ЕС разшири санкциите срещу Русия

Нови компании добавени заради строителството на Керченския мост
31 юли 2018 21:55, Екип на Dnes.bg
375
ЕС разшири санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Европейският съюз вкара днес нови 6 руски компании в списъка на дружествата, които са обект на санкции заради анексирането на Крим и Севастопол от Русия през 2014 г.

Фирмите са свързани със строителството на моста над Керченския пролив против волята на Украйна. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия и го смята за украинска територия.

Още по темата
Мостът, който беше открит през май, свързва Русия с Кримския полуостров.

"Строителството на този мост и официалното му откриване на 15 май 2018 г. са ключови символични стъпки, които утвърждават контрола на Руската федерация върху незаконно анексираните Крим и Севастопол и допълнително обособяват полуострова от Украйна", се казва в решението, с което се налагат ограниченията.

Шестте компании са участвали в проектирането, строителство или имат договори с руското правителство за поддръжката на съоръжението. Става дума за "Гипростроймост – Санкт-Петербург", корабостроителният завод "Залив", "Мостотрестр", "Стройгазмонтаж", "Стройгазмонтаж-Мост" и АО "ВАД".

Активите им в европейски банки са замразени, а европейски граждани и фирми не могат да им предоставят средства.

Така руските фирми в списъка със санкциите на ЕС стават 44. Заради присъединяването на Крим ЕС е блокирал сметките и не издава визи и на 155 руски граждани, част от които министри, съветници на Владимир Путин и приближени на Кремъл. Миналият месец към тях беше добавено и ръководството на Централната избирателна комисия за президентските избори в Крим, тъй като ЕС смята, че вотът за руски президент на украинска територия е незаконен и не признава резултатите от него.

ЕС прилага санкции към Русия заради присъединяването на Крим от 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боли ги гъзо руснаците. Англосаксонците точат лиги за тяхната земя. Много добре разбират, че с военна операция не става, най много казацкте да поят монете си някъде Албиона. Значи единственното решение е разединяването на нацията и тих преврат отвътре, а те на това са добри. Лошото е, че ФСБ е взело най доброто от своя предшественник КГБ и е доразвило методите на борба. Кофти, кофти атланти, не виждам как ще се справите с проблема, дори със санкции няма да стане.
159
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че Европа налага санкции на Русия, лошото ще стане, ако Владимир Путин наложи санкции на Европа и се обърне на изток към Китай. Вярно е че мечката ще загуби пазар от 500 милиона, но ще компенсира с 2 милиарда. Ако Путин спре газта и ресурсите виждам как меркел исие се озъбват от глад.
158
6
 
22
 
! Отговори
Зависливец преди 5 години
Как завиждам на Русия, ние да бяхме като тях! Ей го на Македония е българска, ама с нашата армия от 15 хиляди меки китки, какво да направим? Ще ми се и част от Беломорска тракия да си върнем, там населението е българско. Така, че Русия възстанови една несправедлквост, а ние европейогейците продължаваме да ближем сладоледа през витрината!
157
8
 
6
 
! Отговори
Rusofil преди 5 години
Rusia shte si gladuva sama
156
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета статията и ме напушва на смях, нещо като онази дето щели да изолират русия да изолират 1/6 от сушата аве освен смях требе и добьр психиатьр
155
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста голям мост и за много кратко време са построили руснаците. А и май преди това направиха една успешна олимпиада в Сочи, после световно по футбол. Европейските държави май не могат да се похвалят с подобни успехи в последните 5-10 години. Например ако сравняваме новостроящото се летище на Берлин, дето не става за нищо. Но се наливат там милиарди. Или няколко изгорели блока в Лондон, дето се оказва че са строени противно всякакви норми.
154
24
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Другаре русофиле, най-кофтито знаете ли кое е ? Че все някога, джудженцето Путларaх Акбар ще падне от трона и ще дойде някой космополитен, широко скроен човек с вяра в демокрацията. Тогава всичко което злобното комплексирано джудже заграби ще бъде върнато на Грузия и Украйна. И вие ще си останете с тоя мост, в което няма нищо лошо де, нека все пак да имат някаква връзка украинските европейци с колхозниците. Да идват пак на море в Крим комбайнерите и да им дават пари :)
153
11
 
11
 
! Отговори
Руските мостове преди 5 години
35% от населението на Русия , живее в райони без пътна връзка към националните шосета.
152
19
 
8
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Най голямото наказание за Русия е самият Путин.Този педя-човек ги върна руснаците в предучилищната възраст.Само преди 8 години , всички рейтингови агенции им предсказваха огромен растеж , а той пропиля всичко за един мизерен Крим.Евала бе Путин , още пет мандата да ги гърчиш , все ще им е малко.
151
3
 
24
 
! Отговори
Маските са свалени преди 5 години
Доживяхме! ЕС-то да санкционира, а Русия да строи мостове!
150
6
 
13
 
! Отговори
Джукър преди 5 години
Тея ги наказват като ученици :)))). Якоооо
149
14
 
12
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Санкции, санкции и за разнообразие - САНКЦИИ!!!Това заслужават пoлучовеците, докато не станат хора!
148
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен разширяване на санкциите,трябва да им се разширят и зaдницитe!
147
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези които не обичат или не умеят да мислят. Имайте в предвид че България винаги е била с губещите
146
9
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Руснаците построиха за кратко време 19 километров мост над морето.Ние като направим една малка отсечка на магистрала от Сусурлево до Долно Нанагорнище и Тиквата започва да се пъчи пред камерите на платените телевизии ...Жалка история сме !
145
8
 
22
 
! Отговори
Иви преди 5 години
Налага санкции - ама купува нефт и газ и разни други неща - еу пък изнася за там много неща ( голям пазар) - и отгоре на това всички големи автомобилни марки имат заводи там и и куп още неща - икономически ... налагането на санкции е за заблуда на всички *** дето вярват на мейнстрима ... А ако някой е прочел ,че завърши срещата на БРИКС - в която иска да се присъедини и турция и пакистан и тн ... мислете - защо това се случва
144
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия до началото на 30те години е водила гражданска война, 40те едва-едва се е възстановила, и то благодарение на ефективността на социалистическата система. Русия едвам се е опазила от Хитлер и неговите спонсори САЩ и Англия, даде 20 милиона жертви, Хитлер стигна почти до Москва, та какво остават Русия да е искала да завладее Европа, всякакви болни мозъци има.
143
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС налага санкции на Русия.? Смех!
142
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 217 - Абе Вие тотално изтрескахте - Да обвиняваш Русия за 2 световна - СМЕНЕТЕ си дилара .....
141
5
 
14
 
! Отговори
Иви преди 5 години
До Анонимен 216А колко пъти европейци са нападали Русия ??? Карл 12 , Наполеон , Хитлер - и КВО!? А да не говорим ,че и Полската империя е нападала русия - ама Вие това не го знаете ... не Ви изнася ...