Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия

Париж споделя позицията им за кибератаките срещу ОЗХО
5 окт 2018 09:45, Елка Василева
135
Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия
Снимка: архив, Reuters

Франция споделя позицията на Холандия и Великобритания за ролята на Русия в приписваната й кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това се посочва в официално изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Френското външнополитическо ведомство изразява "пълна солидарност" във връзка с обвиненията, но не споменава за предприемането на някакви действия от своя страна.

В киберпространството, както и в други сфери, се прилага международното право и се очаква страните да го спазват, се посочва в изявлението.

Холандия и Великобритания обвиниха вчера руското военно разузнаване, че не зачита международните правни норми, като извършва кибератаки срещу институции в чужди страни, припомня БТА. Министърката на отбраната на Холандия Анк Бейлевелд съобщи вчера, че на 13 април е била осуетена руска хакерска атака срещу ОЗХО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро не са обвинявали Китай и Северна Корея. Сега е удобно да обвиняват Русия.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А американските хакери свършиха ли, че пишат само за руските? Или след Сноудън вече не е модерно. Егати новините. И това въобще руски хакери ли са или е самото ГРУ, щото в САЩ като говорят за собствените кибер атаки към чужди страни говорят не за хакери, а за военни направо.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не си изключат компотите от мрежата и да преминат на хартия и печатащи машини. Руснаците вече използват само печатащи машини за важна информация.
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Димо ПадалскиДимчоооо, димчо! Много си зле брат.Ако Холандия, Франция, Англия и Германия са "безгласни букви", то матушка ти е направо последна дупка на кавала.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината да се чете така:ОХЗО са се омазали с данните си, изтървали са една камара оръжия по света и особено в Сирия. Сега, за да си измият ръцете, ще хвърлят вината на руснаците, че е по-лесно, пък и те са обичайният заподозрян.П.П. Не съм русофил.
24
3
 
8
 
! Отговори
ъх преди 5 години
явно в Русия хакерството си е уважавана професия, само у нас се разхождат хамерикански прокурори, които имат нещо против хакерите и обясняват на дълго и широко как да се ползват компютри
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че и Русия и Запада взаймно си правят кибератаки и се плюят до припадък но това е театър под масата вече си делят парите от унищожението на Европа.Не случайно цитирам един американски генерал каза защото е *** и се изпусна че бил готов да води война с Русия в Европа а защо ли в Европа.А сега понеже тук по минусите личи че е пълно със *** от всички цветове айде пишете минуси че ви обидих и двете земни божества Тръмп и Путин сбирщина тролски копои на чужди държави.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато руснаците хванатбритански шпион трябвада оповестяват по целиясвят и да заплашват Малкобритания с войнаи потопяване на британскияостров .
21
5
 
18
 
! Отговори
туй ти е грешката преди 5 години
До Анонимен А трябва да си русофил. Всичко останало е ***. И децата знаят, че това е война и войната не е запалена от Русия. Настройването на опростачения народ срещу Русия няма да ни доведе до добър край. Руснаците мислят трезво, на запад са зомбита, тук просто ***. Търпението има край.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Треперят им мандаринкитеи действат първосигнално .Русия трябва да използвамеждународните организациии за недоказани обвиненияда си търси компенсации .
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крекат, крекат докат получат по една ракетка и ше млъкнат ...
18
19
 
5
 
! Отговори
8===o преди 5 години
До Анонимен 12Само сериозни когнитивни дефицити оправдават ползването на баба Ванга като аргумент.Ако някой иска трета световна война това е русия - страната участвала в най-много войни от ВСВ насам (без да е нападана). Логиката ти куца - искаш да оправдаеш агресивното поведение на русия ,защото не и позволяват да е агресивна.
17
1
 
12
 
! Отговори
Тиквата преди 5 години
Дайте доказателства ве, още доказателства трябват, на 120%!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третата световна няма да е между САЩ и Русия, да им кажа на глупавите ***. Сценарият там е друг. Дано не съм жив да я видя.
15
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шеломов какво се напряга и без това всички руснаци бягат на Запад. Вече и пропагандата не помага, хората пътуват свободно и виждат с очите си.
14
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца!"Такива ми ти работи. Мислят хората за ***. За късопаметни забравили за Кеймбрижд Електроникс, която е британска фирма, за нефелите специалисти от САЩ, които са оставили Е.мейлите на рогоноската Клинтън незащитени. Че тя, мъжа си не защити, че е-мейлите си ще защитава.И в никакъв случай не съм русофил, просто мога да мисля.
13
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролиата за 2 минути 3 минуса.Малко се трудите дрогари.
12
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От руския Гулаг само ЗЛО !
11
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук пълно с червени ***, но държавата никакви мерки не взима.Това също е атака, и намеса във вътрешните работи на държавата.В нормалните страни това не се допуска.Могат да бъдат спирани троловете.Излезе списък с техните никове и кои сайтове посещават.Но нищо не се прави.Комунистическа му работа, пари за пенсии в РФ нямат, вдигат пенсионната възраст драстично, а имат пари да плащат за тролене в чужди държави.Мислят си, че като спонсорират чуждите болшевики (БКП) и нещо ще направят.
10
6
 
14
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 5 години
..... Размиване на Национална идентичност ... Национализма е порок и простотия , обаче парадите на "различните" са супер и са идеални !!! ... Това Ви карат да мислите ... постоянно Ви го набиват в главите ... И повечето хора вече са с "промити мозъчета" !!! До 20 - 30 години знаете ли какво ще е останало от .... ЕВРОПА ... с този "темп" на идване на бежанци ?!?! ... А "ГОСПОДАРИТЕ" НЕ са чак толкова много - Уолстрийт , банки , Военни и Фармацевтични гиганти , Две известни Еврейски фамилии .....