Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?

Обществото на Острова не било информирано за последиците
2 окт 2018 08:50, Елка Василева
76
Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са все още много далече от реалността, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на публичен форум в германския град Фрайбург, предаде Ройтерс.

"Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното", каза Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души.

Още по темата

Той добави, че британското общество никога не е било правилно информирано за последствията от напускането на ЕС.

"Във Великобритания така и не се състоя реална кампания по референдума в смисъл на информационна кампания, - посочи той, когато бе запитан за възможността на втори референдум на Острова за членството в ЕС. - Британците, включително и някои министри в правителството, едва сега разбират колко много въпроси възникват във връзка с това."

"Ако преговорите (по въздушния транспорт), например, се провалят, британски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а вероятно трябваше да им се каже", продължи той.

Юнкер добави, че Brexit вече е "въпрос на миналото" и че иска да се занимава с бъдещето на ЕС, състоящ се от 27 страни. "Ние сме в разгара на трудните преговори за Brexit и аз съм изцяло за намиране на добър начин да сътрудничим с британците като приятели. Трябва да запазим добрия тон", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
27
 
! Отговори
евро-зона преди 5 години
никой не е нанасял на Европеидната раса по-голяма вреда от Меркел и придворният й слуга Юнкер. това са гробарите на Европа и на Бялата Раса!!
8
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чърчилите са известни със своята прос тотия, само като видиш бабата и особено и сина и и ти става смешно.
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей юнкер ли си какьв си, никаква аванта на тия бритита инак европа ще се разпадне! Те сами си го решиха да напуснат блока, тьй че прав им пьтя на ингилизитя кьм големия азиатски свят!
6
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияницо Юнкер, ти не се ли чувсташ длъжен да оформиш документите и условията за Брекзита за да защитиш правата на европейския гражданани намиращ се на Острова. Освен да надигаш чашката нещо можеш ли да свършиш.
5
18
 
10
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
Юнкер, Анатема, ти си Анти-Христа, Луцифер!
4
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер ако не ти беше ишиаса би осъзнал че британците точно така мислят от както са влезли и не би ги приел в ЕС, но явно и тогава си имал ишиас.Това е нация която е по- нацистки ориентирана от Германия и възприема Европа като някаква прислуга което и дължи нещо.Чудно какво ли ако накой тук иска и има пари да обиколи Европа и да разпита за британците и само едно ще ви кажа никъде в Европа не ги харесват защото няма народ който поне веднъж да не са прецакали това е невероятно коварна нация.
3
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън ЕС от Великобритания! Юнкер сякаш си мисли, че Великобритания напуска ЕС.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британски телефонен оператор звъни на шефа си заради проблем с връзките:- Сър, загубихме континента!
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ги интересува това тях нормалните хора.