Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!

Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 17:38,
186
Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!
Снимка: архив Reuters

Населението на една малка държава с мащабите на Беларус е напуснало Източна Европа в посока Запад от 1990 година насам. Това са приблизително 12-15 милиона души от двата пола, което поставя страните в района на ръба на изчезването.

Ето причините за това в цифри, съдържащи се в австрийски доклад, цитиран от вестник "Труд".

"Младежите в Източна Европа на възраст между 18 и 30 напускат родината си главно по икономически причини. Ако младите хора напуснат, това означава, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това означава, че раждаемостта за запазване на броя на жителите трябва значително да надвишава необходимото съотношение от 2,1 деца на една жена, за да се компенсира спада на населението", се казва в документа.

Той акцентира и на общата тенденция намаляването на раждаемостта да продължи.

"Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 г. е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 г. раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца", се казва в доклада. Така загубите на Латвия от влизането й в ЕС представляват една трета от населението на републиката, при това една трета от младото население. СССР загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не искат да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е тайна. В "равноправна" Европа се яде по различен начин", се казва в материала.

Докладът анализира и разликата в благосъстоянието между Източна и Западна Европа, тя есъществена, стигне ли се до сравняването на заплатите.

"Най-висок доход в ЕС получават датчаните, чиято средна часова печалба без данъците и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този начин половината от населението на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от населението е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е само 3 евро и 35 цента, в Румъния – около 2 евро, а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако съпоставим покупателната способност, Дания е на първо място, а България е на последно място в ЕС", уточнява още изданието.

При това за тази статистика са взети в предвид само легалните доходи. Има обаче и сенчест сектор, в който заработват парите си третата каста от "новите европейци" – незаконните мигранти от Африка и Азия и украинците.

"Поляците или българите, много често официално са ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията за "новия свят на постмодернизма, където всичко расте в Интернет", се казва в документа.

Анализът допълва и че е ясен плюсът за хората от бившите съветски републики и другите "млади европейци" пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са народи, които могат поне да четат и пишат, и са с по-близка култура до германците, отколкото арабите, и са напълно способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето поколение.

Много хора напускат своите държави и ще продължат да го правят и в бъдеще. Според прогнозите на ООН, всички държави, в които се очаква най-активното намаляване на населението преди 2050 г., са разположени в Източна Европа.

Макар че, когато свършат едните, на "цивилизованите народи" на "старите" европейци ще им се наложи да поемат останалите. "В съответствие със Западнобалканската стратегия, публикувана през февруари 2018 г. Еврокомисията възнамерява да проправи пътя за влизане в ЕС на други страни. С помощта на инвестиции, реформи и усилване на сътрудничеството по пътя им към членство в ЕС трябва да бъдат подготвени Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина ", се казва в доклада на учените.

Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат достатъчно проблеми, но варианта с арабите и африканците, е по-лош, и те това вече добре го разбират. Затова славяните за европейците са идеалния вариант.

В доклада си учените допълват и че за да се реализира това мирно и пълзящо завоевание, е необходимо и съществуването на самия ЕС и неговата привлекателност за "диваците" от изтока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
23
 
! Отговори
qwerty преди 5 години
Ходих на почивка в Белгия миналата седмица и 3те пъти когато видях селски изпълнения на пътя, бяха с БГ номера. Какво да говорим.
122
9
 
16
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Ех....България е малка страна и няма високи планини, като Сърбия и Швейцария, например.Няма нефт и почти няма газ. И добре че няма, затуй още я има.Аз познавах един много умен кюрд, който казваше, че кюрдска държава няма да има, щото те са 80-100 мильона в Турция, Ирак, Иран а и по нататък и ако направят държава, ще имат 65-70 % от световния петрол.Та в България не могат да се взимат някакви важни решения и прочие, но поне можем да бъдем интелегентни и възпитани.
121
4
 
17
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
На един точно такъв, но и алчен и пpocт, българите му дадохме позиция "премиер", така че какъв е проблемът?
120
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията"Добре - Идва един от някъде, къдеот не го знаете и на картата, но иска работа. Няма диплома, езика не говори, хората не познава, сертификати никакви, уменията .... съмнителни. Каква позиция ще му дадем? Главен съдия ? Хирург? Програмист?
119
3
 
42
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Аз пък потърсих място, под слънцето, дето да си купя къща с двор, *** да има ток и вода, а да няма роми и др. такива. Дето полицията, пожарната и линейката да идват за 3-4 минути и кметството изхвърля *** и рине сняг и го изхвърля и като им звънна, че е изгоряла крушка на стълб, ми благодарят, но ми съобщават, че вече са я сменили и дето всичките ми съседи ми се усмихват и ми махат и говорят приятелски с мен и си разменяме сладки по коледа.
118
5
 
12
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Двама умни, единият, от които е българин имат много повече общо, отколкото двама българи, единиият, от които е унен.
117
2
 
24
 
! Отговори
Румъния преди 5 години
... а депутатите пак си увеличиха заплатите.....
116
12
 
26
 
! Отговори
do 62 преди 5 години
продължава безмислено да им наливаш опита си, те знаели всичко и не било така. Аз 20г продължавам да уча, а в БГ моите съученици са дори по-задръстени от ученическите години, не са в час нито с вътрешната държавна политика, нито с геополитика, нито с медии облъчване, нито с историята си, нарочно ви облъчват че са важни математика и физика и искат да изритат историята и литературата от училище защото народ без тях най лесно се завладява за слугинаж.В БГ няма фирма с БГ шефове, българите са все на ниски позиции,а на върха са все чужденци от строителство до заводи и мини.
115
10
 
17
 
! Отговори
do 62 преди 5 години
продължава (има много малко изключения) а само специални блокове за това. И никой не пести за къща а взима заем и започва да изплаща. Разбира се без кредитна история заема е с голяма лихва, затова разумно е няколко години да градиш кредитна история и после да вземеш заем с по-добра лихва. Изобщо в БГ сте такава мъгла за живота в чужбина конкретно в сащ, не знам как е в европа, няма да се учудя там да е същата *** като в БГ.Иначе като тръгнеш да обясняваш как е в сащ всички в БГ ти скачат включително и родата и всички се оказват много компетентни, че дори е безмислено да им наливаш опита си
114
1
 
1
 
! Отговори
Макоумник преди 5 години
Хи,Хииии......Дай Густооооооооооо
113
5
 
12
 
! Отговори
do 62 преди 5 години
до 62.Има митове в БГ за живота в чужбина. За сащ мога да кажа че има стриктни правила и се спазват от всички. Ако си семейство с едно дете си длъжен да вземеш двуспален апартамент т.е. хол който е огромен, спалня за родителите и спалня за детето, кухня, никой хазяин няма право да даде на такова семейство по-малко жилище, веднага му взимат лиценза. Така че си длъжен да си в такъв апартамент и съответно да плащаш по-голям наем, не можеш 5 семейства да сте в гарсониера и да спестявате от наем.Освен това в собствената си къща или апартамент не можеш да даваш под наем(има много малко изключения) а
112
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от големите трагедии на България е, че на слабoyмниците им се позволява да лепят етикети.Тоя бил предател, оня бил патриот, другият бил държавник...Самият бавноразвиващ се едва изкласил сержантското училище, цял живот бил крадлив артелчик в БНА, яма сега той ще ни каже кой какъв е!Поради прекалената толерантност към елементарните хора в България, които вместо да си рият гюбрето в обора, раздават присъди, сме в това положение.
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно някой се кле лично на теб-вмирисания на чесън и ракия селски чичак, а после те предаде като замина на запад?Ако е така, разбирам те напълно!
110
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според активно коментиращия кpeтeн тук, ако не си съгласен да работиш за бг мутряците за десетократно по-малка от реалната заплата, си предател.Заради точно такива *** България ще изчезне окончателно до 20 години.Ааа, и да не забравиш да гласуваш за "бате Бойко", щото е "голям пич" и "народен човек"!
109
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен(Предателя)Приятел - Дай съвети за "трудни" но добре платени специалности в България, че да ги учим!И кажи, като заучим, как да имаме пари, да не се молим на майките си и бащите си за 200 лева, че да не умрем от глад. Защото е малко трудно в страна, в която почасовата работа е непозната, а заплатите за студенти са по 300 лева.
108
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай Дочо полицаяПреди "10ина години" каза човека ... 600 лева, сега са равни на 150 през 2005-а, поне по мои спомени. Сега, ако някой е на различно мнение, да е жив и здрав.
107
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На предателя няма угодия , той мрази всички българи и всичко българско.. На предателя все някой му пречи , някой му дава малко пари , или пък не дава добро висше образование , ама той и средно няма..
106
9
 
14
 
! Отговори
бай Дочо полицая преди 5 години
до карловецЕ, я ми напиши името на хотела защото и аз съм от Карлово. Този на Щерев е най- голям в Карлово но не е с най-големия оборот. Нещо си в грешка.Няма такъв хотел с оборот 20 000лв.Ако си с заплата 150 лв. ,значи така си решил ти. Има поне 5 предприятия в района където заплатата е мин. 600лв.Значи- 1. завода за кабели,мандрата,ВМЗ-то,Ведраре -обувките и т.н.Поне в Карлово няма безработица.Има мързеливи.И ти си един от тях.
105
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТО Нищо не предлагам и нищо няма да ти дам - там където отиваш нищо няма да постигнеш , ще си по-зле.. Предателя най-мрази своя народ , своята държава.. Дори нищо да не печели , дори да зне, че на запад децата му ще станат гейове , лузъри - той пак ще избере пътя на предателя...
104
1
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
За бедните страни от Източна Европа този процес е КАТАСТРОФА-И какво предлагаш?Да заключим границата с бодлива тел ли?Или да излезем от ЕС и да ни махнат безвизовия режим?Като искаш да задържиш хората тука, отделай си от заплатата и субсидирай някой гастарбайтер да се върне тука. Намери си съмишленици, и те ще помагат.