 5 години
КАКВО точно са се споразумели , никой нищо не казва , пак прах в очите !!!
126
1
 
13
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До въпросиииии ?Ясно е. Еврейския геноцид над бялата раса ще си продължава, докато има какво да се смучи. След това - връщане към стартовата позиция, но този път без бели. Матриархат, майките еврейки (азербайджано-тюрко-ромско-гръцки състав) и мъже донори главно китайци. Бит - дивашки. В Китай се возят на коли, но за да се отиде до там трябва да се премине през Хималаите. Европа - студ и мизерия, отдавна всичко е изядено, бели хора няма! Новите религии ще плачат по загубения рай на Пособията.
125
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой разбра ли къде ще бъдат изпратени излишните мигранти от Германия и Италия?
124
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Щели да правят мигрантски лагер край Банкя...
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не е ясно как така мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат-по какви критерии 1.климатични условия-топли,студени,умерени 2.развитие на икономика в обществени сфери в дадени страни-индустр. развити в пълен обем на икономо-обществени сфери,средно развити кат обем на индустриализации с следните механ-автомат-кибернитизация на производство,системи на управление,неразвити обемно индустр-селскостопански с ръчен труд,3 др.критерии,крадат ли ги бедните как едно робовреме и на къде
122
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорили се мигрантите доброволно да напуснат Германия и да отидат в други европейски страни. Т.е. нищо не са договорили. И сега мигрантите доброволно си отиват, където желаят. Евролидерите очевидно са слабоумни. Недоброволно връщане в Африка и Турция е правилното решение. Да плащат за мигрантски центрове в Африка. Да спрат войните в Близкия Изток, да помогнат за възстановяването на Афганистан, Сирия.
121
0
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Каква договорка? Това си е Европейски Фронт за Спасение на Меркел, нещо като нашето НФСБ. Меркел лично трябва да понесе последствията от приложението на либерализма и унищожението на Германия,а не да бъде спасявана като канцлер! Но първом трябва да се започне от онзи канцлер, първи вкарал турците в Германия, защото това е началото на края. Ако трябва, Меркел, ще заплати и с живота си! Грешните исторически решения, не се прощават!
120
3
 
41
 
! Отговори
факт преди 5 години
Нищо не са се договорили.Тъпчат наедно място.Задълбочават проблема с нахлуващите мигранти.Европа я чака война.За пореден път злото тръгва от Германия.България няма място в такъв лицемерен съюз.Искаме разширяване на Вишеградската четворка и присъединяване към нея.Заради западните алчни колониалисти и лицемери Европа ще продължава да се дели на източнаи западна.
119
1
 
26
 
! Отговори
ЕСССР преди 5 години
споделена мизерия като при СССР, сега и бежанците ще разпределим "справедливо", повече за богата България, чието население в момента се къпе в злато!
118
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 5 години
Победиха европейските ценности и скъпите лидери пак казаха "елате", само че ще ги разпределят справедливо, защо само Германия или Италия да бедстват. Ще направят така, че доброволното да стане задължително. Не са дали никакъв сигнал да не идват.
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже Елитното Финансово Списания Файненшъл Таймс писа, че Борисов си тръгнал от сращата по-рано, за да гледа футболен мач! Цял свят знае и си прави изводите!!
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успяха да се договорят късно през нощта когато другарят Борисов напусна срещата и отиде да гледа мача от световното в СъвеЦкия Съюз между Англия и Белгия.
115
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел ханъм победи сега ще ни напълнят с утайката на на утайката на престъпниците пресякли незаконно няколко граници за да се домъкнат в ЕС да ги издържате, а жените ви да ги обслужват.