Тежки думи: Тръмп казал на Мей да съди ЕС за Brexit

Не преговаряй, съди ги, посъветвал Тръмп британката
15 юли 2018 16:32,
61
Тежки думи: Тръмп казал на Мей да съди ЕС за Brexit
Снимкa: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че американският президент Доналд Тръмп я е посъветвал да съди Европейския съюз вместо да преговаря за излизането на Великобритания от блока, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза в петък на съвместна пресконференция с Мей, че е дал на британския лидер съвет, който тя е оценила като "твърде брутален".

Още по темата

"Той ми каза, че трябва да съдя ЕС. Не преговаряй, съди ги", разказа Мей днес пред BBC.

Тръмп приключи в петък работното си посещение във Великобритания. При срещата си той и Мей са обсъдили широк кръг въпроси, включително и Брекзит.

През изминалата седмица Мей се опитваше да получи подкрепа за своя план за създаване на зона за свободна търговия с ЕС след Brexit-а, на фона на оставки на членове на правителството й и критики от президента на САЩ Доналд Тръмп.

В четвъртък Тръмп заяви пред в. "Сън", че според него позицията на Мей в преговорите с ЕС "не е споразумението, за което хората гласуваха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ми е интересно пак да чуя мнението на полската мишка туск, който заяви, че САЩ били "приятели" на ЕС.
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че днес вече на всички им е ясно, че САЩ и Великобритания са врагове на ЕС.
22
0
 
25
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
"Посъветвал я"То като няма някой който да ни посъветва нас да съдим тази прокл?тница за опитите да нанесе непоправими вреди на Европейския съюз, да разруши Европейския пазар, да обвинява и клевети без доказателства като в 17 век, да трови наред дори собствените си сънародници, за злосторничество, за измама, за ксенофобия, нарушаването на човешките права,предизвикване на етническа омраза, за неизпълнение на поети международни договори.. Като няма някой който да вкара тези двамата в П¢ихиатрия
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежки думи казва, но действията му са несравнимо по-тежки.Не си спомням някой някога да е закъснявал 15 минути за приема на кралицата.Този жест е откровено и грубо показване на мястото в ъгъла на мелкобритания.Първата и главна колония на трите лъва рязко се еманципира.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТНОВО Е НАГЛАСЕНО !!!!ТРЪМП И МЕЙ СА СЕ РАЗБРАЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО КАКВО ДА СИ КАЖАТ РЕЖИСИРАНО!!ЦЕЛТА Е ДА НЕ ИЗЛЕЗНАТ ОТ ЕС!!!!НЕКА СЪДИ ЕС ЗА КАКВОТО СИ ИСКА НО ПЪРВО ДА СЕ МАХНАТ ОТ ЕС!!!!
19
2
 
15
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До Барселона И, какво от това ще ревеш ли за тях? Притрябвали ли са ти? На мен не. Най после ще спрат да си навират носа в работите на другите държави. Най после ще се задъни алчнотията им.
18
0
 
17
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До ognyanzКак според теб британците ще влияят на ЕС след като излязат от него. Ще ти кажа НИКАК.
17
1
 
25
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До ognyanzНаписал си пълни глупости. Точно обратното е. Не случайно Тръмп натиска бабиера да остане в ЕС и тя сега се чуди на къде да хване и как да стане. Преди срещата си с Тръмп тя заявяваше, че ще напуснат ЕС, но след срещата и с него друга песен запя, че може и да не излязат. Това какво ти говори? За САЩ е добре микробритания да остане в ЕС, за да може чрез тях да спъват развитието му и ред решения, които не са в интерес на САЩ. Това е истината.
16
0
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Че..Той...неадекватният се гласи за втори мандат....и ако стане това ще е краят на САЩ...
15
1
 
17
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До Анонимен 16И това е временно. Не се напрягай толкова да не пръснеш чорапите от надуване. Няма нищо вечно на света и тяхната ще дойде не се коси. Не познавам империя, която да е просъществувала вечно, а ти ? И какво ще стане тогава след като половината свят им е набрал, а САЩ вече не са това, което бяха и стояха зад гърба им? Да знаеш, че има Господ и той ще въздаде на всекиго заслуженото, колкото и да не ти се вярва.
14
1
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Съвета на Тръмп е напълно в интерес на САЩ. Ако Великобритания и ЕС са в конфликт е по-лесно да се манипулират поотделно.
13
3
 
12
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До Анонимен 10Бе дреме ти на бибитката за тези смешници. Те отдавна не са никакъв фактор в света. Никой не ги евава за слива. Те още се мислят за империя ама времето им мина и върви само напред, а не назад.Тяхната е изпята. Тепърва ще им се налага да се съобразяват вече с останалите. Никой няма да им прави метани вече те са НИКОЙ. Ей оня Тръмпи да си ги взема и да си ги отглежда,ама и той не иска да харчи пари за тях. Той иска да взема,ама да се разберат там помежду си нас не ни интересуват.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе не разчитай. Този е най - големия ***, а на баба Тереза толкова й се иска някой да й говори така, че чак се под.... я. Ама нали знаеш лафа за краставите магарета. Луд с луд се събира.
11
4
 
16
 
! Отговори
akud преди 5 години
на сащ и англия трябва да им се покаже , че като не ги устройва да работят с ЕС, да си гледат работата, САЩ, КРЕМЪЛ и Англия не харесват силен ЕС. а ЕС имам нужда от нов фюрер
10
1
 
22
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Добре поне, че г-жа Мей е оповестила съвета на Тръмп. Г-н психопатът отдавна е прекрачил границите на нормалното. Нито Щатите нито Англия могат да просперират без Европейския съюз. Постоянно си вкарват автоголове. Отмина времето на колониализма, хората вземат съдбините си в своите ръце, не са им нужни робовладелци.
9
1
 
26
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
Да питам къде се скри оня Фараж/ш/ и другия там плитк0умник, който му пригласяше и крякаха по площадите микр0британия да излиза от ЕС? Май се скриха и двамата като бити пеер***си, а защо ли? Ей такава услуга направиха на всички страни от ЕС, че и да бяхме искали да се отървем от тези нямаше така добре да ни се получи. Добре, че сами се разкараха тези глезльовци с претенции към всички. На никого не са притрябвали. ЕС ще е по-добре без тях. Сега да им се въведат и визи и да им се затвори границата.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англосаксонците отдавна са се продали! Нямат свян,съвест и са много отмъстителни!
7
1
 
25
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
Кого ще съди тая бе? Тя първо да се погледне в огледалото и след това сигурно ще има нужда от психиатър и поне година лечение в специализирано медицинско заведение. Щяла да съди. Смяяях. Тези микробританци сами гласуваха за излизането си от ЕС така, че ако някого трябва да съди е самата себе си и англосаксите пожелали това. Ама и бай Дончо не го слуша главата. Такива "мъдри" идеи и дава, че за пореден път става за посмешище на целия свят. Тези двамата си подхождат да вземат и да се вземат.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези и двамаъа са куку....
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде да ги съди? Да използват нереформирания ни съд и корупцията, докато още могат. Ще платят на нереформирания съд, както пише в докладите им за напредъка на България.