Меркел приключва с политиката: С какво ще се запомни?

Експерти: Тя надали ще довърши канцлерския си мандат
Обновена: 1 ное 2018 11:56 | 30 окт 2018 10:45, Елка Василева
42

 

Канцлерът Ангела Меркел повече няма да се кандидатира за лидер на Християндемократическия съюз - пост, който заема от 18 години. Период, който тя самата определя като повод за всекидневна гордост.

Поражението обаче, което претърпя партията ѝ на изборите в провинция Хесен, стана причина Меркел да заяви, че е дошло времето за промяна и отварянето на нова страница, както и че няма да се кандидатира за най-високия партиен пост на конгреса на партията през месец декември. Засега Меркел поне запазва поста си на канцлер. С края на правителствения мандат през 2021 година обаче тя ще излезе изцяло от активната политика.

Още по темата

Бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев заяви в студиото на "България сутрин", че всички усилия на Ангела Меркел за укрепване и финансова стабилност в Европейския съюз ще бъдат заличени от думите ѝ, че ще се справим с мигрантите.

"Канцлерът Меркел ще влезе в историята най-вече с една от малкото политически грешки, които направи тя, отколкото с успехите, които имаше", допълни Керемедчиев.

Той добави още, че не вярва настоящият канцлер на Германия да довърши мандата си.

Друг бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков също изрази съмненията си за това.

"Дали това правителство ще издържи не зависи толкова от християндемократите, а от социалдемократите - от малкия коалиционен партньор, които заедно с ХДС претърпяха сериозни загуби в Хесен, а преди това и в Бавария", отбеляза Кючуков пред Bulgaria ON AIR.

Двамата бивши дипломати бяха категорични, че следващите европейски избори ще са много важни, защото националистите и популистите в Европа могат да имат много силно влияние, а по думите на Любомир Кючуков краят на ерата "Меркел" и целия неин период на управление бележи преход от ентусиазма на обединението на континента до взаимното разочарование, несигурността в Европа и неяснотата на самия Европейски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате да я вземе за съветник- може да ни е от полза, а и сякаш харесва България.
8
2
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Немският женски еквивалент на Бойко.Щастливци са германците...
7
3
 
45
 
! Отговори
Европа преди 5 години
Тази нещастница трябва час по-скоро да бъде изритана от властта и да бъде подарена на любимите й мигранти, а те много, ама много да й се радват и да я обичат-както "обичат" европейските бели момичета. Тази жена е политически труп, но е нагла-иска да остане на власт до 2021 година, когато й изтичал мандатът! Не разбирам защо още германците не са я изгонили с камъни. Малко й е трепане на тази ***.
6
0
 
53
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
А през 90 те години нас ни гонеха искаха визи и др.такива ограничения.Хора с професии и образование ни унижаваха.За да дойде Тая и да залее Европа с тези нашественици.После искаше ние да плащаме нейните грешки.Да си заминава и да не чуваме за нея.
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя е човека, който превърна Германия в разнороден сбирщайн. Мюсюлманите никога няма да се интегрират. Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, навсякъде политиците работят по плана за подмяна на населението. В САЩ е най-страшно. Там бялото нелатинско европеидно население е под 50%. След 100г. света ще е мрачно място, а белите ще са екзотика. За едно нещо беше права Меркел: ТЕ СА ВЕЧЕ ТУК.
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвори широко вратите на ислямските нашественици към християнска Европа.
3
1
 
14
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Кофти, баш некви мигрантченца там да прекършат кариерата на таз толкова успешна жена...
2
1
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
С лошо!
1
2
 
50
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Е как с какво, покани си едни гости, а после искаше ние да и ги гледаме. С една дума ще се помни с антиевропейската си политика.