Стотици арестувани при протестите в Кемниц

Най-малко 9 души са пострадали при сблъсъците
2 сеп 2018 08:26, Елка Василева
85
Стотици арестувани при протестите в Кемниц
Снимка: Reuters

Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време на вчерашните протести в град Кемниц, предаде ТАСС, цитирайки сайта на местната полиция.

"Полицията задържа около 300 души", се казва на сайта. "Те изглежда се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията "Алтернатива за Германия". Полицията предотврати сблъсъка между различни групи", се добавя в изявлението. По време на протестите имаше множество сблъсъци с полицията.

Полицията съобщи и нови данни за броя на участниците в двата протеста в града, които се оценяват на около 9500. По-рано беше съобщено за общ брой от около 8000 участници.

Още по темата

Най-малко 9 души са пострадали при протестите, съобщава ДПА. Отбелязани са най-малко 25 престъпления, включително унищожаване на собственост, телесни повреди, съпротива при арест и използване на знаци на забранени организации.

Освен протестите в Кемниц беше извършено и нападение срещу 20-годишен афганистанец, който е леко ранен. Според полицията нападателите са четирима неизвестни със скрити лица.

След приключването на митинга на крайнодесните организации, много протестиращи от двете страни отказаха да напуснат района. Полицията засили присъствието си в района и докара водни оръдия, с падането на нощта. Общо в града бяха разположени 1800 полицаи, пише БТА.

Протестите в града започнаха след убийство на германец, заподозрени за което са сириец и иракчанин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
35
 
! Отговори
Наблюдател до Циник преди 5 години
Имах колега, чиито брат е полицай и беше точно в ноща на Нова Година пред катедралата в Кьолн. Видяли са какво се случва, могли са да реагират и за 24 часа да са прибрани всички тарамбуки и да им покажат еднопоочен билет за африка и там където са се излюпили.. Уви не не е "политик коректно" ... забранено им е да използват "насилие" кажи речи докато не се пролее кръв... Чадър, ето това е , умишлено се съсипва не само Германия, цяла Европа е застрашена
47
1
 
39
 
! Отговори
Стоян Войвода преди 5 години
Аз предлагам и ние да излезем в центъра на София и да подкрепим протеста на хората от Кемниц! Защото неможе до безкрай да се пълни Европа с всякакви майймуни от Африка, просто защото ние в Европа сме друг ВИД!!!!! Та на въпроса излизаме ли довечера пред народното събрание да подкрепиме братята от Кемниц??????? Хайде!
46
27
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Нацизмът и комунизмът са прокази с един щам, един произход. Поддържат се, докато останат един срещу друг - тогава единият вирус напада другия. Точно източно германците са един от най-отчайващите примери, до какво морално разложение води 15 год нацизъм и 45 год комунизъм. Убитите за тези всички години от имигранти, колко да са - стотина, двеста. А двете прокази им донесоха десетки милиони мъртви сънародници, опустушени градове и силно комплексирано население. Много трудно се лекуват тези чуми!!!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До44. За руснаците отнасяли се?
44
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е вреден и за Европа непотребен. 13-ти век мина отдавна.
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките чужденци - вън. И туристите от България също. Отвратително е от тях. София беше много по-хубава, когато беше по-бедна, но без тези гамени навсякъде. Еднакво гадни са и бежанците, и европейците, бачкащи по кол-центровете. Да се махат по-бързо, твърде дълго се задържаха.
42
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя град със старото име Карлмаксщат. Като беше ГДР. Тук там частно. Повече си бяха на ясла и си жавуркаха по 20- 30 дни на наште плажове. И се правеха на западняци. Дойде ГФР ПРИ ТЯХ . Но с частния живот и практика не включват. Искат си яслата. Виновни им чужденците. Да ама Не. -Чужденците работят на частниците. И не искат да дондуркат лентяй
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сириец и иракчанин... Мечо Пух и Прасчо, бате. Краставите магарета през девет баира се подушват. Интересно, че битият афганистанец не е бил с някой пакистанец.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изгонете осъдете бабатаоправете си държавата
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До41 . И ти написа малко така и малко онака.
38
1
 
21
 
! Отговори
Руссланд юбер аллес! преди 5 години
Знаете го финалът - накрая Мечо Винаги си тръгва с кошер мед под мишницата - а че пчелите го жилели яростно - дреме му на кожуха...
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ценкооо...39Хубаво тръгна да сравняваш, ама въобще съобразяваш ли какво си написал???? След "поканата" на Червената Армия в еуропката се възцари мир и 75 живот, работа, процветание, а ако беше останал адолфчо, щяха да "останат" концлагери и газови камери! И ти може би ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ ДА БЪДЕШ РОДЕН, защото славяните, евреите, ромите, въобще ВСИЧКИ други нации хитлерчето не считаше за хора и ги поробваши или унищожаваше! А виж меркелица, тя ще докара джендърството и толерастията да изчезнат!
36
0
 
21
 
! Отговори
Ценкооо... преди 5 години
Може и да съм смъртоносно банален но аналогията Адолф - Ангела вади очите - преди 73 год.той покани Червената Армия в Европа,а към днешна дата тя покани Черната Армия в същото направление - и като финален резултат - разрухата на добрият стар континент.Това немците са страшен народ - правят велики неща,правят - и накрая вземат че пратят всичко по дяволите - цум тойфел...
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука големи пируети - а така, а онака. Много защитници на Меркел се навъдиха.
34
1
 
28
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Да ти кажа ли как ЗАП. Германия налива пари? В България кмаше завод за маратонки- скромни, качествени, вървежни, много ги купуваха руснаците лятото. Говоря за завод преди 30кна години. Дойде 89 г к приватизацията и известна немска спортна марка с А купиха завода и знаеш ли какво с напълно печелившо предприятие- затвориха го, веднага, за да може по рафтовете да седят техните , а не нашите. Та така наливат пари ....
33
2
 
16
 
! Отговори
Циник до Хюго преди 5 години
300 хил.? Ако броиш турците!От навлеците няма и 10 хил. работещи...даже и те не знам - дали не са лъжа на Меркел...няма кой да им обяснява на арабска шльокавица как се метат улици.
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турското общество в Германия откровено и неприкрито заявяват, че мразят германците. Сепарират се, сегрегират се, създават паралелни общества. Не може подобно отношение към държавата, която ти е дала всичко. Никой не иска да ги асимилира, нито дори да показва признателност. От тях се иска да се държат като членове на модерно общество. Но дивакът като е сред диваци и 20 поколения да минат си остава дивак
31
9
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Ами ти си излизай от ЕС и НАТО, кой те спира?
30
0
 
38
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Истинските германци просто се надигнаха срещу простотиите. И какво е това, веднага да ги обявяват за фашисти и кви ли не. Ами не им харесва това което им поднася фрау Меркел. Не така, с всичко ли трябва да се съгласяват. Тя питала ли е тези хора, дали искат да им пълни държавата с хора от къде ли не?
29
2
 
15
 
! Отговори
Хюго Бос до 28 преди 5 години
Я пак? Тези фантастики ги говори на партийните събрания, където си обсъждате ка марксизмът ще победи по света и други фантастични приказки. От близо 2 млн ислямски нашественици работят криво ляво макс. 300 хил. Иначе сасе интегрирали добре в крими света- наркитици, престъпления, джихад. Това го могат. А колко е наляла западна Германия к токива колкото източна е загубила- със затворените заводи, безработицата, обезлюдените села и градчета- филмът го знаем.