Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!

Ще работим за силен ЕС, обеща австрийският премиер
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 13:30, Александър Попов
110
Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!
Туск, Курц и Борисов. Снимка: Министерски съвет

Нашето мото беше "Съединението прави силата", австрийското е "Европа, която защитава", а ние можем да се защитаваме само когато сме единни. Това каза премиерът Бойко Борисов при символичното предаване на Председателството на Съвета на ЕС на австрийския си колега Себастиан Курц.

Той посочи, че Австрия поема водещата роля в Европейския съюз в сложни времена и благодари за доброто сътрудничество по време на Българското председателство.

"Радвам се, че през цялото Председателство на България имахме непрекъснат диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц по всички теми и приоритети. България винаги ще бъде насреща при нужда от помощ", подчерта министър-председателят.

"Австрия желае да е страна, която изгражда мостове. Ние искаме да работим за един много силен Европейски съюз", каза австрийският канцлер Себастиан Курц.
Той посочи, че за Австрия е чест да поеме важната роля на председател на Съвета на ЕС и че ще работи за  една сигурна и обща Европа.

"Ще работим много интензивно през тези шест месеца. Благодаря ти, Бойко, за чудесната работа, която България свърши по време на своето председателство", каза още австрийският канцлер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на Австрийското председателство и подчерта, че България е свършила много работа за малко време. Той благодари за усилията на страната ни и за личната ангажираност на премиера Бойко Борисов за приоритета "Западни Балкани". Туск изрази увереност, че Австрийското председателство ще надгради постигнатото до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
7
 
! Отговори
СКЪП ТОК преди 5 години
ГОЛЯМ ПРАЗ. ТОКА Е ВЕЧЕ ПО-СКЪП ! ЧЕСТИТО !
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 74Аз ще се радвам да се заселят всякакви европейци в България,а най-много славяни,защото сме загубени иначе.
101
5
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 5 години
"Днес.бг, защо не пишете за постоянния приток на мигранти към лагера в Харманли през последната седмица?". Не пишат, защото е червена лъжа и фалшива новина! Питам Корни: Защо казваш, че в България е много лошо и опасно да се живее? Питам тогава, защо в България непрекъснато се преселват хиляди бежанци - руснаци. които станаха вече 400 000??? Особено по морето...Ако беше така, нямаше да припарят тук Явно Путин е решил да ни превземе и претопи без много шум. Но ние забелязваме този процес!
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесвах много ЕС,но откакто еваха мамата на самата Европа и европейски държави,вече ми е под съмнение.Ако бяха БСП на власт,а не ГЕРБ,пак щях да си харесвам ЕС,но герберите са много нагли и много тормозят населението.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГлупости,ходи в Русия,но му затръшнаха врата и му споменаха,че дължи пари,след това е ходил при евреите да му помогнат и отворят вратата към Русия,ама пак е ударил на камък.Милиарди изтеглиха,откраднаха и потънаха,а не може да си плати дълговете към Русия и да възобнови проектите!***!Дано Белене поне направят!
98
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЧИЯ ЕВРОПА !?!? ТАЗИ НА РАБОТЕЩТЕ И ПРОИЗВЕЖДАЩИ - ХОРА-НАРОДИ , ИЛИ ТАЗИ НА " В Р А Т О В Р Ъ З К А Р И Т Е " В БРЮКСЕЛ ...ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ГРАБИТЕЛСКОТО /ЧЕСТО МОНАРХИЧЕСКО/ ОБЩЕСТВО !!! В ГЕРМАНИЯ 400 ФАМИЛИИ ВЛАДЕЯТ ИКОНОМИКАТА ,ПОЛИТИКАТА И /ЗА СЪЖАЛЕНИЕ / БЪДЕЩЕТО НА ШВАБЕНЗИТЕ!!! Е ЗА ТОВА МИ СЕ УБИ.. !!!
97
2
 
5
 
! Отговори
Станишко преди 5 години
Схемата за острова е следната:Кoри го е приватизирала за жълти стотинки и сега го е продала на Бойко за 56 милиона.Като разбрал за далаверата Желю Бойчев-Матросов - напуска партията и става управител на острова . Още другари ще напуснат Партията -майка.Те чакаха да станат министри, но разбраха че *** ги лъже.Дано не съсипят и острова както съсипаха България.
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко трупа пари докато може ,че вижте каква гуша е отпрал .А това не е от ядене, а от болест ,скоро ще умира и трябва нещо да остави за дъщерята и внучето
95
4
 
8
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
"ТИКВАТА НЕ СИ ЛИ ПРОДАВА ОСТРОВА ?? ИСКАМ ДА ГО КУПЯ.." Купи го от леля си Корни, защото островът беше разигран на търг и само тя успя да го купи. Даде най-високата цена.
94
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига с тези глупости за Южен поток.Борисов отиде лично в Москва и си призна пред Путин, че е виновен з-а спирането на проекта.Другото са празни приказки.
93
4
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
До ГЕРБ голям успех.ха-ха-хаНие си мислехме че е успех на България, пък то било успех само на ГЕРБ.Пък то и успех няма май.
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШЕСТ МЕСЕЦА ФАНФАРИ И ТРОМПЕТИ, ГАРНИРАНИ С АГНЕШКО С ТРЮФЕЛИ. НАКРАЯ - НИЩО НА ЛИЦЕ. ДОРИ НЕ ПОКАНИХА БОРИСОВ КАТО ЕВРОПРИДСИДАТЕЛ НА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ. ЗАЩО ЛИ? МИ ЗАЩОТО НЕ ГО Е.БАВАТ, ФАКТ!
91
5
 
20
 
! Отговори
Умни са австрийците преди 5 години
Можеше и ние на Витоша да открием, красиво и безплатно, а не милиони и помпозни щуротии в ндк. Природа, по едно чайче и кой откъде е - евала на австрийците.
90
8
 
12
 
! Отговори
123321 преди 5 години
Боце изтегли късата клечка - от всички европейски лидери да трябва да предава председателството точно на Курц. Всички виждат как стои мутрата да хубавия австрийски канцлер. Затова и толкова се пъчи Боцко, но никой не го отразява, само става повече за смях, покрай него и ние.
89
22
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ - голям успех! преди 5 години
Браво на ГЕРБ! Браво на г-н Бойко Борисов!!! Честито чудесно представяне на Европредседателството! Това се разбира и по отчаяните и безпомощни напъни на ***-*** да лъжат, да плюят и да си повтарят до безкрайност опорните точки на леля Корни (г-жа дебела Лъжа). Умират от яд, че навсякъде ГЕРБ жъне само успехи!Тях никой не ги знае кои са и не им обръща внимание. Лаят като някакви злобни палета и плюят Цар Лъв, но никой не им обръща внимание.Само ЕС и НАТО - цивилизованият избор!
88
9
 
13
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
"Кой е виновен за оказаот южен поток? Разбира се ГЕРБ. Това щеим изяде главите." Пак долни лъжи!!!През 2014 на власт бяха Орешарски и БКП/БСП. Орешарски спря проекта, защотоне отговаряше на европейските стандарти и правила. Тогава Путин и Русия се обидиха и вместо да отстранят забележките, сами решиха да се оттеглят. Путин реши да прави Турски поток, защото там европейски стандарти не важат.Тогава БКП/БСП изобщо не реагираха на това. Нали си обичат руснаците, какво биха могли да кажат???
87
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИКВАТА НЕ СИ ЛИ ПРОДАВА ОСТРОВА ?? ИСКАМ ДА ГО КУПЯ..-------------Кой остров, този измисленият от Позитано 20 ли?
86
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южен поток беше спрян от Орешарски през август 2014 г., не лъжи червен ***!
85
14
 
7
 
! Отговори
Кой преди 5 години
Кой е виновен за оказаот южен поток? Разбира се ГЕРБ. Това щеим изяде главите.
84
2
 
1
 
! Отговори
наивни преди 5 години
До 82Искате да мамят Путин.............