Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!

Лекарите я прегледали и отпратили вкъщи с висока температура
Обновена: 4 яну 2019 10:31 | 4 яну 2019 09:00,
330
Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!
Факсимиле: Билд

Близо 800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиченце, съобщава в. "Билд".

Малката Селин починала от бронхопневмония след преглед в спешното отделение. Детето вдигнало висока температура два дни преди Коледа и родителите й, които са от България, но от години живеят в Германия, я завели на преглед.

Лекарят казал, че има вирус и отпратил семейството у дома с препоръката да й дават ибупрофен.

Селин обаче продължила да се влошава и в първия коледен ден родителите й отишли в друга болница. Там детето починало след два часа престой.

"Как може да се стигне до тук?", пита пред изданието 28-годишният баща Нурджан.

"Докторът ни изпрати у дома, каза ни, че Селин има просто вирус и трябва да й даваме ибупрофен", допълва той.

Майката на детето Вероника допълва, че докторът им казал да изчакат и да отидат при педиатър, но Селин вече имала почти 40 градуса температура.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция.

Пратили семейството в друга болница: "Там празнуваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино". В крайна сметка Селин починала.

"Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?", попита Нурджан пред bTV.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: "Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как дете 3-месечно да се бори с бронхит?".

Близки, приятели и познати на фамилията се събраха пред болницата с българските знамена и плакати: "Как може кръвният тест да е по-скъп от живота на едно дете?" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умрат".

Пред "Билд" шефът на клиниката в Кьолн-Порц заяви, че поднася извинения и съболезнования на фамилията, но не вижда лекарска грешка в случая.

Полиция разследва смъртта на момиченцето. Аутопсия ще посочи окончателно причината за смъртта му

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей такива българи на тумби видях лично пред спешното отделение на Университетската болница във Франкфурт миналата година. Гледат като теле в железница и две думи не могат да обелят. Щом са 12г в Германия, значи 3месечното им бебе ще има немско гражданство, значи и от дескриминация не могат да се оплачат. Специално за децата лекарите в Германия никога не чакат полижението да стане непоправимо, имам деца и знам какво е. Най-вероятно детето е било болно и преди това, ама надали ще си признаят.
187
7
 
21
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Кога свариха да си напечатат такива професионални плакатиИ кога онзи дето е от 12 години там дойде да даде интервю за БРВЧе и 800 души се събрали#Кой е развързал кесията , Ъ?
186
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Края на третата световна война руснаците обградили Берлин . Предайте се немци . Абдулах попитал Рашко и Нурджан ся от къде да им намеря неци на тези?
185
2
 
5
 
! Отговори
Иди при руските преди 5 години
До Анонименлекари и се лекувай там.Ако не те излекуват те, КГБ със сигурност ще го стори.
184
9
 
7
 
! Отговори
ист преди 5 години
до 190Селин Дион византийско име ли е или френско.Първият ми коментар е закачка.
183
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ънглия не ми вярваха, че съм българин, защото съм бял.
182
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лечението в Германия е едно от най-добрите в света. Германия е цветуща страна, затова хората мигрират там, а не мигрират в България или Русия.
181
12
 
23
 
! Отговори
пътник преди 5 години
В Германия лечението е като в Нигерия. Закърпват те в спешното, а специалисти след месец, нищо че плащаш осигуровки като поп, ако оцелеш!
180
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските учени като предлагаха през 40-те години на миналия век бактериофагите като алтернатива на антибиотиците не се е приело и антибиотиците са надделяли. Бактериофагите са вируси, които унищожават болестотворните бактерии без да имат вредните и опасни странични действия на антибиотиците. Към тях не се развива резистентост и не предизвикват алергии, поради което са безопасни и по-ефективни от антибиотиците. На Запад само в болница прилагат антибиотиците, за домашно лечение не.
179
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия ще стане втората турска държава в Европа и ще се обедини с Турция.
178
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за детето,но тези "българи" само по поспорт да бяха заминали за Ердогановия рай където им е мястото.Детето щеше да получи адекватна помощ.
177
3
 
6
 
! Отговори
Православен преди 5 години
До 191 Къде на запад , във Венецуела може, в западна Европа ако си здравно осигурен нищо не чакаш, а болниците не приличат на кланици!
176
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая, за да се изгради правилна епикриза и лечение, от решаващо значение е доколко родителите са адекватни и образовани. Все пак те са хораа, които са проследили състоянието на детето. Като гледам и за другото обаче, не е по-различно.
175
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В майчината им Турция нямаше да се случи. Да почива в мир детето.
174
7
 
35
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Понеже много плюете българските лекари ,мога да ви кажа ,че на запад е много по-зле ,там чакаш с месеци за специалист ,ако искаш живей ,ако искаш *** ;) !!!
173
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истИма много Българи с гръцки имена като Александър да речем, че сме били и 200 години под Византийско робство. Те не са ли ти чудни?
172
3
 
21
 
! Отговори
Evropa преди 5 години
Taka e v Germaniya davat Nurofen ili Ibuprufen i posle u doma,virusa sam da si minava ama ponyakoga ne minava i stava tova koeto e stanalo s tova dete.nyamam dumi za tezi lekari prosto nyamam dumi.
171
10
 
25
 
! Отговори
ист преди 5 години
Българка пък Селин.
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сьм расист или фашист като някои тука по доле!*** го моля да ме блокира да пиша в сайта на Dnes.bg понеже ме притеснява редакцията ви на Dnes.bg да не ме посочи като инциятор на подбуждане на расова дискриминаця!
169
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До taka e v evropaВ БГ по хубаво лекуват децата защото по хубаво бием лекарите бе оу!