Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия

Париж споделя позицията им за кибератаките срещу ОЗХО
5 окт 2018 09:45, Елка Василева
135
Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия
Снимка: архив, Reuters

Франция споделя позицията на Холандия и Великобритания за ролята на Русия в приписваната й кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това се посочва в официално изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Френското външнополитическо ведомство изразява "пълна солидарност" във връзка с обвиненията, но не споменава за предприемането на някакви действия от своя страна.

В киберпространството, както и в други сфери, се прилага международното право и се очаква страните да го спазват, се посочва в изявлението.

Холандия и Великобритания обвиниха вчера руското военно разузнаване, че не зачита международните правни норми, като извършва кибератаки срещу институции в чужди страни, припомня БТА. Министърката на отбраната на Холандия Анк Бейлевелд съобщи вчера, че на 13 април е била осуетена руска хакерска атака срещу ОЗХО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Вова, да реват, още по силно да реват!
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До отвъдА ти какво носиш руска ватенка и 100 грама водка се плацикат из черепа ти поради липса на друга субстанция.
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Като му лепнат новите санкции на твоя Путин, той ще стане архипараноик.
66
5
 
6
 
! Отговори
отвъд преди 5 години
До Анонимен 67"основния проблем на България е вражеска Русия"Удари едно питие, нищо че е рано, да се успокоиш.Без вражеска Русия, сега щеше да носиш фес или фередже, да се казваш Мюмюн или Айше.Те разбира се са гонили свои интереси, но това не променя факта че сега на глобуса има страна с името България само благодарение на Русия.И каква заплаха ви е Русия, при положение че тук имаме 3-4 американски бази и сме член (по скоро обратното, но...) на НАТО?Най големия враг сме си ние.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада е сложил виртуалните очила и му прожектират някакъв филм от Холивуд. Съвсем са изперкали с тези нови технологии. Станали са параноици, както им каза Путин. Болни хора, които съсипват цели държави като Сирия.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мдааа...А краставицата е 99% вода. И копейката струва 0,03 стотинки. Ходи си ги брой.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога страхливеца Борисов ще се обади пред света за руските кибератаки срещу България на изборите през 2015г. ?
62
2
 
3
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Едно евро акто е само две лефчета защи Р. България е просякинята на Европа?
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омацаха се в Сирия до ушите. Русия ги спаси от ислямистите, които те сами обучаваха да се бият срещу светската държава. Неблагодарниците сега пак търсят какво да направят срещу цивилизацията и културата. Римската империя ги цивилизова тези варвари и диваци. Малко е бил боя.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е ватата да се прибира на родната си Планета на маймуните.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До отвъдДокато не разбереш че основния проблем на България е вражеска Русия, ще продължаваш да си живееш със същите проблеми както през последните 75 години.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.ватника с 2 гънки на мозъка само това е запомнил и само това повтаря. А връзките на обувките можеш ли да си завържеш или ти ходиш със сандалки с бели, хавлиени чорапки?
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин си го премести.
56
5
 
4
 
! Отговори
отвъд преди 5 години
Объркаха ме...Нали Русия беше една "бензиноколонка" с прости пияни мужици?От известно време се върти друга плоча - манипулирали изборите в САЩ, хакнали емейли и фейсбуци на сенат, партийци и кой ли не, напръскали с отровен парфюм бивш руски агент предател насред Англия, извършват кибер атаки срещу "великите сили", спряха ислямизацията на Сирия?Кое от двете? Не може и едното и другото.И стига с това русофили и русофоби.Ние си имаме достатъчно проблеми с наши родни политици и "бизнесмени
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателДоказателствата ще бъдат представени на Путин в съда в Хага. Ще има време и да си подготви защитата. А призивите да се включи Русия в разследванията е все едно да поканят Ханибал Лектър да помогне за аутопсията.Движение напред не виждам. Само нагоре в курса на долара и еврото спрямо оная *** рублата.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си крякат, кой ли им обръща внимание...
53
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много модно стана да се обвинява Русия за всичко,а от доказателства няма нужда. Ама каквото и да правят западните хиени, няма да спрат Русия в движението й напред. Те са като пинчери, които лаят някой Сан Бернар.
52
2
 
3
 
! Отговори
до тролрусофоб преди 5 години
Ми на който не му харесват мислещите и с непромити мозъци, от платените западни медии, българи със собствено мнение в България, ей го няма визи- ЕС е ваш, кеф ти Франсоа, кеф ти Енглезия!Оправдавате вашата неудовлетвореност, като наричате мислещите и с непромити мозъци в България- русофили, е опит да се прикриете, като носители на " някакви ценности", които по изказа ви личи, че ви липсват!Пишете щамповано, еднообразно, лозунги от времето на ОФ- всички са ви виновни,че сте с промити мозъци!
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УчителяСъщото ненормално поведение битува и сред началниците на българските русофили руснаците. Имах колежка рускиня която ликуваше от факта че някаква руска хакерска група измамила банка с милиони долари, за нея това беше превъзходство на руснаците над останалия свят. След забележката ми че това са най-обикновени престъпници които трябва да бъдат съдени тя престана да ми говори.
50
5
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Приканвам всички колеги русофили - айде да се организираме, да се качим на един влак и право към Русия - тя е нашата истинска родина...Тук става опасно - отвсякъде дебнат ***..