"Северен поток 2": Руският газ ще наруши енергийната сигурност в ЕС

Целият поток към Европа ще се насочи към една страна - Германия
5 юли 2018 18:30,
174

Изграждането на "Северен поток 2" ще наруши изцяло енергийната сигурност на Европа, защото 70 или 80% от целия руски газ, който идва към Европа, ще са насочени към една страна - Германия. Това не се е случвало досега.

Това е насочване на повече руски газ в Европа, вместо да има разнообразие на източниците. По този начин Русия също се опитва да избегне изцяло пътищата през Украйна и да ги затвори.

Това каза Маргарита Асенова, директор на програмата за Балканите, Южен Кавказ и Централна Азия във фондация "Джеймстаун", в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Интересите на Германия и Русия са и политически, и икономически. Не е редно Германия да има такива отношения, пренебрегвайки геополитическите и геостратегическите последици".

Асенова посочи факта, че повечето страни от ЕС са срещу изграждането на "Северен поток 2". Като причина за това тя определи осъзнаването им за енергийната зависимост към Русия, която ще последва след създаването му.

"Европа действително ще има нужда от повече доставки на газ. Продукцията в Европа намалява, но не и консумацията. При това положение ще има нужда от повече внос на газ, но не е задължително той да е руски. Има много други доставчици".

Българското правителство трябва да има предвид всичко това, когато прави планове за подкрепа, на който и да е руски енергиен проект, посочи още Асенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се повтаря с историята с ЮП,надявам се Меркел да не се поддаде на шантажа.Освен това в тръбите на Северен поток са вложили четири европейски държави и лъжат,че е руски.Както нашия проект беше европейски,а ни лъгаха и шантажираха,че е руски и щял да настъпи края на света ако го реализираме.Да не говорим,че самата руска газ не е руска,а на руски евреи.
49
10
 
3
 
! Отговори
л преди 5 години
До Анонимен"що не направихме Южен поток ????!!!??"защото евреина Сорос разори КТБ (банката където БСП си държи накрадените пари) и правителството на комунягата Пламен Орешарски спря Южен Поток в замяна на "оздравителна" програма за КТБ
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорс пак сие купил една българка да плямпа ....поне да беше красива а то .....
47
0
 
15
 
! Отговори
989898989 преди 5 години
Емииииииии да бяха пуснали ЮП , нямаше да минава всичко през Германия ,ама затова трябва да сме "благодарни" на ББ , който се изяви като добър изпълнител на американската воля
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският газ влизащ в ЕС ще наруши енергийната сигурност на ЕС, отде та изкопаха *** ? Как от Германия не са те забелязали досега и да ти дадат поста консултант по енергийна сигурност на Германия ?
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фондации, пеограми, знайни и нязнайни анализатори. Всеки ръси мозък, доколкото има и за каквото спонсора на фондацията и програмата е платил
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия си гледа интереса .... и не и пука ......Америка си гледа интереса ....и не и пука ...Германия си гледа интереса ...и неи пука ...а ние с грънците .....какво правим не разбрах ...... на кой интереса гледаме ....що не направихме Южен поток ????!!!??
43
0
 
10
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"Някой може ли да обясни с какво санкционират Русия като те си имат всичко!!!"не ги допускат до пазарите на дълг и по този начин лишават руските олигарси (90% от които са евреи) от възможността да участват в преразпределянето на новонапечатаните долари
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По този начин Русия също се опитва да избегне изцяло пътищата през Украйна и да ги затвори."---А, сега, Маргаритке ("Голяма лайкучка") ми кажи:А ЗАЩО ТРЯБВА ГАЗТА ДА МИНАВА ПРЕЗ УКРАЙНА? НЕ ЗНАЕШ? НЕ-Е, ЗНАЕ-Е-ЕШ, АМА НЕ ИСКАШ ДА МИ КАЖЕ-Е-ЕШ ! :):)
41
1
 
16
 
! Отговори
факт преди 5 години
Нищо няма да наруши,самите Европейски страни го искат.....
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе Южен поток що не го направихме не разбрах ...... турците по глупави от нас излезнаха ..... маскари ...сега турски газ ще купуваме
39
1
 
24
 
! Отговори
да не се лъжем преди 5 години
Южен поток неможе а турски може,северен тоже или как Запада подкупи един източно еврепейски диктатор с голяма тиква.Корупцията убива!
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като се носочи към Германия, ти какво потребяваш газ за производство на калинки... пардон експерти колко газ е нужен ?
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да обясни с какво санкционират Русия като те си имат всичко!!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 Не се ли сещаш каква е и кой й плаща?
35
1
 
21
 
! Отговори
майорски преди 5 години
Като видя Bloomberg и гася веднага телевизора ..... проамерикаснка медия не мис е гледа .....заради проамриканската ни политика сме се довели до това дередже ...нито пътищата ни пътища ....нито унуверситетите ни университети ...нито хотелите ни хотели ....а да не говорим колко предприятия се съсипаха....колко мини се надаваха на концесия за без пари колко заводи се унищожиха ...не ща и дума да 4увам от проамерикански анализатори ....който смесват българския с английския като говорят ....
34
1
 
19
 
! Отговори
к преди 5 години
Маргарита Асенова - жалка *** на юдо-масонския глобализъм !заради такива *** България остана без Южен Поток !за тези еврейски *** интересите на собствения ти народ нямат значение - само евреиския нов световен ред е важен !
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До точно такаАма когато горивото е скъпо,всичко се оскъпява,включително и стоките,тези хора да не са *** да си оскъпяват стоките и отоплението?Стоката когато се оскъпи е неконкурентноспособна.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бизнесмен прави бизнес за стока,пита за цената и качеството,не пита откъде идва!Така е навсякъде,откъдето е по-изгодно оттам да се купува и продава.Тая каква е,че да казва на европейските държави какво могат и какво не могат да правят?
31
21
 
1
 
! Отговори
точно така преди 5 години
има много други доставчици , рубладжиите не са единствени !Европа трябва да търси други доставчици дори и на малко по-високи цени само и само да пресече пътя на рубладжийския газ към Европа ! Няма да пълним джобовете на руските диваци ,а те с нашите пари да рушат Украйна и да дестабилизират ЕС