В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал

Според разследващите тя стои зад всички подобни случаи
18 юли 2018 07:30,
227
В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал
Снимка: архив Reuters

Жена, работила за руската военна разузнавателна агенция, най-вероятно е извършила смъртоносните атаки с невро-паралитичен агент във Великобритания. Това пише британският вестник Daily Mail, цитиран от "Фокус".

Миналата седмица от отравяне почина 44-годишната Дон Стърджис, а 45-годишният й партньор Чарли Роули се бори за живота си в болница. Преди да пострадат двамата намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри.

Още по темата

Братът на Роули Матю каза вчера, че миналия месец двойката е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него.

Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му.

Вчера руската служба, за която смята, че се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., бе обвинена, че е отговорна за нападението в Солсбъри.

Детективите вярват, че това е извършено от ГРУ (Държавно разузнавателно управление) - агенцията, която , в която Скрипал е служил в продължение на около 15 години.

Британските официални представители "се доближават до идентификацията на лицата, които смятат, че са извършили операцията", според вестник The New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 143.Всъщност е миришело на амоняк в по-нормално преведена статия в друга медия. Освен това в твой минус е, че те не са били образцови англичани ами от тези дето са злоупотребявали с разни вещества преди.Но се оказа,че явно не е било смесено с парфюм. Т.е. моята теория не е вярна. Само шишето е било такова.
131
2
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
ДО Анонимен 141. А не ти ли е интересен случайно бета разпада на ядроро и токсичността на хромните съединения? Или не схващаш какво те питам щото толкова ти е акъла?
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи стана много интересно! Аз мисля че може да се снима крими сериалче по този случай! Англичаните имат вкус към криминалета! Путин ще го гледа с интерес.
129
1
 
13
 
! Отговори
Густав преди 5 години
От една седмица имам газове, и *** постоянно, руските служби са ме набелязали.
128
4
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Хайде бе, много сте силни в критиката. Хайде сега да видим в теорията колко сте добри нали сте детективи. Отговорете ми на втпросите за да хванете в кой клас съм.
127
2
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Два въпроса съм задал и нито един отговор не получих от спецовете. Аз отговарям някой като ме пита.Чакам отговори на въпросите за токсичността на хромните съединения и на бета разпада и гама лъчите. Така ще разберете в кой клас съм.
126
1
 
14
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Сър Артър Конан-Дойл и Агата Кристи се въртят в гроба. Да бяха живи да измислят нещо по- прилично. Колко е паднало нивото на англичаните, уж корифеи на криминалетата и шпионските трилъри, а половин година разправят невероятни безсмислици.
125
3
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Тъпчото олегКолко време трае знам. Няколко часа изложен на вода. На 3% разтвор на HCl моментално се разпада, а на сухо трае минимум 50 години.Нито едно вещество от групата Новичок няма известна бинарна форма. Всички са течни с изкл. на едно, което е прахообразно.Хайде да познаем в кой клас съм. Задавай ми въпроси по физика и химия и да отгатнем.Хайде на теб да ти задам един въпрос - при бета разпад на ядрото може ли да се отделят гама лъчи?
124
4
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До славянинкакво трябваше да направи да си го носи с него ли? Хвърлил го е в реката сигурно.
123
2
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 132Ако бяха и двамата щяха да са и двамата мъртви. Ама не са и двамата.
122
2
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 128Направено е от пестициди.
121
1
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Тъпчото олегОрганики. Не организми. Пишех го от телефон.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква марка е бил парюмът? Защо и двамата са се пръскали?
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ne svarchiha li tezi prostotii.
118
1
 
4
 
! Отговори
Тъпчото олег преди 5 години
До ОлегЗначи, каиш,ѝповечето организми се разтварят в алкохол? Ама новичока организъм ли е? Или имаш предвид алкохоличката, дето умряла? Опитала да се разтвори в алкохола? Ти знаеш ли какво е бинарно БОВ? Колко време трае? И последен въпрос - в кой клас си?
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи лекарството, с което се лекувам е стабилно на 37 градуса само 4 часа, на под 30 месец, а ако температурите варират много, изобщо не е стабилно. Та. Искам да попитам, от какво е направено това вещество, че 4 месеца се е търкаляло по канавки и градинки, и не просто не е намаляло активността си, а я е засилило?! Защото Скрипал са си живи и здрави (поне така твърдят), наркоманите нямаха този късмет. Пълни небивалици ни разправят. Смешни са вече англичаните.
116
3
 
5
 
! Отговори
До Олег преди 5 години
Ако трябваше да вкарам шишенце каноконлит във флакон с парфюм бих направил следното:1. Бих се огледал за най-близката патица.2. След като я открия, веднага бих й предложил да свърши тази работа вместо мен / срещу заплащане в зърно, разбира се/.3. Бих се радвал на резултата, защото няма как една *** да не се справи с подобна задача. Също като руски агент.;)
115
9
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До До ОлегА ти как би постъпил, ако имаш шишенце от каноколит пълно с нещо отровно след като го ползваш?
114
1
 
24
 
! Отговори
До Олег преди 5 години
Мдааааааам, конгениално - тубичка каноконлит, пълна с А234, се вкарва във флакон с парфюм / всеки знае колко лесно може да се вкара тубичка във флакон/, флаконът се хвърля в реката, а после двама местни взимат флакона от реката, пръскат се с парфюма, без да забележат тубичката в него и.....те ти, булка, Спасов ден...Невероятно добре измислено. Като за пернато. Например - ***.Почитания, Олег;)
113
11
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ТролАбе аз си спомням вашия президент да твърдеше, че не е било А234 при потвърждение от N броя лаборатории. Вашия външен министър пък излъга, че не са използвали BZ, когато с него са избити невинни заложници. И това е доказано. Тъй, че защо не обръщаш внимание на доказани лъжци, не на предполагаемите от теб?