Тери Райнтке – За общество без сексуално насилие в Европа

Евродепутатът спечели приза "Личност на годината"
6 авг 2018 10:37,
16

Зеленият евродепутат Тери Райнтке получи приза "Личност на година". Тя се осмели да наруши мълчанието и застана зад онези, пострадали от сексуален тормоз.

Райнтке е едва на 31, но гласът й се чува в залата на Европейския парламент. Мисията й е трудна, но си струва.

"Определено е трудна мисия, мисия, която няма да бъде разрешена през следващите седмици и месеци, но мисля, че толкова много стъпки бяха предприети, когато завъртам лентата на времето със 100 години назад", казва Райнтке пред Bulgaria ON AIR.

Тя споделя надежда, че след 100 години ще живеем в общество, в което вече няма сексуално насилие.

В подкрепа на #MeToo Тери Райнтке инициира петиция срещу сексуалното насилие в ЕП. На дискусията обаче присъстваха едва петима мъже.

"Много мъже все още гледат на проблема със сексуалното насилие като женска тема, женски проблем, нещо, в което не искат да бъдат въвлечени, не искат да вземат отношение, да направят нещо. Но всъщност ние можем да решим проблема, само ако мъжете са до нас в тази битка – ако мъжете са на борда", категорична е Райнтке.

"Затова се опитвам да вдъхна кураж и на колегите си мъже да говорят по темата, да вземат отношение, да се борят за равенство между пововете, защото силно вярвам, че едно по-равно общество, няма да облагодетелства само жените, но и добре е за всички, включително мъжете", смята депутатът.

Но предизвикателствата не свършват с това. Според нея Brexit е едно от най-големите предизвикателства на съюза, на което не се обръща много внимание.

"Нужни са съществени промени в Общността, за да бъде актуален проекта и през 21-и век, няма нужа от риторика на омразата. Иначе ще платим висока цена", завършва Райнтке.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
ЕС територия на шизофрениците от Брюксел. Каниш безброй пришълци от държави с нулева толерантност към правата на жените, защитаваш културната им идентичност, прикриваш случаите на групово изнасилване над непълнолетни момичета в не една или две държави, и въпреки всичко имаш куража да категоризираш народи като българския като хомофомски и ксенофобски, при положение, че насилието над жени тука не е прието, ако се случва се случва в пълно противоречие със законите ни и не е толерирано от обществото
7
0
 
3
 
! Отговори
edin преди 5 години
Щом като и поглед към деколтето за повече от 2 секунди и ако жената се почувства обидена в някои държави е приравнено на изнасилване, скоро няма да се преборим с насилието. Комплимент към колежка може да ти коства главата и се използва за да могат дами да си разчистват пътя нагоре. А ако отвориш врата на някоя дама, направо си просиш скандал. Добре дошли в ЕСССР. Единствения резултат е износване на термина изнасилване от което в бъдеще ще губят истинските жертви на насилие.
6
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Със всичките тези мигранти дет ги поканихте в европата не сто ми двеста години да минат пак ще е същото само дето ще се разхождаш със фередже по улиците.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като се чувствам използван от жени, които лъжат, крадат ... къде да се оплача?
4
1
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
А другарката Рейнтке интересува ли се от насилието над жени в мюсюлманските семейства ? А това , че другарката се надява след сто години да нямало сексуално насилие показва само колко е луда...
3
2
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
За мен е странно да използваш секс, за да получиш професионален напредък, а после да се жалваш, че си била сексуално употребена.Както е тръгнало, ще дойде време за целувка да се иска нотариално заверено разрешение.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DRUGARYA DGAMBAZKI E NAI-VELIKIAT EVRODEPUTAT.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***-феминист-сс-а в атака. Европа потъва, тия объркани женици се занимават с пишман-идеолигии. Че и ги награждават.