Тръмп сравни ЕС с Китай, били вредни за търговията

САЩ имали търговски дефицит с Европа, плащали много за НАТО
64
Тръмп сравни ЕС с Китай, били вредни за търговията
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни днес търговските практики на Европейския съюз с тези на Китай в интервю за Фокс нюз (Fox News), цитирано от световните агенции.

Още по темата
"Европейският съюз вероятно причинява също толкова вреди, колкото Китай, само че е по-малък", изтъкна Тръмп в отговор на въпрос дали не е и по-добре да действа срещу Пекин в сферата на търговията заедно със съюзници от ЕС.

Имаме търговски дефицит с ЕС (...) освен това харчим много пари за НАТО, за да ги защитаваме, допълни Тръмп.

Те ни пращат мерцедеси, а ние не можем да им пращаме колите си, каза още той.

Тръмп обърна внимание и на това как ЕС защитава селскостопанската си продукция и фермерите си.

 "Ние не защитаваме нашите, а те защитават своите," каза американският президент.

Той също така заяви, че Вашингтон планира да въведе ограничения спрямо компаниите от ЕС, които нарушават американските санкции срещу Иран, като правят бизнес с Техеран.

През май Тръмп изтегли САЩ от ядреното споразумение на Иран, по силата на което през 2015 година бяха отменени повечето западни санкции срещу Техеран. Той обеща да върне не само старите санкции, но и да въведе нови.

В днешното интервю Тръмп обвини Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), че манипулира световния петролен пазар и предупреди картела да престане да го прави.

Той посочи също така, че се стреми да бъдат въведени световни мерки за защита на иновациите и интелектуалните права, като отбеляза, че не желае да се съсредоточава по този въпрос конкретно върху Китай.
Тръмп се въздържа тази седмица от въвеждане на мерки срещу Китай, включително предложение за ограничаване на китайските инвестиции в американски компании, за да бъдат защитени американските технологии.

В интервюто американският президент заяви още, че севернокорейците са "много сериозни" в ядрените преговори.

Тръмп отново посочи, че според него Ким Чен-ун иска да постигне ядрено споразумение със Съединените щати. "Мисля, че искат да го направят. Имаме добра алхимия", допълни държавният глава на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VIDITE LI KOI E VRAG NA ES VIDITE LI?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 Дядо му, той е станал богаташ въртящ се около сенатори и политици.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз добре, че беше баща му... нищо не става от него. Голям бизнсемен няма що.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не уточни от кого ни пази от извънземните по скоро от тях САЩ които създават войни , унищожават държави който да им отнемат петролните кладенци или природните богаства САЩ терорезира целият свят е сега Европа да се оправи със мигранти не са мо България няма петролни находища но златото те ни го крадът - тока от мариците 3 пъти по скъп то не бих могъл в един кометар да опиша кви ги върши САЩ
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
43 А да забравих колко *** бяха хората тогава, та са се чудили дали компютър се яде или се пие, там на поляната захранвани с картофи правеха компютри, те затова за целия блок бяхме водещите в технологиите. Те затова ги ги купуваха и произвеждаха че тогава хората ядяха доматите с колците. Стига глупости и демократични пропаганди, че сега всичко мед и масло и никой не краде технология, хайде, хайде Монсанто дето не с еопита да патентова свинският ген, и да придобият право върху всички прасета.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
43 За незнаещите - технология не означава компютър. Леярните за тръби, дето бяха закрити като ''остарели'' и ''не ефикасни'' купиха патента германците затвориха леярната в България и построиха в Германия, толкова са не ефикасни че 2014 съществуваха една в Канада, една САЩ, една в Германия и строяха 2 в Турция и 2 в САЩ. Техноголията на кранчетата отиваше в Унгария, технологията на зеленчуците ни се унищожиха както и видовете български ***/много по устойчиви на заболявания/. Да продължавам ли?
43
3
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименКой кво е окрал бе ка.н "българските" "технологии" бяха крадени американо-японо-френски технологии.Заводите по роботика работиха по крадени японски проекти а бг "инженерите" се славеха че като разглобели японска машина не можели да я сглобят повече."Българските" кампютри правец крадени Ай би Ем и Ейпъл.България и технологии тихо че става смешно.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''включително предложение за ограничаване на китайските инвестиции в американските компании, за да защити американските технологии'' Това ми напомня за България 1990-1996 колко външни инвеститори от САЩ и ЕС направих точно това, прибраха заводите с патентите, продадоха стоката на склад и си покриха инвестицията. Разкостиха заводите на вторични и излезнаха на печалба, а с патентите строяха същите заводи в Западна Европа, а тук ги наричаха ''остарели''.Приятно е когато се случва на теб а Тръмп?
41
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Този като малко явно са го скъсвали от подигравки - все съм виждал хори жадни за внимание, ама този не спира да блещи тъпотии...
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно прав е! ЕС в този му вид е вреден, като се сътне уруспията следва банкянския й пудел нещата ще се пооправят!
39
5
 
22
 
! Отговори
Edin преди 5 години
За какви се мислят скапаняците от сащ? Европа ще бъде по добре без тях. Майната му на нато! Европа има нужда от собствени въоръжени сили.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-скапани са Франция, Германия, Италия и тези от Бебелюкса.
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей... Най-накрая си отворихте очите бе българи.. Цял живот САЩ правят това. Цял живот елиминират егото на хората, манипулирайки ги.. Най-накрая обаче планът им не успя.. :D Гледайте и се радвайте на тоталният крах на най-скапаната държава в света - САЩ..
36
1
 
5
 
! Отговори
Fortis преди 5 години
Силно се съмнявам да е казал толкова много глупости наведнъж. Но кой знае? За година и половина показва завидна техника да изненадва. МБ се произвеждат в Северна Америка-какви вносни мерцедеси го гонят?Повече ме притеснява, че непрекъснато говори за изкуствен интелект и тогава се сещам за сентенцията на безсмъртния сър Тери Пратчет, а именно: Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не се хранят от собствена икономика и собствено производство и технологии ами само от фондовете от ЕС (които са по-малко дори от вноските) и на парите от миячите и черноработниците в ЕС се хранят.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33СССР хранеше всички по равно, а не само някои в ЕС единици смучат милиарди, единици смучат трохички и други стават клошари това е едно буржоазно общество живеещо на касти и нямащо нищо общо с демокрацияа защитаващо някакви сексистки групи от извратеняци.
33
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте интересни това българските селяни ... в почти всяко българско семейство има някой който се храни БЛАГОДАРЕНИЕ на Европа и ЕС ... българския неграмотен селянин обаче, хапе ръката която го храни и си иска СССР. Защото така казва товарищ Путин.Затова българина е обречен на изчезване, защото простотията е най-страшната болест - смъртоносна и нелечима.
32
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 5 години
До Анонимен 2 a ti turpush borisov......
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не го импийчнат може да го отстрелят, американците имат добри традиции в отстрелването на президентите си.
30
3
 
7
 
! Отговори
Адмиралъ преди 5 години
Обвиняваха Русия, че го е нагласила, но евала на англичанчетата от Кейбрич АНАЛитика :) Уж го нагласиха за хубаво, а сега им прави сечено :) Тръмп е номер 1, сега остава да се разбере с Путин и всичко е 6