ЕС разшири санкциите срещу Русия

Нови компании добавени заради строителството на Керченския мост
31 юли 2018 21:55, Екип на Dnes.bg
375
ЕС разшири санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Европейският съюз вкара днес нови 6 руски компании в списъка на дружествата, които са обект на санкции заради анексирането на Крим и Севастопол от Русия през 2014 г.

Фирмите са свързани със строителството на моста над Керченския пролив против волята на Украйна. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия и го смята за украинска територия.

Още по темата
Мостът, който беше открит през май, свързва Русия с Кримския полуостров.

"Строителството на този мост и официалното му откриване на 15 май 2018 г. са ключови символични стъпки, които утвърждават контрола на Руската федерация върху незаконно анексираните Крим и Севастопол и допълнително обособяват полуострова от Украйна", се казва в решението, с което се налагат ограниченията.

Шестте компании са участвали в проектирането, строителство или имат договори с руското правителство за поддръжката на съоръжението. Става дума за "Гипростроймост – Санкт-Петербург", корабостроителният завод "Залив", "Мостотрестр", "Стройгазмонтаж", "Стройгазмонтаж-Мост" и АО "ВАД".

Активите им в европейски банки са замразени, а европейски граждани и фирми не могат да им предоставят средства.

Така руските фирми в списъка със санкциите на ЕС стават 44. Заради присъединяването на Крим ЕС е блокирал сметките и не издава визи и на 155 руски граждани, част от които министри, съветници на Владимир Путин и приближени на Кремъл. Миналият месец към тях беше добавено и ръководството на Централната избирателна комисия за президентските избори в Крим, тъй като ЕС смята, че вотът за руски президент на украинска територия е незаконен и не признава резултатите от него.

ЕС прилага санкции към Русия заради присъединяването на Крим от 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече санкции - на ЗЛО куче, зла тояга !
179
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 272 АнонименКъде видя стоки от цял свят ? 99% е китайско. Не се прави но интелигентен разбирач след като си писач на "америка за бг"
178
20
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Единствения път за Русия в Европа .... но трябва Крим да се върне .... колкото повече се бавят по лошо ...., а ако не го върнат ще останат в историята като екзекуторите на Русия и ще надминад Хитлер по брой дадени жертви !
177
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ? Путин си го премести от другата страна.
176
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влизаш в магазин - стоки от цял свят, само не и от Магучая ?!Защо ли - защото нищо свястно не могат да сделат в Русия.
175
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина за русофилите...те обичат Запада да се гаври с Русия...така била просперирала повече !
174
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дубай е само един град но е 1000 пъти по-богат от Русия!Люксембург, Монако, Кувейт, Дубай ... малки и богати!А Русия голяма и бедна като африканска държавичка.
173
5
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
До антисоросоид Запада се направи на умряло куче , а Русия стана роб на собственото си високомерие и сила ! Колкото до Китайците , те са по умразни от всички . скоро ще Ви стане ясно какви комерсиални и подмолни хора са ....никаква партия не *** в момента така здраво се женят за САЩ , че като видите какво са подписали техомълком много ще се чудите ...до месец ще стане ясно ....публично
172
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия = Бангладеш.
171
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкции за Кремъл, друго не заслужават.Щом Русия е изпаднала до ниво да не я уважават и да и налагат санкции като на Иран, Куба и Северна Корея значи съвсем за нищо не става !
170
3
 
9
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 263 Русофилкъф брат си ми ти бе? Братя са ти джендар протестерите и останалата со ро сои дна из ме т
169
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 261 БерлинНе се прави на немец и , че си в германия бе софииски жендер. Кво се правиш на мъж като живееш с друг мъж ?
168
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжите на Путин- Когато Запада наложи санкции на Русия през 2014 Путин каза на мужика След две години ще ги махнат!- Когато Русия анексира Крим Путин отрече присъствието на руски войски, а после сам си призна- Когато показа ракетата невидимка, каза на Запада, че сега трябва да го слуша, но света вижда, че той е този, който се натиска Тръмп да слуша !- Когато каза на Обема, че не са изключителни също излъга, след като иска именно от Америка да признае Русия за равностойна !- ...!
167
17
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Братя обичам Русия повече от всичко и Ви казвам , че Крим беше най-лошата политическа грешка , ако не го беше взела щеше вече да владе света , сега Русия загива и колкото повече се противи по-слаба става , небходимо е веднага да върне Крим да признае грешката си и да плати репарации на Украйна , правдата не е на нейна страна !Никой, никога не е победил без правдата ..........
166
4
 
14
 
! Отговори
искра фидосова преди 5 години
ЕС разшири санкциите срещу Русия--бълхите разшириха санкциите срещу кучето , защото влиза в реката
165
15
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Санкции до дупка за агресора!
164
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли шамаросаха ватюшките
163
6
 
9
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Напишете . Кримски войни и ще видите кой е нападал крим и кой е воювал за крим никъде не пише че хохли, салоеди или украинци да са участвали във войните .
162
8
 
17
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Говорих с рускиня, която живее и работи в България. Попитах я как се определят гражданите на Крим, като украинци или руснаци. Тя отговори, че мнозинството казват, аз съм руснак, татарин евреин, но почти никой украинец, дори се обиждат ако ги наречеш така и може да отнесеш някой шамар. Самат тя недолюбва политиката на Путин, но признава че на Русия трябва такъв водач. Питам аз, защо европейците не отидат на място и да агитират за Украйна, най много да изядат по някой тупаник от месните,, колхозни
161
5
 
15
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Как запада ще признае КРИМ за руски нали преврата беше организиран от запада заради крим и севастополската вм.база а това че хрушчов го прехвърля към украйна през 56 та година ако не бъркам това няма значение но от руския газ не се отказват украина също лобира и реве за руски газ европа да копува американски газ замразен режеш парче и се грееш проста работа.