За да се интегрират: Обществен труд за бежанци

Идеята за това е на консерваторите в Германия
Обновена: 25 авг 2018 08:35 | 25 авг 2018 08:30, Петя Славова
70
За да се интегрират: Обществен труд за бежанци
Снимка: Reuters

Една година общественополезен труд би подобрила интеграцията на бежанците и приемането им от германското общество, заяви генералният секретар на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Мнозина членове на Християндемократическия съюз (ХДС) подкрепят или връщането на задължителната военна служба или полагането на общественополезен труд в течение на една година, каза Аннегрет Крамп-Каренбауер в интервю, публикувано днес във вестниците на германската медийна група "Функе" (Funke Mediengruppe) и френския в. "Уест-Франс".

Още по темата

Тя съобщи, че партията разглежда различни предложения за служба в полза на обществото, която да бъде включена в кампанията й за следващите федерални избори, но уточни, че нищо още не е решено. Самата тя имала резерви, спомняйки си разказите на майка й за едногодишната задължителна трудова повинност по времето на нацизма, пише БТА.

По думите й обаче, много партийни членове й казали по време на проучвателна "обиколка за изслушване", че връщането на задължителната военна служба, отменена през 2011 г., би било добра идея и за германците, и за имигрантите.

Ако бежанците полагат една такава година, било доброволна или задължителна, това би спомогнало за тяхното интегриране в страната и обществото, а за населението - да приеме, че те живеят сред нас, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерно робство, а? Посрещат те с целувки и мечета, а после те оковават. Швабите са увредено племе, сами си го просят
14
5
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Аааахахаха...общественополезен труд...тва как? Шъ дадат на афганците парцели да сеят опиумен мак ли? И на какъв език ще им обяснят, за какво служат метлата и лопатата?На пущу ли? Вероломните лъжи на Мурксулските "колаборатори" продължават.Това е начина AfD да стане водеща партия в Германия! Простотията им не познава граници! Даже и "нископлатените" работни места ще ги раздават на бежанци с държавна субсидия.Сигурно над 5те милиона скрити безработни ще се радват да се конкурират с тарамбуките!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане като трудовата повинност и напъните на нашите убавци да усвояват пари по програми за малцинствата. Павета, редени по тези програми на първата година са вече разместени, а улицата е за основен ремонт.
12
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А такааа, да си дойдем на думата. Нали затова ги взехте и без това?! На наивните немци обяснявахте, че помагате на хора бягащи от война, но всъщност ви трябваше евтина работна ръка да върши мръсната работа, щото немеца никога няма да си помръдне за*ника за да измие пода на заведение например. Няма лошо, но само не се опитвайте да ни ги пробутате на нас, щото това си беше ваша идея.
11
1
 
21
 
! Отговори
Vera преди 5 години
"идват от държави, изобилстващи с ценни природни ресурси.Затова, който им мисли доброто, да им помага чрез предоставяне на технологии и подготвяне на специалисти на всякакво ниво, но в тамошни техникуми и университети..."BRAVO! BRAVO! BRAVO!...
10
1
 
37
 
! Отговори
ДИдо преди 5 години
хахахах та те турците не могат да интегрират седнали останалите от третия свят , никога няма да се интегрират , ама никога...
9
3
 
32
 
! Отговори
Стефчо преди 5 години
Работата са я измислили белите хора и те си я практикуват.тези субекти могат да лежат само и даде плодят като бактерии.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нещо като едногодишен ленински съботник ли е?!
7
0
 
42
 
! Отговори
Каква интеграция? преди 5 години
Щом е бежанец, значи трябва да се върне в родината си, когато там затихнат военните действия.Всички здрави мъже на възраст 18-60 г. следва не забавно да се екстрадират от ЕС. Щом в държавите им има войни или вътрешнополитичеки борби, те трябва да са там, за да помогнат за по-бързото и успешно решаване на проблемите.
6
1
 
40
 
! Отговори
Почти всички бежанци преди 5 години
идват от държави, изобилстващи с ценни природни ресурси.Затова, който им мисли доброто, да им помага чрез предоставяне на технологии и подготвяне на специалисти на всякакво ниво, но в тамошни техникуми и университети.Никакви помощи под формата на храни и лекарства! Каквото им трябва, да си го купуват! Защото близо век им помагаме по този начин, а резултатът е само размножаване и вреден ръст на числеността на населението. След 250-300 г. ще се наложи с жестокости да се овладява този процес.
5
1
 
26
 
! Отговори
Стефчо преди 5 години
Труд и *** са взаимно изключващи се понятия.
4
2
 
30
 
! Отговори
do 8 преди 5 години
И да им сложат известния надпис "Труда те прави свободен"
3
1
 
35
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Не една година,четиридесет години трябва да работят.Нали искат равноправие с европейците.Равноправие не само в правата,а и в ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
2
1
 
39
 
! Отговори
Прости изчисления преди 5 години
Тенденцията е към автоматизация.Колко работна ръка ще е нужна след 10, 20, 30 години?По колко деца средно създава едно "бежанско семейство? Колко ще са се наплодили след 10, 20, 30 години? Ще има ли работа за всички? Не, няма да има!И не пренебрегвайте "културните" им традиции! Според тях, лицата от женски полНЕ БИВА да работят, а само да раждат ударно.Изводите? В ЕС могат да останат не повече от 5% от днешните "бежанци". Останалите и потомците им ще са хрантутници на гърба на внуците ни!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сакън