В Нант пак безредици. Полицаят - убиец под съдебен контрол

Стрелял по непредпазливост, не при самозащита
7 юли 2018 13:45, Петя Славова
32
В Нант пак безредици. Полицаят - убиец под съдебен контрол
Снимка: БТА

Полицаят, който във вторник вечерта застреля младеж при проверка на документи в западния френски град Нант, е обвинен в непредумишлено убийство и поставен под съдебен контрол, съобщи адвокатът му, цитиран от Франс прес.

Полицаят "е с повдигнато обвинение в нанасяне на телесна повреда, довела до непредумишлен смъртен изход" заяви адвокатът Лоран-Франк Лиенар.

Още по темата

По-рано полицаят призна, че е стрелял по непредпазливост, а не при самозащита, припомня БТА. След смъртта на 22-годишния Абубакар Фофана избухнаха безредици в някои проблемни квартали на Нант, които се повтарят всяка нощ. Разрушени бяха редица сгради и търговски обекти и са опожарени десетки коли.

Нови инциденти избухнаха в Нант за четвърта поредна нощ. Седем коли са били опожарени, от палеж е засегната сградата на фирма за отдаване на социални жилища под наем, а полицаи са били замеряни с коктейли "Молотов". Полицията е отвърнала със сълзотворни гранати.

Вчера трима мъже на възраст между 20 и 31 години бяха осъдени на 4 месеца затвор условно за прояви на насилие срещу силите на реда.

Според прокурора на Нант инцидентът, довел до смъртта на Фофана, е преминал в три етапа. Първо полицейската проверка, продължила 10-15 минути, когато Фофана дава фалшива самоличност, а полицаите му казват да паркира колата си и да ги последва в полицейското управление.

Вторият етап настъпва, когато Фофана се опитва да избяга на заден ход, при което минава в опасна близост до полицай , до когото е имало две деца. Полицаят се е хвърлил встрани и е дръпнал със себе си момиченце, което е можело да бъде блъснато от колата. Тогава Фофана се блъска в паркирала кола. Накрая, след този сблъсък шофьорът отново се опитва да избяга на заден ход. Тогава полицаят стреля по Фофана.

Полицаят съобщи, че "всъщност се пресегнал и се опитал да хване волана, за да спре колата. Тогава, при последвалото по думите му сборичкване, бил неволно произведен изстрел и шофьорът бил смъртоносно прострелян", заяви прокурорът на Нант.

Фофана бил прострелян във врата и починал по-късно в болница. Срещу Абубакар Фофана има издадена заповед за задържане за кражби като член на организирана престъпна групировка, укриване на крадени вещи и принадлежност към престъпна организация.

"Трябва да престанат безредиците, които разтърсват града от три дни, за да бъдат уважени оправданите очаквания на семейството на Фофана да се установят точните обстоятелства около смъртта му", заяви прокурорът на Нант. Вътрешният министър Жерар Колон увери, че правителството ще направи всичко за успокояване на обстановката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия нормални ли са? Да вкарват звената за борба с масовите безредици и да ги попилеят. Опожарявания, трошене на коли, грабежи, нападения - това да не ви е Палестина. А се оправдават като жалки меки китки. Ред, законност и права трябва да има САМО за ХОРА - такива, които спазват порядките и допринасят с нещо за обществото.
28
1
 
14
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
"...22-годишния Абубакар Фофана..."=========================Do we need say more?
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да съжаляваме за един бъдещ терорист...
26
0
 
13
 
! Отговори
Дивизион преди 5 години
Там се пипа с кадифени ръкавици и затова нищо няма да се получи , нужно е да играе тоягата и ти много здраво. Тъмните разбират само от зверско пребиване за да слушат , за съжаление това е начинът да ги вкараш в пътя.
25
1
 
28
 
! Отговори
Докато преди 5 години
Такива негроиди не почнат да се разстрелват показно за назидание, ситуацията ще става само по-зле и онези все по-нагли.
24
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Абубакар носи типично френско име и е пряк потомък на граф Калиостро и маркиз дьо Лафайет. Жандармът, очевидно докаран от Сен Тропе, следва да получи най-строго наказание.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До читателУмников я кажи кой е творил великата култура на Франция??!Балзак, Дюма какви са да не би да са мароканци или алжирци а?Кой направи буржоазната революция и дръпна Европа напред а?! Да не би африканци и мюсюлмани да я извършиха, защото аз не знам?Кажи ми, ограмоти ме?А за България, българите си са виновни, защото не протестират срещу безобразията в страната си и оставят мутри и олигарси да ги дерат.
22
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Трите звездички от коментара ми долу да се четат б0клук
21
17
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
*** гледам пак се пени, че полицая бил герой. Ясно е, че онзи е бил ***, но ако всеки почне да стреля за щяло и нещяло, къде ще свършим?Друг е въпроса дали законите са адекватни и т.н., но нищо не оправдава непредизвикано убийство. Полицаите имат електрошокове и други пособия и са тренирани да се справят с такива ситуации без да се налага да стрелят.
20
1
 
27
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Белите хора във Франция бачкат яко за да могат *** да си се бунтуват на воля.
19
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Полицая виновен че си изпълнява задълженията.С Ефропа е свършено ви казвам!
18
1
 
25
 
! Отговори
Полицаят преди 5 години
не е убиец, той си е свършил работата и е премахнал една опасност от улицата. Полицаят е професионалист.
17
1
 
13
 
! Отговори
В Тръмполандия преди 5 години
това си е чист случай на нападение на полицай, който се наказва със смърт на място. А Тръмполандия е най-великата демокрация, към която всички се стремим. Така че... next please
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако остане на такива, Европа ще затъне в мизерия и престъпност, а на там вървят нещата с този мулти-култи модел. На път сме да изличим 200-годишни постижения, за да спасим нищо неструващия живот на някакви маймуни.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицаят е герой! защо разрешават на тези изверги да протестират и да създават илюзията, че са им нарушени някакви граждански права или има нещо нередно в цялата история?! това са бъдещи и настоящи терористи. никаква милост!
14
1
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Убития сигурно е висшист ,чист французин ,абсолютно невинен ;) ???
13
18
 
6
 
! Отговори
читател преди 5 години
Тук масово плачат като вдовици на чужд гроб.Франция е била и ще си остане велика страна - велика в кулкурата, изкуството и науката.Пишещите тук твърде малко знаят за това.Лошото е, че твърде малко знаят и за една изостанала, корумпирана, затънала в блато страна, където осве мангалиански обири, побои и смърт в дискотеките, пияни туристи, купени медии и още и още..., нищо друго не се случва.Не плачете на чужд гроб, дами и господа.Спете спокойно в смърдящата кочинка.
12
6
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Айде, Франция вече е погребана !Между другото, франсетата винаги са били глуповато послушни другарчета на Британия и винаги са били предавани от англетата. Същото е било преди ПСВ,. Същото е било преди ВСВ, и сега нищо не се епроменило. Но, така им се пада след като никога не си учат уроците от миналите грешки.
11
3
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 8. Белите *** сами са си виновни за това положение като са направили закони против самите себе си и да защищават пришълците...
10
0
 
32
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Когато започнат да отнемат гражданство за всякакви престъпления-тогава ще се оправи работата!С навлеците от Азия и Африка само това работи!