Стотици арестувани при протестите в Кемниц

Най-малко 9 души са пострадали при сблъсъците
2 сеп 2018 08:26, Елка Василева
85
Стотици арестувани при протестите в Кемниц
Снимка: Reuters

Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време на вчерашните протести в град Кемниц, предаде ТАСС, цитирайки сайта на местната полиция.

"Полицията задържа около 300 души", се казва на сайта. "Те изглежда се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията "Алтернатива за Германия". Полицията предотврати сблъсъка между различни групи", се добавя в изявлението. По време на протестите имаше множество сблъсъци с полицията.

Полицията съобщи и нови данни за броя на участниците в двата протеста в града, които се оценяват на около 9500. По-рано беше съобщено за общ брой от около 8000 участници.

Още по темата

Най-малко 9 души са пострадали при протестите, съобщава ДПА. Отбелязани са най-малко 25 престъпления, включително унищожаване на собственост, телесни повреди, съпротива при арест и използване на знаци на забранени организации.

Освен протестите в Кемниц беше извършено и нападение срещу 20-годишен афганистанец, който е леко ранен. Според полицията нападателите са четирима неизвестни със скрити лица.

След приключването на митинга на крайнодесните организации, много протестиращи от двете страни отказаха да напуснат района. Полицията засили присъствието си в района и докара водни оръдия, с падането на нощта. Общо в града бяха разположени 1800 полицаи, пише БТА.

Протестите в града започнаха след убийство на германец, заподозрени за което са сириец и иракчанин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
***, разбира се, арестуват всичко бяло което не е съгласно с тях. Но кафяво-сивкавите престъпни навлеци са защитен вид.
67
0
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
От миналата седмица слушам новините и си давам сметка как из европата сменят песента. В първите часове и дни казаха че ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ са , а после започнаха да казват ПРЕДПОЛАГАЕМИТЕ извършители , за да се стигне до ЗАПОДОЗРЕНИ и ПРЕДПОЛАГАЕМИ ЗАПОДОЗРЕНИ....
66
10
 
0
 
! Отговори
Слав преди 5 години
До всички, които се възхищават на неонацистите!!! Германците са двулични и нагли. В съзнанието си са нацисти. Те еднакво мразят и араби и славяни вкл. българи. Ние се трепем за некой талер а те все недоволни и ни дискриминират. С кеф биха ни обгазили. Та дреме ми на schwansa за швабюхите.
65
0
 
7
 
! Отговори
голямото плащане преди 5 години
Колкото по-лошо става,толкова накрая ще е по-страшно!
64
5
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАК МИСЛИТЕ ??? :" ИМА ЛИ ТУРЦИ СРЕД ПОЛИЦАИТЕ АРЕСТУВАЛИ ГЕРМАНЦИ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ В КЕМНИЦ ???" ТУРЦИТЕ СА СИ В НАТЮ -НЯМА ПРОБЛЕМ !!!
63
1
 
12
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Лично от авгамистанец при с кандал в Мюнхен съм чувал думите,, скоро ще ви превземем и няма да имаме милост ще ви хвърчат главите,,, и арестуваха ромънеца а авганистанеца го пуснаха. Това е политиката на Германия Холандкя Белгия Франция. И вярвам че не повече от 30 години европа ще си сърба попарата. Оочти във взяко село вече има джамии.
62
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това само ще влоши нещата, обратната дискриминация до това води!Не може да толерираш този който не работи, не спазва правилата и е само консуматори на социал, за сметка на тези които работят и спазват правилата! Търпението си има граници, а те вече са преминати!
61
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩАЗИ пипа здраво - успя да се трансформира и в крайното дясно в Източна Германия!Еваааларката
60
23
 
4
 
! Отговори
амед преди 5 години
Мир Вам, Европа е наша! Германия е наша!! Жените Ви са наши!!! Аллах е Велик - завладяхме цял континент без изстрелян куршум!!!!!!!!!!!!!1
59
0
 
30
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Полицията е инструмент на властта. Значи Германци задържат. А иракчани и сириици бият и изнасилват? Скоро Германия няма да е същата!!!!
58
2
 
9
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 5 години
FAKE NEWS е тоа Текст не са 300 задаржани а вандали Група от 300 човека които са се опитали да се присаединят към протестиращите на AFD , тоа сайт Днес.бг освен да краде Текстове от интернет за друго не става
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ГИ АРЕСТУВАТ, ЗНАЧИ СА ПРАВИ.
56
0
 
10
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Кюрдите от сирия и ирак са се сдушили в Германия...
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Шмъркъл мълчи като бит г.з
54
0
 
20
 
! Отговори
реторичен въпрос преди 5 години
Дали тези арести ще решат проблема...или ще създадат нов!?
53
0
 
31
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
трети закон на Нютон: на всяка сила има равна и обратна по посока сила на противодействие. Та, ЕС сами създадоха, крайно-лявонто. Всъщност Изперкел, направи расисти безброй хора в Европа - това е най-значимото и голямо постижение като политик!!
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наи много 10 години и ще започне гражданска воина в европа срещу насилственната замяна на европеиското население с тъмнокожо и ислямско зад което прозира сянката на цион
51
1
 
26
 
! Отговори
Политик коректно преди 5 години
Тези две думички съсипаха света! Това е един нов начин на диктатура! Ако не си в графите на някоя етност, гей, травестит, мюсулманин, *** итн, можеш публично да бъдеш линчуван ако само се осмелиш да си дадеш мнението! Това е базата на сегашната Европа! Тези хора само защото са в тези графи, имат само права без задължения! На останалите, се обръща гръб. Трябва едва ли не да се извиняват на вечно обидените и лъмтящи за още права колективи! За това се събуждат крайно десните! ЕС сам ги стимулира!
50
1
 
21
 
! Отговори
последни новини преди 5 години
чухте ли - убиецът от Кемниц, законно регистриран с бежански статус в България. Ако това е каквото евроубийското правителство пуска законно в България и Европа, представете си контрабандно трафикантите какво внасят през границите на родината ни. Като правителството не пази народи си, каква е функцията му?!
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко идва от идиотските политики на Меркел и на Брюксел! От безкрайната чудовищна толерантност и привилегии към всички групи, и тотално обръщане на гръб към хората си! Това е цяла Европа. В БГ всички знаем какво стана с ромите! Меркел е която стимулира крайно десните партии! И не! Това не са групички от хулигани! Орбан, Салвини, Льо Пен не са където са, подкрепени от групички, а от милиони граждани на които им писна да търпят! Затриват страните им пред очите!