Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия

Париж споделя позицията им за кибератаките срещу ОЗХО
5 окт 2018 09:45, Елка Василева
135
Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия
Снимка: архив, Reuters

Франция споделя позицията на Холандия и Великобритания за ролята на Русия в приписваната й кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това се посочва в официално изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Френското външнополитическо ведомство изразява "пълна солидарност" във връзка с обвиненията, но не споменава за предприемането на някакви действия от своя страна.

В киберпространството, както и в други сфери, се прилага международното право и се очаква страните да го спазват, се посочва в изявлението.

Холандия и Великобритания обвиниха вчера руското военно разузнаване, че не зачита международните правни норми, като извършва кибератаки срещу институции в чужди страни, припомня БТА. Министърката на отбраната на Холандия Анк Бейлевелд съобщи вчера, че на 13 април е била осуетена руска хакерска атака срещу ОЗХО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се оправят, никой няма да тръгне да воюва заради Франция, Англия, САЩ, Холандия, Белгия, Израел, СА срещу Русия и Китай! Само терористите от ИДИЛ, на Асад ги занули почти!И без франсетата, енглезите, каубойците ще си има потребление, за тези, които искат да консумират битови стоки- дъвки, дънки, коли, смартфони и тн!Китайците правят и евтини и скъпи, трошки и луксозни стоки! За всеки вкус!Да си развиват джендъра западняците, ако ги кефи- да " реват по платените и купените от тях медиите"!
48
10
 
12
 
! Отговори
Учителя преди 5 години
Русофилите се гордеят че идолите им са хакери, големи майстори на компютърните банкови измами със скимиращи устройства, на компютърни вируси, майстори на кражбите на коли, майстори в кражбите по принцип...На Запад създават - руснаците крадат и разсипват...
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ще откачат, целия свят ги видя к'ви са ***. Даже и на канадците им писна.
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съчинението "Скрипал" вече се изтърка и американските колонии получиха нови (рециклирани) опорки за "кибератаки".
45
4
 
5
 
! Отговори
нека си " дудня преди 5 години
Нека си " дуднят западните политици и медии за заплахата Русия"!Света си върви и не му дреме за Макарончо, баба Май, бай Дончо- тия които се впечатляват от приказките им са слугите им- терористите в Сирия, еничарите- политици на по малките държави!Света не чака изоставащите като Франция, Холандия, Англия, Белгия и т.н.! Никой няма да тръгне да воюва заради тия политици, нито техните граждани, нито тези на ЕС, само шепата украински бандеровци, ИДИЛ, фашагите от Литва, Латвия, Естония!
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно ли че дъщерята на Путин живее в Холандия и си сменила фамилното име?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един глас говорят само марионетките.
42
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал и другите агенти водят война срещу Русия и тя има право да се отбранява. Русия не е нападала някой обикновен гражданин от Франция, Холандия и т.н.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия държави нещо прекаляват вече! Пак Русия им е виновна нещо! Крайно време е да проумеят нещо!Не могат да налагат мнението си на никого! Както на Америка.Така и на Русия останалите!-:)
40
5
 
7
 
! Отговори
" мужици" преди 5 години
И ?Според мен французите още ги е яд на Русия, че ги би барабар с непобедимия им Наполеон!Странно- " пияни мужици" хакват най най хай тек западни системи и високотехнологична защита!Щом е така Запада е обречен! Което е видно също с ценностите им- джендъризъм, военна агресия и подкрепа за терористите в Сирия!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патриот Патриот е душа дава:за наука, за свобода,но не своята, душа,братя а ДУШАТА НА НАРОДА.....Явно си доста комплексиран или си наистина патриот като на Ботев
38
2
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До патриот, Айде де, айде огледай се малко, осмисли нещата, че ти гарантирам, че си приведен до земята пред западняците! За твое сведение също СССР отдавна не съществува, а задунайската губерния явно и тя е останала в главата ти от времето на СССР!
37
3
 
4
 
! Отговори
патриот преди 5 години
До антизападопоклонник-патриот не е *** или поклонник на някой. За патриота Родината е на първо място....не сме нито 16 република на СССР и не сме и задунайская губерня . Да не забравяме кой измисли македонска нация и държава.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поискат от Путин компютърни специалисти, които да им оправят компютрите и мрежите за да не ги хаква всяко руско и китайско хлапе през мобилния си телефон. Очевидно тези правителства не могат да опазят личните данни на гражданите си. Оставка!
35
11
 
5
 
! Отговори
патриот преди 5 години
и българите сме солидарни със западните страни относно руските терористи и окупатори.
34
3
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
Западняците, тези гадове, знаят как да поддържат висок рейтинга на Путин сред руснаците! Всичката тази полемика относно Скрипал, тези хакерски атаки и тем подобни само вдигат рейтинга на Путин, понеже руснаците още от имперско време са свикнали да мислят, че колкото повече от запад роптаят срещу тях, толкова по в техен интерес работят упрсвляващите ги! Покрай пенсионната реформа рейтинга на Путин се посрина и сега се мъчат да го вдигат, че стане ли нещо с него, на власт идват Зюганов/Грудинин!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на господин Путин !
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами,те,краварите,вече са обвинили и Китай за такава кибератака,при това много по силна и разрушителна от руската!Така,че очаквайте в съвсем скоро време,дежурните *** на ФАЩ,каквито са гореизброените,че вероятно и много други(даже и плюнчувците,като нас),които ще бъдат подложени на тотални руско китайски атаки,или обратно!!!И всичко това,на фона на доскорошните констатации,на "великия демократичен запад",какви изостанали са руснаците с техните ватенки и тенекии!Да се смее ли човек,да пла
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви мерки да взима държавата ?Тя трябва да гарантира свобода насловото . Историята се повтаря въвфарсов вариант .
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как недавно сказал плешивый тсарь, вчера, кажется, - "Проституция и шпионаж - это две самые ВАЖНЫЕ профессии в мире" )))) Выбирайте, Кто они - *** или шпионы ))