Сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж

50 са задържани сутринта в Брюксел превантивно
Обновена: 8 дек 2018 13:05 | 8 дек 2018 12:56, Елка Василева
79
Сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж
Снимка: Reuters

Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи "жълти жилетки", които влязоха в сблъсъци със силите на реда, предаде Ройтерс.

Говорителка на полицията каза пред репортери, че на Шан-з-Елизе са се събрали около 1500 протестиращи. Властите съобщиха, че 127 души са били задържани, след като полицията открила у тях чукове, бейзболни бухалки и метални топки за петанк.

Демонстранти, развяващи френски знамена, облечени със символичните светлоотразителни жълти жилетки, се събраха днес, още преди разсъмване, край Триумфалната арка, която беше повредена при безредиците миналата седмица, предаде Асошиейтед прес. Други се подреждаха, за може дрехите и багажът им да бъдат претърсени от полицаи.

Още по темата

Групи от протестиращи, разгневени от президента Еманюел Макрон и високите данъци, се опитаха да стигнат днес до президентския дворец, заобиколени от голям брой полицаи, за да не се допуснат изблици на насилие след най-големите бунтове в Париж от десетилетия, предаде АП.

В социалните мрежи се появиха призиви за сваляне на президента Еманюел Макрон, станал изключително непопулярен и редовно обвиняван от недоволните, че е "президент на богатите", предаде Франс прес.

Полицията в Брюксел пък съобщи за около 50 задържани тази сутрин "жълти жилетки" като предохранителна мярка.

Местните власти очакваха около 12.00 ч. българско време да започне протест край сградите на институциите на ЕС в белгийската столица. Полицията е спряла първите задържани в Европейския квартал и край основните железопътни гари в града.

В района, където се очакват проявите, се наблюдава повишено полицейско присъствие, но засега обстановката изглежда спокойна. Местни медии съобщават, че "жълти жилетки" са блокирали движението по магистрала на границата с Франция. Протестиращите пропускат много бавно леки автомобили, но не позволяват преминаване на камиони.
Миналата седмица при протест на около 500 "жълти жилетки" в Брюксел станаха сблъсъци със силите на реда, бяха опожарени два полицейски автомобила. Властите съобщиха, че са установили няколко десетки виновници за размириците и повечето от тях вече са лишени от свобода, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
The wind of change...remake
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия е един арабски остров бе другар.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един турчинБритания е монархия и завладя 1/4 от света докато Франция й дишаше прахта. Франция от Революцията насам е криптомарксистка страна, което й пречи да си разгърне потенциала. Това е най-голямата страна в Европа с планини, морета, реки, океани, с плодородни земи и въпреки това от Революцията насам изостава сериозно спрямо Германия и Англия. А преди Революцията е била безспорен доминант. Достатъчно е да видите управленията на Луи 14, Луи 13, Ришельо, Анри IV, Огюст, Филип IV
49
0
 
9
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Ето извадка от речта на един от архитектите на Френската революция,Луи Антоан дьо Сент-Жюст:"Зад каквито и илюзии,зад каквито и споразумения да се опитва да се прикрие монархията,тя остава едно вечно престъпление,срещу което всеки човек има право да се изправи и въоръжи.Тя е безчинство,което дори слепотата на цял един народ не може да оправдае.Тези хора с примера,който дават са виновни пред самата природа,а именно тя повелява на всички хора скритата им мисия-да унищожават всяка деспотична власт"
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вива ла Франс, вива ла Революсион!
47
0
 
10
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Света дължи много на Франция.Френската революция дава началото на края на управлението на монархията и по-късно това се разпространява по цял свят.Силите на Стария ред до ден днешен ненавиждат Франция и Френската революция.Франция има действащ Наполеоновите кодекс и поне четири революции.В момента от няколко страни прииждат хора в Париж,за да подкрепят "жълтите жилетки". Франция, сърцето ми е с теб!
46
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин, Ленин, Путин, Ердоган, Макрон, Орбан.
45
1
 
15
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 5 години
Макрон направи много грешки. Първо започна да целува, да прегръща, да възхвалява и да се прави на най-добрия приятел на един дискредитиран политически трyп (Меркел). Сега... знам че си пада по бабета, но това беше грешка. Вдига данъци, налага глобализъм точно когато хората се събуждат и искат национална политика, защитаваща интересите им. Французите от средната класа почувстваха, че Макрон не мисли за тях, че са изоставени. Общо взето Макрон п..кае срещу вятъра и очаква позитивни резултати :))
44
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до45!Проруска пропаганда.
43
0
 
14
 
! Отговори
Нов внос преди 5 години
След такива времена следва промяна!
42
3
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Европеецо дигни се и смачкай брюселският звяр!Свобода за Европа!Смърт за ЕС и нато!
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защото свърши безплатният обяд, събудиха се вече хората от Изтока. Ето последъците.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай боже скоро и при хамериканците.
39
4
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Стачкуват тези, които плащат данъци. Не видях цветнокожи сред тях. Затова се използва сълзотворен газ. Срещу цветнокожи ще е расизъм.
38
1
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Последни години от съществуването на "държавата" Германия!Амин!
37
9
 
27
 
! Отговори
Късно е чадо! преди 5 години
Преди години мечтаех България да е държава,като Франция!Сега се моля никога София да не изглежда,като днешен Париж!Каква гротеска!
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон е новия лидер на прогресивните сили. Той е главния проповедник на глобализма и на "джендеризма" по света. Някои консервативни среди го наричат "най-опасния човек" в съвременната политика. Ако изритаме Макрон, цялата прогнила структура ще се срине. Затова е важно да падне от власт. Враг номер едно на Европа и човек на глобалния финансов елит. Това че говори на английски вместо на френски е ясно послание за глобалистката му адженда. Един език, едно правителство, един световен ред.
35
0
 
15
 
! Отговори
Алон з'анфан дь преди 5 години
Патри - де з'арм или Хайде,деца на Родината,на оръжие! Дигнаха се вече санкюлотите / безгащниците / и на тези с кюлотите им се получи голяма жега! Мдааа...Май не може вече по Старому?
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога и ние ще си изринем *** от парламента?
33
0
 
30
 
! Отговори
размишления преди 5 години
Къде е с***р.осоидния плач и вой ???? Къде са феновете на евроатлантическите ценности ???? Няма ли да се наложат санкции на Франция ????? Няма ли да се бомбардира ???? Няма ли Мелания да се разплаче и ТРъмп да изстреля няколкостотин ракети ???? Няма ли да има спешно заседание на СС към ООН по искане на демократичните държави в света ???