Потенциалната заплаха: 40 млн. мигранти от Африка

Средствата за тях са безпрецедентни, обяснява евродепутат
Обновена: 30 ное 2018 21:45 | 30 ное 2018 21:37, Петя Славова
33

За потенциална заплаха от 40 милиона икономически мигранти от Африка да се насочат към Европейския съюз е станало дума на официалните разговори на премиера Бойко Борисов в Мароко през изминалия ден. В лекцията си пред Кралската дипломатическа академия в Рабат той очерта усилията на страната ни да опази външната граница на Съюза и ролята на споразумението с Турция.
Още по темата

Според евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ЕС предвижда постоянно и безпрецедентно увеличение на средствата за охрана на външните храници и миграцията. Той допълни още, че след 2020 година средствата ще нараснат с 10 млрд.

"Няма държава, в която човек може да влезе безнаказано, без да следва установените правила. ЕС трябва да има добре охранявана граница. Хората, които влизат, трябва да бъдат проверявани обстойно. Изправени сме пред неконтролируема мигрантска вълна. За жалост ЕС го научи по трудния начин", сигурен е евродепутатът в "Денят ON AIR".

Според Новаков ако искаме границите да се пазят така, както тези в САЩ, трябва да се наемат още 100 хил. души в цялата общност. Все пак евродепутатът похвали българските полицаи и граничари, като ги отличи за едни от най-добрите в своята работа в целия ЕС.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и разисквания и спорен пакет "Мобилност". По думите му всички евродепутати успешно са се противопоставили срещу идеята, която според различни проучвания ще ощети българските транспортни фирми с милиони.

"Ако трябва, ще се стигне и до съд. До датата на това интервю няма нито един глобен шофьор по пакет "Мобилност". Това, което бе предложено в самото начало, претърпя неуспех. Сега министрите на транспорта в ЕС ще се съберат на 3-ти декември и ще обсъдят пакета", обясни Новаков.

Все пак евродепутатът изрази своите опасения от предложението на Австрия, което има подобни точки на пакет "Мобилност", например всеки камион да се прибира на всеки 4 седмици.

"Евродепутатите вдигат рамене, когато ги попитам каква е логиката на тази мярка. Каква е логиката един камион да измине 4000 километра от Лисабон до Бургас празен, само за да се прибере", допълни политикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
На лов за патици преди 5 години
40 млн ? Русия е свободна. Май Африканците не са виждали бяла мечка през живота си. Нека африканците да покажат на руснаците как се лови без пушка а с пъртове и харпуни.
22
0
 
0
 
! Отговори
Sanitacan преди 5 години
Neka da idvat ....klozetite i elektronnite barieri na bulgranicite i migracionnite slujbj v meveretata sa oste v garancionen srok....kolkoto poveche hora idvat i minavat bg granicite, tolkova po-dobre....da testvame novite elektronni klozeti i novite elektricheski senzorbarieri hubaaavichko, dokato im varvi garanciata....ako sa razvaliat sega, plastat bulproizvoditelite.... kato im mine garanciata, plasta bul proizvoditel na shafran, koch i chessan...
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западняците сега плюят Полша и Унгария, че отказват да приемат мигранти, но ще дойде време самите бели европейци да търсят спасение в тези страни. Културното съжителство с нарастващата маса мюсюлмани ще стане става все по-невъзможна. Колкото и толерантни да са били германците към тях, толкова по нетолерантни ще са те към тях. За тях толерантността е признак на слабост, а слабите нямат право да определят правилата първо в града, а после и в държавата.
20
0
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Аз живея в Германия, и има квартали където няма немци- само арабска и африканска ***.
19
3
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Глупости!! То вече не можеш да видиш бял човек в Европа - китайци араби и блак фраш!!!! Излизал ли си в Зап.Европа?
18
2
 
13
 
! Отговори
Долна измет преди 5 години
Това се случва, защото в Европа се провежда плана Калерги, който цели ислямизирането на Бяла Християнска Европа, унищожението на европейците и заменянето им с канибали от Африка и терористи от Арабския свят. Да се надяваме, че поне Русия, Украйна, Беларус, Прибалтика, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Балканите и някоя от Скандинавските страни да се запазят.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всявате не оправдани страхове в хората. Почти няма бежанци вече, става дума за няколко хиляди човека за цяла Европа. Плашете хората, отвличайте им вниманието от истинските проблеми на България, кажете им как сме най-добре и най-стабилни в Съюза. А ако не слушат ще "пропаднем " като гърците.
16
1
 
4
 
! Отговори
лингвист преди 5 години
Б.Б чете лекции за храниците.....????
15
1
 
4
 
! Отговори
Петров преди 5 години
не са 40000 а 40000000
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа! 40 000. Ми за какво храним ние 30-40 000 армия, отделно 50-60 000 полиция, а имаме и около 120 000 ловджии (В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ГИ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ЛОВДЖИИТЕ). Ловджиите биха свършили работата на полицията и на армията с удоволствие и то напълно безплатно. Ми то ако нашата армия и от тях не може да ни опази - За чий козлодуй ни е тогава тая армия???
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ревете за някой като Кадафи, ама нали все циркаджии "спасители" ръководят ЕС.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Нелсън Маймундела Африка стана маймунски континент и отказвам да го храня!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отказвам да храня маймунеци!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕБОЛА ще урегулира популацията.
9
0
 
23
 
! Отговори
Оле преди 5 години
Абе тоя премиер ли е или външен министър. Вместо да седи тук и да мисли как да си оправи държавата само си пътува на някъде и дава акъл на чужденците. И все е много загрижен за ЕС. Да не ги мисли бежанците. Да се замисли по-скоро,че толкова сме потънали в блатото,че и границите да отвори пак никои няма да иска да остане в тая ***. Та да вземе да я поуправи.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Ще дойдат и после ти ще си ходиш с тях *** не ни трябват!
7
2
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
Да благодарим на нашите американски партньори за тази чудесна новина. Благодарение на вродения им свръх интелект те първо бесят, после мислят
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вижда сеТи може да си зле, ама немците ще ги пуснат, тия искат да ядят, а немеца получава субсидии продава на тия храна те я купуват със средства на данъкоплатеца и фирмите за храна въртат невиждан оборот иначе капитализъма произвежда много храна ако никой не я купи те я хвърлят и не печелят нищо. Там всичко е корупция и лобита пари и то много и задкулисни игри каквито даже не подозираме даже да не приемем бежанци по някакъв начин ще ни докарат да плащаме на тия храната.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отказвам да приемам първобитни за да победя Русия тъй като тази стратегия е обречена на провал.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кой път пишете за тия 40 млн мигранти?Още не са дошли, вече създадохте истерия.