АзГ набира скорост в Германия... За сметка на ГСДП

На първо място по одобрение са Християндемократите
4 сеп 2018 22:16, Боряна Павлова
47
АзГ набира скорост в Германия... За сметка на ГСДП
Снимка: БТА

Германската социалдемократическа партия продължава да губи популярност и вече е зад дяснопопулистката "Алтернатива за Германия", отстъпвайки й второ омясто. На първо все още са християндемократите. Това сочи проучване на инситтута за изследване на общественото мнение "Инса", направено по поръчка на в. "Билд".

Социалдемократическата партия е загубила половин пункт и вече е паднала до 16% от предпочитанията на избирателите, докато "Алтернатива за Германия" се е подобрила с половин пункт и би взела 17% от гласовете, ако днес има избори, отбелязва БТА.

Още по темата

За християндемократите биха гласували 28,5%. Зелените се задържат на 13,5%, либералната "Свободна демократическа партия" взима 9,5%, а Левицата – 10%.

"Положението на Германската социалдемократическа партия" катo втора по сила в Германия е под въпрос", коментира шефът на "Инса" Херман Бинкерт.

Според него, колкото по-дълго остане ГСДП в коалиция с християндемократите, толкова повече загуби ще претърпява и накрая може дори и да не влезе в Бундестага.

Междувременно ново политическо движение изяви амбициите да обедини хората с леви възгледи в Германия. "Стани" на депутатката от Левицата Сара Вагенкнехт е създадено от над 80 известни германци и има за цел да върне обратно към лявата идея онези, които са разочаровани от политиката и избират популисти. Самите социалдемократи, Левицата и Зелените обаче изразиха опасения, че новото движение ще разцепи още повече левия сектор в Германия.

"Има социални въпроси, които остават нерешени и отблъскват хората от досегашните партии. Трябва да се заемем с тях, ако искаме хората да се върнат от популистките редици", заяви Вагенкнехт, която иначе е председател на парламентарната фракция на Левицата в Бундестага.

Германия продължава да е поляризирана. В понеделник вечерта няколко известни рокбанди направиах безплатен концерт срещу крайнодесните и расизма в Кемниц. Над 65000 души се стекоха на събитието, което мина под мотото "Ние сме повече". Сред организаторите са прочутите рок и пънк групи "Ди Тотенхозе", "Крафтклуб", "Файне Зане Фишфиле". Участието на "Файне Зане Фишфиле" обаче предизвика критиките на християндемократите срещу президента Щайнмайер, който приветства събитието.

"Файне Зане Фишфиле" са известни с крайнолевите си изказвания и са били за кратко дори обект на наблюдение от службата за защита на конституцията. Да се постави и "Алтернатива за Германия" под нейно наблюдение поискаха Зелените. Причината е, че партията открито работи заедно с "Пегида" и неонацистки организации. Властите в Саксония обаче отхвърлиха това предложение.
 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 месеца
Социалдемократите в Германия предадоха всичко,каквото може да се предаде и продадоха всичко,каквото може да се продаде,затова ще останат с нищото .А на редактора на тази информация от Днес.бг бих искал да предложа мое тълкувание за името на това ново ляво движение...Aufstehen буквално е стани,но не трябва да се превежда буквално,а да се усети подтекста вложен в тази дума...ПОДЕМ.Моите сравнително скромни познания на езика и немската менталност ме карат да мисля,че това е правилния превод...
29
1
 
0
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Пише се - Финно Сметаново Рибено Филе....
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Файне Зане Фишфилет се пише , щото тука се крадът Статии и айде както и да е
27
0
 
7
 
! Отговори
Гутен Морген преди 5 месеца
До Българин:

Ок и го написал, но защо пишеш името Му с малка буква?
26
0
 
14
 
! Отговори
Киро Х преди 5 месеца
До Додо:

Бъркаш нещо, друже мой! Цитираш фейк нюз! Не е възможно атакуващите хората в дискотеката да са били сирийци! Сирийците, както ние, читателите тук най-добре знаем, са едни такива мирни и религиозни хора. Те са високообразовани, тесни специалисти - инженери, лекари и юристи! Най-вероятно е атакуващите, крещящи Алах Акбар терористи да са били тайландски будисти, хунзи или японци-самураи!
25
0
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Свободен превод на коментара:
Добре дошли
Добре дошли в Банания
Където лицемерни псевдохуманисти - не екстрадират насилници-престъпници, не ги наказват, но за сметка на това ги "пускат" да тормозят плащащото данъци население - и после се чудят на ставащото на "изток" (Кемниц)
24
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
До Мустафа:

"Къде пише, че са сирийци?"

В параграф 1 от първия ми цитат, дума номер 6 и 7 са Syrian refugees. Това на английски език означава "сирийски бежанци". Това ни дава достатъчно информация, да направим извод, подкрепен от емпирични факти, че извършителите са сирийци. Или бъркам??

"Защо US компания от Тексас е собственик на акции във Берлинер Моргенпост"?

Не мога да ти отговоря от раз, на първо четене вероятно е заради глобализма, По тази причина и Al Italia e на араби.
23
10
 
0
 
! Отговори
31 32 преди 5 месеца
Kъде пише, че са сирийци. И защо само във вестник контролиран от тексаска компания?
22
11
 
0
 
! Отговори
31 32 преди 5 месеца
Kъде пише, че са сирийци. И защо само във вестник контролиран от тексаска компания?
21
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
Не искам да оспамя, затова спирам, но всеки, който се интересува може да прочете цялата история в Берлинер Моргенпост. Аз копирах от тяхното издание на английски. Толкоз.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Популизъм ли? ало. А на Меркел какво е?
Тия "популистите", нямали право да роптаят, а госпожата имала право само да им налага и те трябвало да си мълчат за всичко.
19
2
 
34
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
Оставете АзГ настрана! По-живо ме интересува кога, как, и дали изобщо ще напишете някоя "публикация" за последното събитие от снощи, когато група от 15 сирийски ислямски варвари, позиращи за "бежанци" нахлуха в дискотека във Франкфурт и с викове "Алаху Акбар" и "неверници ще умрете" пребиха с колове, бухалки и ножове около 30 посетители, като 10 от тях са в болница?! Хайде де, даже какнатата немска преса го отрази! Елкe??!!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Меркел да иска убежище в Сирия, услуга за услуга
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе за Меркел не знам ама все ми се струва че на едно друго "племе" живота му ще се стъжни. А племето кое е нека всеки сам си отговори.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако стане някаква дъндания по Швабско,на България ще и викат ,,Мала Сирия'',всичко с ,,чулуве'' на главата ще се юрне насам.
15
0
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 месеца
В Германия става все по интересно... Като милата Италия, май май краните пак идват на МОДА!!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голямата скорост...16%. Че ние тука в България обединените педриоти имаме толкова...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Факта
Много треба да си Дрът да си спомняш такива работи!
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дори и на смачканите от вина шваби, започва да им идва до гуша от либерални простотии. Справка избори 2013-5% 2017-13% 2021-40+%
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до ВГЗ

Е, изпреварих те, вече е регистрирано.