ЕС разшири санкциите срещу Русия

Нови компании добавени заради строителството на Керченския мост
31 юли 2018 21:55, Екип на Dnes.bg
375
ЕС разшири санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Европейският съюз вкара днес нови 6 руски компании в списъка на дружествата, които са обект на санкции заради анексирането на Крим и Севастопол от Русия през 2014 г.

Фирмите са свързани със строителството на моста над Керченския пролив против волята на Украйна. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия и го смята за украинска територия.

Още по темата
Мостът, който беше открит през май, свързва Русия с Кримския полуостров.

"Строителството на този мост и официалното му откриване на 15 май 2018 г. са ключови символични стъпки, които утвърждават контрола на Руската федерация върху незаконно анексираните Крим и Севастопол и допълнително обособяват полуострова от Украйна", се казва в решението, с което се налагат ограниченията.

Шестте компании са участвали в проектирането, строителство или имат договори с руското правителство за поддръжката на съоръжението. Става дума за "Гипростроймост – Санкт-Петербург", корабостроителният завод "Залив", "Мостотрестр", "Стройгазмонтаж", "Стройгазмонтаж-Мост" и АО "ВАД".

Активите им в европейски банки са замразени, а европейски граждани и фирми не могат да им предоставят средства.

Така руските фирми в списъка със санкциите на ЕС стават 44. Заради присъединяването на Крим ЕС е блокирал сметките и не издава визи и на 155 руски граждани, част от които министри, съветници на Владимир Путин и приближени на Кремъл. Миналият месец към тях беше добавено и ръководството на Централната избирателна комисия за президентските избори в Крим, тъй като ЕС смята, че вотът за руски президент на украинска територия е незаконен и не признава резултатите от него.

ЕС прилага санкции към Русия заради присъединяването на Крим от 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, Зомбабве, Того, Русия и Еритрея са велики ... но само в мислите на диктаторчетата си :))))))
239
19
 
9
 
! Отговори
Русия е Зло преди 5 години
Русия започва Първата Световна чрез убийството на австроунарския престолонаследник от ръката на сръбски анархист обучаван в Москва! Анархизма е руска идея!Русия започва Втората Световна чрез нападението над Финландия, уговорено с Германия да си трае. А после Германия и Русия нападат и си поделят Полша.Чрез пакта Рибентроп-*** Русия дава благословия на Германия да напада който си иска. А Русия нямало да пречи, даже помагала.
238
15
 
7
 
! Отговори
До 310 преди 5 години
Тя започва и война срещу Япония през 1904 но японците смачкват Русия само за един следобед!Русия е пияна бабушка
237
8
 
8
 
! Отговори
нЕма лабаво преди 5 години
Ще ми строят мостове руснаците ,а!На ви сега санкции!Виж,ако бяха бомбардирали мостове като НАТО в Сърбия,сега можеше и някакви привилегии да изкарат!
236
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е пълна скръб. Само надувките им са големи, Като МЕРАЦИТЕ им за световна власт.
235
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОРКТЕ МАЛОУУМНИ ИДИООТИ ОТ ЩАБА НА СОРОС. И 10 ГЛАСА В СВОЯ ПОЛЗА НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ.
234
18
 
12
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
233
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХИ-ХИ-ХИ !А колкото до пътищата явно не си ходил последните 15 години в Русия !!!В Литва която е доста по-напред от нас поне според моите наблюдения, хората искат да имат пътища като в Русия !!!!!!!!Това платно което наричаме магистрала е междугратски път към среден град като Калиниград !
232
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия! Колко ни плени туй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило!"---------И колко възпалени, гладни очи гледат, няма ли да се появи заветната дума, за да започнат да пишат, да изкарат пица наша насущная от цороцоидите!
231
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХИ-ХИ-ХИ !***, моста си го проектираха и построиха руснаците сами. В горния пасквил даже са изброени някои от "виновниците". Не усещаш ли как сам си влезе в капана? Толкова ли си tъп? Санкции на руски фирми, а строили западняци! Виж, на суперразвитата България испанци им построиха видинския мост.
230
2
 
10
 
! Отговори
до 297 преди 5 години
Ало кои викаш са европейските фирми които са строили моста ?????АО "Институт Гипростроймост - Санкт-Петербург", АО "Судостроительный завод "Залив", ООО "Стройгазмонтаж Мост" и АО "ВАД".Първо чети и тогава пиши *** !!!!!!
229
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 308А сега разкажи как Русия е започнала ПСВ и ВСВ! Кухо дрънчене на куха лейка!Очаквам някой по-просветен от тебе да напише, че е започнала Троянската война и Първата пуническа! Ти просто не си чувал за тях.
228
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста голям мост и за много кратко време са построили руснаците. А и май преди това направиха една успешна олимпиада в Сочи, после световно по футбол. Европейските държави май не могат да се похвалят с подобни успехи в последните 5-10 години. Например ако сравняваме новостроящото се летище на Берлин, дето не става за нищо. Но се наливат там милиарди. Или няколко изгорели блока в Лондон, дето се оказва че са строени противно всякакви норми.
227
3
 
6
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До до 310,Стари са ти данните, от май месец минималната им заплата вече е около 300лв., която пак е доста ниска, ама зависи къде се получава и каква обезпеченост има човека, който я получава!То и минималната заплата в София е 510лв., но живееш ли на квартира е абсурд да оцелееш с тези пари в столицата!
226
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Хитлер, че се е опитал да унищожи болшевиките. Една от най-добрите му тактики за бъдещето. Жалко, че САЩ ги подкрепиха , може би най-лошата тактика.
225
10
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
224
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези санции са срещу Европа,те не са срещу Русия.От това ще загубят европейските фирми.Това е удар по Европа.
223
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия започва Първа и Втора Световна Война.Това е характера на кръвволоците от Кремъл.
222
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мостът, наречен от вас Керченски, в действителност официално е Кримски мост.
221
11
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 5 години
До БрекзичокПутин строи мостове и стадиони, ЕС не строи нищо и се чуди как да изпъди руснаците с качествената им продукция, защото ЕС е пред фалит и крах и разпадКаква продукция имат руснаците, че не се сещам?Продажбите на Фолксваген са застрашени от руските коли ли какво?Телелмеханик и Сименс да не са пред фалит от руските продукти в електрообзавеждането?Габровската Мехатроника, която до сега беше на 3-то място в света по износ на фина механика да не е изместена от някоя руска фирма?