Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!

Тя все пак ще трябва да намери консенсус за Brexit
16 яну 2019 22:35,
56
Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!
Снимка: БТА

Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента. Предложението получи подкрепа от 306 гласа при 325 "против", предаде Ройтерс.

Снощи Камарата на общините нанесе съкрушително поражение на премиера консерватор Тереза Мей, като отхвърли с огромно мнозинство договореното от нея споразумение с ЕС по излизането на Великобритания от съюза. След това основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, внесе в долната камара на парламента вот на недоверие срещу правителството, който обаче не мина.

Още по темата

Кабинетът оцеля благодарение на депутатите от нейната Консервативна партия и от малката северноирландска Демократична юнионистка партия, която осигурява мнозинство на Тереза Мей в Камарата на общините.

Сега британската министър-председателка ще трябва да продължи разговорите с депутатите от всички партии в опит да постигане на консенсус как да бъде осъществен Брекзит, така че да бъде избегнат хаос и да не се стигне до нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, отбелязва Ройтерс.

След като вотът на недоверие не мина, Мей обяви, че ще се срещне още тази вечер с лидерите на опозицията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
15
 
3
 
! Отговори
lorda преди 5 години
Да . внеса . яснота на . плебса в . БГ . Британия няма да се подложи на шантаж от някви си там особено долни са слугите в И Ю - татари,власи ,малакис и подобни *** които са тотани безгръбнани и само мрънкат и вегитират на друг гръб . Как си представяте 2ра икономика в И Ю и 5та в света да се принизява до шепа *** загубили всики войни .... хищник да се принизи до плячка , не ви ли е срам че Бг парламентарните *** ви ги хакнаха отзад и днес с некви метални каруци 5 употреба
6
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТКАЗВА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ ШИКАЛКАВЯТ!!!ЦЯЛОТО СПОРАЗУМЕНИЕ С ЕС НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ДОГОВОРИХА ДА СА В ЕС ОЩЕ 4 ГОДИНИ!!!НО ЯВНО И 4 ГОДИНИ СА ИМ МАЛКО!!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът за Англия е че Кярът от Brexit е равен на Загубата !
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума - циркаджии .
3
0
 
22
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Много забавно-хем непрекъснато бламират Мей,хем си я държат.Явно никой друг не ще да се хване с тая работа.
2
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Такава..... в Обединеното кралство едва ли някога е имало...Май не знаят какво точно искат,обаче държат да е на тяхното.Като ще излизат от ЕС-да излизат,какво се мотаят?
1
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Англия още си има Т. Змей...